Jakie włosy?

Repaintujesz lalki? Zajmujesz się rerootem? Koniecznie nam pokaż!
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Chupacabra
Kontakt:

Re: Jakie włosy?

Post autor: Chupacabra »

To będę pamiętać żeby zrobić jakieś zdjęcia :). Nie prowadzę obecnie żadnego bloga, więc zdjęcia nie byłyby mi potrzebne, to spytałam zawczasu. ;)
http://wkolorowym.blogspot.com/ - Fotki fotki - 16.04

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Post autor: Mangalarga »

Podepnę się pod ten temat, żeby nie tworzyć nowego ;0

Chce niedługo zabrać się za reroot tej panny:
Obrazek
Barbie Basics by Lara Jiménez, on Flickr

Chciałam odtworzyć jej oryginalną fryzurę i dać jak najbardziej zbliżony kolor do oryginalnego - Nie podobał mi się typ włosów, jakiego użyli (kanekalon bodajże).
W sumie pójdzie na sprzedaż, więc pytam publicznie:
Jaki kolorek pasuje jej najbardziej - oryginalny, czy jasniejszy? Z grzywką, czy bez? Przedziałka nie będę przesuwać ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Chupacabra
Kontakt:

Ja bym ją widziała w czerni albo w ciemnym głębokim brązie i z grzywką, ale może trochę mniej od linijki.

Awatar użytkownika
Chupacabra
Kontakt:

Dzisiaj doszła moja paczka. :happy: Zamówiłam mięć kolorów, na razie wypakowałam dwa i są to dwa różne rodzaje.
Ciemniejsze były mocno karbowane więc zajęło mi sporo czasu podprostowanie ich, żelazkiem, nie posiadam prostownicy, niestety. Rude były splecione w warkocz i też nie są idealnie proste, ale karbowanie jest prawie niewidoczne i się nim zajmę potem. :/ Polecam też od razu je przeciąć bo zaczęłam prostować długie i narobiłam sobie roboty z rozplątywaniem. Swoje zdecydowałam przeciąć na cztery. Po złożeniu na pół, żeby zszyć, będą sięgać gdzieś do lalkowej pupy. Jest między tymi włosami duża różnica, ciemne są matowe i chyba nieco grubsze, jasne pięknie się błyszczą i są śliskie, nie wiem czy nie za śliskie do rerootu. Jeśli mam jak to sprawdzić to chętnie sprawdzę i wam powiem, tylko jakiś sposób poproszę. Są trochę grubsze i sztywniejsze od lalczanych, ale będę je jeszcze traktować jak włosy każdej lalki po przyjściu (gęsta odżywka i moczenie w płynie do płukania tkanin), więc różnica się pewnie zmniejszy. :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
brązowe rude
Na dniach będę robić peruczkę dla biednej Tereski z klejoglutem, więc jeszcze tu wrócę.

Póki mogę zedytować. Próbowałam oddać różnicę w błysku.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
trujewszczak
Kontakt:

Post autor: trujewszczak »

Podpinam się do pytania. Jestem ciekawa jakości, bo różnorodność kolorów i cena bardzo kuszą.

Edit:
Znalazłam takie oto zdjęcie w feedbackach:
http://g03.a.alicdn.com/kf/UT83w74XsXaXXagOFbXV.jpg
[Z]
Wyglądają bardzo przyzwoicie. Tylko czy nie są za sztywne dla małych lalek?

Awatar użytkownika
Chupacabra
Kontakt:

Zrobiłam pierwszą perukę z włosów, które pokazałam wyżej, tylko, że niestety za gęsto kleiłam włosy, jest ich za dużo, kleju też przez to za dużo i będzie schla wieki. (jednak kleiłam bo po uszyciu taśm doszłam do wniosku że za bardzo powiększą głowę) Mogę napisać, że wcale nie jest to takie łatwe, ale na bieżąco pomagałam sobie żelazkiem więc się da. Wymieszałam kolory i te błyszczące chyba będą prezentować się lepiej, ale to już chyba kwestia gustu. Podatność na układanie temperaturą mają jednakową.

Awatar użytkownika
Manhamana
Kontakt:

Post autor: Manhamana »

Były włosy od ami-crafts z allegro? http://allegro.pl/1szt-wlosy-dla-lalek- ... 96564.html - kupiłam 4 kolory, wszyłam Kocouma i jestem zadowolona :)
Ładnie się wszywają, jeszcze ładniej wrzątkują :) Jak zrobię fotki wrzucę na forum. Pęczek wystarczy na 1,5 lalkowej głowy :) Sama ucinałam z taśmy bo nie chciało mi się wypruwać, ale da się wypruć ( jak ktoś bardzo chce ładnie zrobić supełkowy reroot bez nadmiaru farfocli w głowie ) lub uszyc perukę - powinien pęczek na perukę wystarczyć.

