Customy Seevou
- Ciabas
- Kontakt:
Re: Customy Seevou
W takim razie poproszę o instrukcję jak robisz takie wspaniałe loki 
Chciałabym w każdym obudzić bohatera
-
Myszka27
- Kontakt:
Właśnie, planujesz robić swój lalkowy sklep? 
- Seevou
- Kontakt:
Miałam i żółty, i biały Milliput. Poza kolorem właściwości mają praktycznie takie same. Przy główce korzystałam z białego, bo pasował do modeliny i primera. W przypadku żółtego kolor mnie irytował. Czekam z niecierpliwością na to, co zdziałasz.midorigami pisze:Seevou Bardzo Ci dziękuje za taki obszerny opis, podoba mi się twój sposób kombinowania bo już trochę grzebałam w temacie i to całe milliput posiadam i faktycznie kiepsko się z tego lepi... ( jaką masz , żółto szarą ? bo widziałam też białą na allegro, w sumie nie wiem czym się różnią) ale w Polsce to jest dostępne i tanie, są inne masy ale cholernie drogie i trzeba sprowadzać
więc zdecydowanie zainspirowałaś mnie do działania
Jeszce raz, dobra robota !
Loki robiłam standardowym sposobem. Nawijałam pasma na coś przypominającego wałek (w moim przypadku gruby marker), łapałam końcówkę gumką i polewałam gorącą wodą. Wyszły trochę bardziej skręcone, niż chciałam, więc rozprostowałam je lekko pod ciepłym strumieniem z kranu.Ciabas pisze:W takim razie poproszę o instrukcję jak robisz takie wspaniałe loki
Mam takie marzenie, ale nie chcę się o tym rozpisywać, bo przede mną jeszcze dużo pracy.Myszka27 pisze:Właśnie, planujesz robić swój lalkowy sklep?
- Balbinka
- Kontakt:
Trzymam kciuki za Twoje marzenie, na pewno będziesz miała tutaj masę fanów 
There is no emotion, there is peace.
There is no ignorance, there is knowledge.
...
...
- Ciabas
- Kontakt:
Marzenia trzeba spełniać
tym bardziej mając taki talent.
Chciałabym w każdym obudzić bohatera
-
Myszka27
- Kontakt:
Też trzymam kciuki, jak tylko się uda daj znać. Już jestem chętna 
- Annorelka
- Kontakt:
Jestem pod ogromnym wrażeniem, chylę czoła! I Ty i siostra jesteście bardzo utalentowane! To super, ze da się zrobić takie cudeńko "domowymi" metodami, bez wielkiej fabryki czy wysyłania do odlewni. Lalka wygląda profesjonalnie i super pasuje do ciałka. Po szkicu i "gołej" formie myślałam, że będzie bardziej komiksowo-Koralinowa niż mangowa, ale i taka jest śliczna!
- Carmazin
- Moderator
- Kontakt:
Obserwuję Twoje poczynania a flickrze i powiem Ci, że jestem pod ogromnym wrażeniem! Cudna ta buźka, zazdroszczę talentu i cierpliwości 
- Seevou
- Kontakt:
Jeszcze raz dziękuję
. Dajecie mi duuużą motywację do rozwoju lalkowej pasji.
Chciałabym przedstawić Wam moją Lorie. To Nano Haruka na ciele Obitsu 25. Oto jej pierwsza stylizacja.

Lorie by Seevou Dolls, on Flickr
Przyznam, że bardzo lubiłam ją w pierwszym makijażu. Jednak trochę się uszkodził i z tej okazji chciałam ją zobaczyć w nieco innej odsłonie, bez grzywki i z nową sukienką.
Główka z zamierzenia miała pasować do różnych stylów. Z tą myślą szykuję taką z makijażem wzorowanym na projekcie i trochę wiedźmowym strojem.Annorelka pisze:Jestem pod ogromnym wrażeniem, chylę czoła! I Ty i siostra jesteście bardzo utalentowane! To super, ze da się zrobić takie cudeńko "domowymi" metodami, bez wielkiej fabryki czy wysyłania do odlewni. Lalka wygląda profesjonalnie i super pasuje do ciałka. Po szkicu i "gołej" formie myślałam, że będzie bardziej komiksowo-Koralinowa niż mangowa, ale i taka jest śliczna!
Chciałabym przedstawić Wam moją Lorie. To Nano Haruka na ciele Obitsu 25. Oto jej pierwsza stylizacja.

Lorie by Seevou Dolls, on FlickrPrzyznam, że bardzo lubiłam ją w pierwszym makijażu. Jednak trochę się uszkodził i z tej okazji chciałam ją zobaczyć w nieco innej odsłonie, bez grzywki i z nową sukienką.
Lorie by Seevou Dolls, on Flickr- lwica
- Kontakt:
Ślicznie wygląda w obu wydaniach,jednak pierwsza stylizacja skradła bardziej moje serce.
Bardzo miło ogląda się Twoje projekty lalkowe,także działaj dalej i chwal się swoimi pracami,bo jest czym. 
- Balbinka
- Kontakt:
Z wianeczkiem i futerkiem u szyi +100 do słodkości i niewinności. Obie stylizacje śliczne. Czekamy na dalszy ciąg 
...
...
- Seevou
- Kontakt:
Witam wszystkich po długiej przerwie. Ostatnio miałam bardzo mało czasu na lalkowe hobby, ale teraz pora to nadrobić.
Chciałabym podzielić się z Wami tym, nad czym obecnie pracuję. Zrobiona przeze mnie główka trafi tym razem na ciało Ever After High i dostanie stylizację czarownicy. Pochwalę się tu zdjęciami z prac w toku:

Malowanie, szycie i wtykanie druta wreszcie przynosi cząstkowe efekty. Udało mi się skończyć kapelusz. Tutaj prezentuje go modelka - Lorie.
Lorie - majo by Seevou Dolls, on Flickr
Co o tym sądzicie?
Chciałabym podzielić się z Wami tym, nad czym obecnie pracuję. Zrobiona przeze mnie główka trafi tym razem na ciało Ever After High i dostanie stylizację czarownicy. Pochwalę się tu zdjęciami z prac w toku:

Malowanie, szycie i wtykanie druta wreszcie przynosi cząstkowe efekty. Udało mi się skończyć kapelusz. Tutaj prezentuje go modelka - Lorie.
Lorie - majo by Seevou Dolls, on FlickrCo o tym sądzicie?
- Ciabas
- Kontakt:
- Seevou
- Kontakt:
Dzięki, Ciabas
. Tak, wetknęłam temu kapeluszowi dwa druty. Jeden jest stelażem dla sterczącej części, a drugi biegnie dookoła ronda i pozwala je dowolnie wyginać ;-).
- Balbinka
- Kontakt:
Zapowiada się super. Bardzo jestem ciekawa co z tego dalej wyniknie
panna wygląda na razie raczej jak czarodziejka niż czarownica
...
...