Pierwszy malunek

Repaintujesz lalki? Zajmujesz się rerootem? Koniecznie nam pokaż!
ODPOWIEDZ
wielka_mama
Kontakt:

Pierwszy malunek

Post autor: wielka_mama »

No i stało się - swój pierwszy raz mam za sobą;) - przy powitaniu na forum obiecałam, że się "pochwalę" pierwszą próbą, więc słowa dotrzymuję:)
Konstruktywna krytyka mile widziana - całość wyszła nie do końca tak jak sobie wyobrażałam przed rozpoczęciem pracy (oględnie mówiąc, ale jak na pierwszy raz - mogło być chyba gorzej);)...
Gdybym miała malować od nowa (a taki jest plan - odpuściłabym sobie wklejanie rzęs, inaczej pomalowałabym usta, no i dobrałabym inne kolory - mam wrażenie, że MSC zmienia jednak dość znacząco intensywność danego koloru).

No i bogatsza o nowe doświadczenia - chylę czoła przed udanie repaint'ującymi MH i inne wymagające malunku oka - to dopiero musi być sztuka, te oczęta małe "wysmarować"!

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Moony
Kontakt:

Re: Pierwszy malunek

Post autor: Moony »

Jak na pierwszy raz bardzo dobrze! Nie to, żebym ja się znała jakoś bardzo na face-upach innych niż właśnie dla MH, no ale. xD
Jedno co zmieniłabym osobiscie, to odcień ust zmieniłabym na bardziej naturalny, różowawy, łososiowy... chociaż nie wiem, jaka była twoja wizja. :)

wielka_mama
Kontakt:

Re: Pierwszy malunek

Post autor: wielka_mama »

Dzięki za komentarz:)
Usta ewidentnie mi nie wyszły - chciałam żeby były delikatne, ale przy malowaniu (jasno brązowy akryl z rozcieńczalnikiem do akryli) tych ciemniejszych kropeczek w kącikach widoczne były takie jakby ciemniejsze grudki (podejrzewam, że albo za bardzo rozcieńczyłam farbę, albo za słabo ją rozmieszałam), w każdym razie wyrównałam kolor ust na ciemniejszy i niezgodny z zamierzeniem;)
Przy przemalowywaniu będę mądrzejsza:).

ODPOWIEDZ