Obrazek
http://klinikalalek.blogspot.com/

Nie piję, nie palę, na lale wydaję cash :)

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

skończyłam przed chwilą wszywać Amber z linku wyżej, jednak gdybym uważniej obejrzała zdjęcia i podpisy w poście, to bym ich nie wzięła, bo są za bardzo rude :/

są słabej jakości, sztywne i bardzo się błyszczą :/ łatwo prostują się prostownicą ale i łatwo niszczą. po zgięciu, żeby przełożyć przez igłę, zostawały zagniecenia :/ na upartego nie trzeba wrzątkować, wystarczy docisnąć do głowy i je złamać :|
jak głupia przecięłam motek na pół i teraz mam kolejną Roszpunkę.
na plus, że końcówki są naturalnie zniszczone? gdyby się tak nie błyszczały, mogłyby udawać prawdziwe włosy.

zmarnowałam ich całe mnóstwo próbując dzielić na pasma, ale to nic, bo były tanie. no i naprawdę, następnym razem przetnę na trzy, chociaż...
chociaż chciałam zrobić jasnowłosą Cerise i taka roszpunkowa pasuje mi do koncepcji :/
i zrobię ją, nawet jeśli włosy są złej jakości XD nie wiem ile jeszcze utrzyma się moje zainteresowanie lalkami, więc wolę przerobić lalkę teraz-już1!!!!!11 niż czekać na lepszy materiał.
właściwie kiedy pokazali Cerise Wolf? dwa lata temu? czekam wystarczająco długo :/

Manhamana pisała na blogu o jedynej, bezklejowej Cerise i zdublowana właśnie taka mi się trafiła. teraz nie wiem, czy zniszczyć swoją tragicznie zaklejoną, którą będzie trudno wyskubać (będzie, prawda?), czy łatwą, ale za to liczyć się z tym, że tamtą co jakiś czas trzeba pudrować i irytować (się) :/

rzucę zdjęcia Roszpunki2 jak trochę mi się rozjaśni w pokoju.

Awatar użytkownika
Manhamana
Kontakt:

Post autor: Manhamana »

Zniszczyć zaklejoną- ja mam patent- nacinasz delikatnie skalp jak jest tragedia z klejem - i wyciągasz wszystko elegancko na zawnątrz :) potem sklejam kropelką :) lub klejem z pistoletu :) a jak mają być włosy klejone, to w ogóle nie ma problemu :) Kapturzycy zrobiłam 2 cm nacięcie i wywlekłam cały syf z głowy :) Jak masz bez gluta we łbie to szkoda lalki :)
http://klinikalalek.blogspot.com/

Nie piję, nie palę, na lale wydaję cash :)

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

drastycznie XD boję się, że porozrywam dziurki wyszarpując klej :/ zregeneruję palce i podejmę Decyzję.

Obrazek

Awatar użytkownika
Balbinka
Kontakt:

Post autor: Balbinka »

Cudnie wyszła. :) też obstawiam na przeróbki klejowej :) ja się zdejmie głowę i rozgrzeje to po obcięciu włosów te resztki od środka łatwo wychodzą. Uwielbiam je wydłubywać. Sprawia mi to mnóstwo frajdy :) to jest takie ohydne, że aż fajne :)
There is no emotion, there is peace.
There is no ignorance, there is knowledge.
...

Awatar użytkownika
lwica
Kontakt:

Post autor: lwica »

Popieram prześliczna laleczka i przepiękne włosy .Na pewno się napracowałaś,ale uważam,że było warto.Ja bardzo lubię jak lalkowe,a przynajmniej barbiowe włosy się błyszczą po zabiegach spa bo to znaczy,że są rozczesane i czyściutkie.

Awatar użytkownika
Saga
Kontakt:

Post autor: Saga »

Reroot wyszedł jej na dobre. Na bardzo, bardzo dobre. Kolor jest cudny, roszpunkowa długość jej pasuje - wygląda jak nowoczesna królewna z tradycjami ^^ Lecz paluchy i śmigaj z glutowatą, chcę zobaczyć więcej!

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

nowoczesna królewna z tradycjami :serducho:

i pozostałe komcie też :serducho: :serducho: :serducho:

białe są bardziej karbowane i przewiązane na pół zamiast zaplecione w warkocz, a po rozprostowaniu zamieniły się w Lalkowe Włosy. Jednak przecięłam na trzy, jest ich mniej i trochę liczę na to, że wystarczą na jeszcze jedną lalkę, ale chyba na próżno :zawstydzony:

ODPOWIEDZ