Grzywka, korek i twardogłowie

Repaintujesz lalki? Zajmujesz się rerootem? Koniecznie nam pokaż!
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Moony
Kontakt:

Grzywka, korek i twardogłowie

Post autor: Moony »

Przyszła do mnie moja Vanellope z Disney Store. :D W zasadzie nie z samego DS tylko z drugiej ręki, no ale...
Obrazek

Lalka bardzo mi się podoba, ale już po zdjęciach promocyjnych widziałam, że włosy ma nie tylko poklejone na amen lakierem, ale do tego za rzadkie i za krótkie (w oryginale zachodzi bardziej na czoło):
Obrazek
Obrazek

Niestety, głowa jest bardzo ciężka a plastik twardy i gruby... więc reroot chyba odpada...? Do tego głowa zatknięta jest na taki "korek":
Obrazek

A grzywka nie jest pierwszym rzędem głosów, wystaje spomiędzy tych pociągniętych do kucyka
https://gyazo.com/db1ee4ede108aacba5d4e711ab636c8c

Zatem mam dwa główne pytania:

1. Myślicie, że to urządzonko do mówienia może mieć też w głowie, skoro jest taka ciężka? Głośnik jest w brzuchu, a głową da się kręcić... I próbowałam ją prześwietlić, i nie wydaje mi się, żeby coś w niej było...
2. Co by tu zrobić z tą grzywką, żeby ją jakoś zagęścić? Czy jednak spróbować zdjąć tę głowę i coś wszyć?

Awatar użytkownika
Ciabas
Kontakt:

Re: Grzywka, korek i twardogłowie

Post autor: Ciabas »

Clip in? W sensie zagęszczenie włosami poprzez spinki, klipsy. Nie wiem jak to się sprawdzi na lalce, ale jak duża to powinno dać radę. Jeśli podepnie się włosy linia za grzywką i przeczesze tak jak robicie to przy rerootach (taki zygzaczek) to efekt może Cię zadowoli.
Chciałabym w każdym obudzić bohatera

ODPOWIEDZ