Gablota dla lalek

Luźne rozmowy o lalkach
Awatar użytkownika
Dark-Beauty
Kontakt:

Re: Gablota dla lalek

Post autor: Dark-Beauty »

no nie ! dollbby <nonono>
jak mnie łatwo zarazić..to przerażające :face:
ale 5 minut jak zahipnotyzowana szukałam miejsca u siebie dla witrynki :cicho:
i co najgorsze ..dałoby radę :face: a to oznacza same wydatki.. najpierw na gablotkę a potem na lalki - bo "przecież tam się jeszcze parę zmieści :slinka: "

:fool:
Zapraszam :)
http://darkbeautydoll.blogspot.com/ (Barbie model muse - szycie)
http://dark-beauty-dal.blogspot.com/ (od niedawna little dal+obitsu 11cm)
http://www.flickr.com/photos/81974816@N02/ (galeria)

Awatar użytkownika
Anek
Kontakt:

Post autor: Anek »

O gablocie to i ja myślałam :D ale u mnie nawet na nią miejsca brak, gdyby nie to stałaby już u mnie! szczególnie że w wakacje widziałam fajną w ikei chyba 100 czy coś koło tego kosztowała :D Kupuj i eksponuj!!!

Awatar użytkownika
Grażyna
Kontakt:

Post autor: Grażyna »

Jeśli gablota to jest to, czego chcesz, to kupuj! (Mnie znajomi i rodzina namawiają na gablotkę, ale ja tego nie czuję...)
Obrazek

Awatar użytkownika
Ania_DollSecondHand
Kontakt:

Post autor: Ania_DollSecondHand »

Manhamana pisze:
Ania_DollSecondHand pisze:Odkładać, odkładać! Ale mój największy problem, jeśli chodzi o ekspozycję lalek, to skąd do cholery wytrzasnąć tyle stojaków?! :D
Aniu u mnie co 3-cia ma stojak reszta stoi pomiędzy nimi o własnych siłach ;) ;) a niektóre zaopatrzone w odpowiednie butki stoją same -problem jest jedynie, gdy chcę wyjąć jakąś lalkę- wtedy muszę "rozmontować" całość i mam zabawę z układaniem, ale za to sporo belikwentek stoi w witrynie ;)
U mnie stojaki mają tylko te, które je miały od nowości - reszta poukładana we wszelaki sposób: oparta o ścianę, siedząca itp. i tak rządkami, więc, jak chcę wyciągnąć którąś z tyłu, to mam ten sam problem, co Ty :D

Awatar użytkownika
Mono
Kontakt:

Post autor: Mono »

Bardzo fajna gablotka :) Jeśli czujesz potrzebę i wiesz, że możesz sobie na taką pozwolić to kupuj :) A jak się nie spodoba... ja wychodzę z założenia, że jak coś jest nie tak, to zawsze można sprzedać ;)

U mnie w pokoju taka by nie pasowała, wolałabym taką w meblach :]
W świecie Barbie
W razie problemów, proszę o kontakt przez FB, dziękuję.

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
dollbby
Kontakt:

Post autor: dollbby »

:D Jak wymierzyłem razem z wymiarami z neta to niby by weszła, ale wyglądałaby komcznie... muszę poszukać czegoś płytszego zeby zbytnio nie wystawało ... wiecie o co cho :D A lalki w witrynie wyglądaja tak pieknie :D:D:D:D:

Awatar użytkownika
Porcelina
Kontakt:

Post autor: Porcelina »

Jak dla mnie witryna to mus- bałabym się chdzić po pokoju z rozstawionymi wszędzie porcelankami... Ale zawsze mi było szkoda na mebel bo wiadomo ze za takie pieniądze to juz parę lalek by się kupiło. Poszłam na skróty i przystosowałam do celów ekspozycyjnych biblioteczkę (jest płytka, w sam raz na dwa rzędy lalek), dorobiona została do niej nastawka z części jakiegoś regału i kawałka szyby, drugą gablotę zrobiłam z półki sklepowej (dorobione zostały drzwiczki z pleksy, żeby się nie kurzyło).
Może taką całkowicie przeźroczystą gablotkę łatwiej by było zrobić, choć nie wiem czy licząc koszty materiału i robocizny nie wyszłoby drożej- chyba żeby samemu zmajstrować :)

Awatar użytkownika
selene13
Kontakt:

Post autor: selene13 »

Te gabloty są super. Sama korzystam z takich. Jedyny problem to wysokość między półkami - 39 cm i brak możliwości zmiany ze względu na konstrukcję gabloty. Ale...
Moje lalki w większości potrzebują trochę więcej niż te 39 cm. Więc półki wiszą na przeźroczystych wstążkach na odpowiednich wysokościach.
Polecam te gabloty, zwłaszcza na mniejsze lalki. W IKEA kosztują 199 zł.
I muszę powiedzieć, że lalki w takich szklanych gablotach pięknie się prezentują.

Awatar użytkownika
Anek
Kontakt:

I ja się jednak zdecydowałam! o dziwo pokój nie wygląda na bardziej zagracony wręcz zrobiło się trochę przestrzeni na półkach gdy zniknęły z nich lalki :D Jestem bardzo zadowolona. Wstawiam zdjęcie dla niezdecydowanych :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Ania_DollSecondHand
Kontakt:

Post autor: Ania_DollSecondHand »

Anek pisze:I ja się jednak zdecydowałam! o dziwo pokój nie wygląda na bardziej zagracony wręcz zrobiło się trochę przestrzeni na półkach gdy zniknęły z nich lalki :D Jestem bardzo zadowolona. Wstawiam zdjęcie dla niezdecydowanych :D
Obrazek
Anek, Twoja gablota pięknie się prezentuje! Lalki w gablotce nie wyglądają już tylko, jak lalki, ale jak prawdziwe eksponaty kolekcjonera :) I jakie cudowności tam masz...!

Awatar użytkownika
Anek
Kontakt:

A dziękuje dziękuje :D Domownicy twierdzą, że jakw muzeum :D a ja się ciesze i PACZAM sobie na skarby xD

Awatar użytkownika
Manhamana
Kontakt:

Post autor: Manhamana »

Anek- świetna gablota! Muzeum, nie muzeum lalki wyglądają cudnie!
http://klinikalalek.blogspot.com/

Nie piję, nie palę, na lale wydaję cash :)

Awatar użytkownika
Anek
Kontakt:

Dziękuje bardzo :D

Awatar użytkownika
amaret
Kontakt:

Post autor: amaret »

Ja też myślę o takiej szklanej witrynie z Ikea.
Moim zdaniem ma same plusy- zamknięta z każdej strony, lalki się nie kurzą a dla szpanu można oświetlenie włączyć. :hyhy:
World Of Amaret - Lalki i Szycie Własne
www.world-of-amaret.blogspot.com

ODPOWIEDZ