Repaint Disney Animators

Repaintujesz lalki? Zajmujesz się rerootem? Koniecznie nam pokaż!
ODPOWIEDZ
SnowBallet
Kontakt:

Repaint Disney Animators

Post autor: SnowBallet »

Cześć :)

Niedawno nabyłam używaną, lekko sfatygowaną lalkę Bellę.
Mam pytanie, odnosnie tego, czy ktokolwiek z Was repaintował już którąś z tych lalek?
Lala ma być dla Córy, i nie wiem, czy warto zmywać buzię i malować ją od nowa, czy lepiej zostawić tak jak jest.
Głównie chodzi mi o to, czy taka repaintowana lalka będzie się nadawała dla 2 letniej dziewczynki? Czy ten repaint będzie trwały po spryskaniu MSC?

Pozdrawiam
:)

Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

Re: Repaint Disney Animators

Post autor: Stary_Zgred »

Jeśli masz dobrą rękę do repaintów to jak najbardziej warto. Jednak MSC zmienił skład i warto zainwestować w pewniejszy utrwalacz - np. Mr top coat.
Obrazek

SnowBallet
Kontakt:

Post autor: SnowBallet »

Dziekują za odpowiedż.
Chodzi o Mr. Top Coat Matt? czy jakiś inny?

Co do pewnej ręki..hmm.. ujmę to tak.. mam "dryg" do malowania, ręka wyćwiczona przez lata, a lale maluję od niedawna, w zasadzie jedynie z myślą o Córeczce.
Disney Animators mają śliczne buźki, dlatego się zastanawiam, czy ją ruszać.. Ale korci, żeby przemalować..

Awatar użytkownika
Ania I.
Kontakt:

Post autor: Ania I. »

Stary_Zgred - coś w tym musi być, bo zauważyłam odpryski farb (i to malowanych akrylami, które dodatkowo zabezpieczam MSC), na np. obuwiu dla lalek, które maluję. Mam inny spray już do zabezpieczenia obuwia, ale jak polecasz Mr Top Coat Flat, to przy następnych zakupach go wezmę do koszyka. :*

Awatar użytkownika
Badgerstone
Kontakt:

Post autor: Badgerstone »

Moja córka kąpie regularnie jedną barbie, czochra po podlodze i nic sie nie zmienilo,jest jak swierzo malowana. Uzylam Mr Superclear.

ODPOWIEDZ