Customy Seevou

Repaintujesz lalki? Zajmujesz się rerootem? Koniecznie nam pokaż!
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ciabas
Kontakt:

Re: Customy Seevou

Post autor: Ciabas »

W takim razie poproszę o instrukcję jak robisz takie wspaniałe loki :D
Chciałabym w każdym obudzić bohatera

Myszka27
Kontakt:

Post autor: Myszka27 »

Właśnie, planujesz robić swój lalkowy sklep? :serducho:

Awatar użytkownika
Seevou
Kontakt:

Post autor: Seevou »

midorigami pisze:Seevou Bardzo Ci dziękuje za taki obszerny opis :D, podoba mi się twój sposób kombinowania bo już trochę grzebałam w temacie i to całe milliput posiadam i faktycznie kiepsko się z tego lepi... ( jaką masz , żółto szarą ? bo widziałam też białą na allegro, w sumie nie wiem czym się różnią) ale w Polsce to jest dostępne i tanie, są inne masy ale cholernie drogie i trzeba sprowadzać :( więc zdecydowanie zainspirowałaś mnie do działania :D
Jeszce raz, dobra robota !
Miałam i żółty, i biały Milliput. Poza kolorem właściwości mają praktycznie takie same. Przy główce korzystałam z białego, bo pasował do modeliny i primera. W przypadku żółtego kolor mnie irytował. Czekam z niecierpliwością na to, co zdziałasz.
Ciabas pisze:W takim razie poproszę o instrukcję jak robisz takie wspaniałe loki :D
Loki robiłam standardowym sposobem. Nawijałam pasma na coś przypominającego wałek (w moim przypadku gruby marker), łapałam końcówkę gumką i polewałam gorącą wodą. Wyszły trochę bardziej skręcone, niż chciałam, więc rozprostowałam je lekko pod ciepłym strumieniem z kranu.
Myszka27 pisze:Właśnie, planujesz robić swój lalkowy sklep? :serducho:
Mam takie marzenie, ale nie chcę się o tym rozpisywać, bo przede mną jeszcze dużo pracy.

Awatar użytkownika
Balbinka
Kontakt:

Post autor: Balbinka »

Trzymam kciuki za Twoje marzenie, na pewno będziesz miała tutaj masę fanów :)
There is no emotion, there is peace.
There is no ignorance, there is knowledge.
...

Awatar użytkownika
Ciabas
Kontakt:

Marzenia trzeba spełniać :) tym bardziej mając taki talent.

Myszka27
Kontakt:

Post autor: Myszka27 »

Też trzymam kciuki, jak tylko się uda daj znać. Już jestem chętna :)

Awatar użytkownika
Annorelka
Kontakt:

Post autor: Annorelka »

Jestem pod ogromnym wrażeniem, chylę czoła! I Ty i siostra jesteście bardzo utalentowane! To super, ze da się zrobić takie cudeńko "domowymi" metodami, bez wielkiej fabryki czy wysyłania do odlewni. Lalka wygląda profesjonalnie i super pasuje do ciałka. Po szkicu i "gołej" formie myślałam, że będzie bardziej komiksowo-Koralinowa niż mangowa, ale i taka jest śliczna!

Awatar użytkownika
Carmazin
Moderator
Kontakt:

Post autor: Carmazin »

Obserwuję Twoje poczynania a flickrze i powiem Ci, że jestem pod ogromnym wrażeniem! Cudna ta buźka, zazdroszczę talentu i cierpliwości ;)

Awatar użytkownika
Seevou
Kontakt:

Jeszcze raz dziękuję :serducho: . Dajecie mi duuużą motywację do rozwoju lalkowej pasji.
Annorelka pisze:Jestem pod ogromnym wrażeniem, chylę czoła! I Ty i siostra jesteście bardzo utalentowane! To super, ze da się zrobić takie cudeńko "domowymi" metodami, bez wielkiej fabryki czy wysyłania do odlewni. Lalka wygląda profesjonalnie i super pasuje do ciałka. Po szkicu i "gołej" formie myślałam, że będzie bardziej komiksowo-Koralinowa niż mangowa, ale i taka jest śliczna!
Główka z zamierzenia miała pasować do różnych stylów. Z tą myślą szykuję taką z makijażem wzorowanym na projekcie i trochę wiedźmowym strojem.

Chciałabym przedstawić Wam moją Lorie. To Nano Haruka na ciele Obitsu 25. Oto jej pierwsza stylizacja.
Obrazek
ObrazekLorie by Seevou Dolls, on Flickr

Przyznam, że bardzo lubiłam ją w pierwszym makijażu. Jednak trochę się uszkodził i z tej okazji chciałam ją zobaczyć w nieco innej odsłonie, bez grzywki i z nową sukienką.

Awatar użytkownika
lwica
Kontakt:

Post autor: lwica »

Ślicznie wygląda w obu wydaniach,jednak pierwsza stylizacja skradła bardziej moje serce. :zakochany: Bardzo miło ogląda się Twoje projekty lalkowe,także działaj dalej i chwal się swoimi pracami,bo jest czym. :klaszcze:

Awatar użytkownika
Balbinka
Kontakt:

Z wianeczkiem i futerkiem u szyi +100 do słodkości i niewinności. Obie stylizacje śliczne. Czekamy na dalszy ciąg :)
...

Awatar użytkownika
Seevou
Kontakt:

Witam wszystkich po długiej przerwie. Ostatnio miałam bardzo mało czasu na lalkowe hobby, ale teraz pora to nadrobić.

Chciałabym podzielić się z Wami tym, nad czym obecnie pracuję. Zrobiona przeze mnie główka trafi tym razem na ciało Ever After High i dostanie stylizację czarownicy. Pochwalę się tu zdjęciami z prac w toku:

Obrazek

Malowanie, szycie i wtykanie druta wreszcie przynosi cząstkowe efekty. Udało mi się skończyć kapelusz. Tutaj prezentuje go modelka - Lorie.

ObrazekLorie - majo by Seevou Dolls, on Flickr

ObrazekLorie - majo by Seevou Dolls, on Flickr

Co o tym sądzicie?

Awatar użytkownika
Ciabas
Kontakt:

Dla mnie kosmos *♡*
Wtykanie druta?

Awatar użytkownika
Seevou
Kontakt:

Dzięki, Ciabas :). Tak, wetknęłam temu kapeluszowi dwa druty. Jeden jest stelażem dla sterczącej części, a drugi biegnie dookoła ronda i pozwala je dowolnie wyginać ;-).

Awatar użytkownika
Balbinka
Kontakt:

Zapowiada się super. Bardzo jestem ciekawa co z tego dalej wyniknie :) panna wygląda na razie raczej jak czarodziejka niż czarownica
...

ODPOWIEDZ