Źle mi w tym momencie cytować dwie wypowiedzi jednocześnie.Elka pisze:No to chyba że tak ale następnym razem dobrze by było zacytować do czego albo do kogo tyczy się myśl, tym bardziej, że wypowiedzi jest więcej i ktoś może coś nieopatrznie odebrać. Tak jak ja teraz.
Niechciane
- Miranda
- Administrator
- Kontakt:
Re: Niechciane
- ingrid
- Kontakt:
Re: Niechciane
No to ja mam chyba podobnie, jak Miranda. Swego czasu dawno dawno temu uzbierałam sporo lumpeksowo pchli targowych lalek, takie BB i TnT, lata 90, królewny, plażowe itp. itd., aż zaczęły pojawiać się u mnie lalki nrfb z różnych dziedzin i te staruszki, trupki poszły wpierw do pudełka, aż postanowiłam je masowo sprzedawać, za niewielkie sumy. Doszłam do wniosku, że nie jestem w stanie im wiele dać od siebie, szczególnie, że były to lalki, których raczej bym nie kupiła nawet w pudełku. U mnie przeszły dom adopcyjny, odświeżenie, spa i poszły w inne ręce. Denerwowało mnie również, że ktoś użył sobie lalkę, wyświechtał, porzucił, a mi pozostawił, jak ogryzek, gdzie i tak nie byłam zupełnie obojętna na ich los. Nie chciałam poprzestać tylko na lalkach "darowanych" uszczęśliwiona na siłę. Nie jest tak, że mam u siebie drogie i wyrafinowane lalki, ale takie, które bardzo mnie inspirują, a do bezimiennych trupków niestety nie miałam pomysłu. Mam nadzieję, że znalazły troskliwe ręce, zdolnych artystów ooak, lub kogoś, kto lubi robić rerooty, szyć i dopieszczać takie lalki no name.
W dzieciństwie też nie miałam wielu lalek, ale miałam wiele lalkowych marzeń i wolałam sprzedać 10 trupków, aby kupić np. jedną Pocahontas Mattel lata 90 nrfb, którą bardzo pragnęłam mieć. Ogólnie sprzedałam ok. 70 tak zwanych "niechcianych" lalek.
W dzieciństwie też nie miałam wielu lalek, ale miałam wiele lalkowych marzeń i wolałam sprzedać 10 trupków, aby kupić np. jedną Pocahontas Mattel lata 90 nrfb, którą bardzo pragnęłam mieć. Ogólnie sprzedałam ok. 70 tak zwanych "niechcianych" lalek.