Co przyniesie 2013 rok?

Luźne rozmowy o lalkach
Awatar użytkownika
Only NM
Kontakt:

Re: Co przyniesie 2013 rok?

Post autor: Only NM »

ajatoco pisze: http://images.mytoys.com/intershoproot/ ... 23-2-l.jpg - kolejne wcielenie Barbie dla małoletnich fryzjerek.
Zdjęcia pożyczone z http://www.mytoys.de
Biedna Barbie! Małe fryzjerki nie znają litości!
Co do przyjaciółki Barbie chorej na raka, to moim zdaniem Mattel lubi się lansować takimi dorosłymi tematami, i dorabiać ideologię do sprzedaży. Mam nadzieję że chociaż zyski z tej lalki będą przeznaczone na fundację czy stowarzyszenie chorych na raka.
Co do samej lalki nie podoba mi się ale chęć zmieniania i szycia dla niej wigów, to jet to co tygryski lubią najbardziej, lalka idealna do customizacji.
Życie, to nie jest sport dla widzów!
- Dzwonnik z Notre Dame

Jeśli chcesz mnie odwiedzić kliknij TUTAJ

Awatar użytkownika
jewelsnake
Kontakt:

Post autor: jewelsnake »

Only NM pisze: Co do przyjaciółki Barbie chorej na raka, to moim zdaniem Mattel lubi się lansować takimi dorosłymi tematami, i dorabiać ideologię do sprzedaży. Mam nadzieję że chociaż zyski z tej lalki będą przeznaczone na fundację czy stowarzyszenie chorych na raka.
Co do samej lalki nie podoba mi się ale chęć zmieniania i szycia dla niej wigów, to jet to co tygryski lubią najbardziej, lalka idealna do customizacji.
To nie zupełnie tak. To nie Mattel chciało zrobić tę lalkę, zwyczajnie wzięli pod uwagę petycję i akcję kobiet proszących firmę o produkcje takiej lalki. Ta laka nie będzie sprzedawana w sklepach, tylko dystrybuowana w szpitalach, za darmo.
Żałosne Moxie i Bratz zrobili dotacje z ich chorych na raka lalek, AŻ 1 usd ze sprzedaży każdej lalki (cena lalki 15 usd). To jest dopiero lans i żerowanie na ludzkiej chorobie.
"It's not that I can't find worth in anything
It's just that I can't find worth in enough"
Manic Street Preachers

Awatar użytkownika
Grażyna
Kontakt:

Post autor: Grażyna »

Pewnie już każdy widział na http://papusilemele.com/, nowa seria S.I.S. Lipstick Jungle
Obrazek

Mattel niszczy różem kolejną serię lalek :|
Obrazek

ajatoco

Post autor: ajatoco »

Lalaki same w sobie nadal niby ładne, tylko rzeczywiście zaczynają ociekać różem, a ich usta to nie pomadkowa dżungla tylko jakaś porażka :|

Awatar użytkownika
Only NM
Kontakt:

ajatoco pisze:Lalaki same w sobie nadal niby ładne, tylko rzeczywiście zaczynają ociekać różem, a ich usta to nie pomadkowa dżungla tylko jakaś porażka :|
Zgadza się gdzie te piękne moldy takiej jak Mibili (Trichielle)!
- Dzwonnik z Notre Dame

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Post autor: Mangalarga »

Only NM pisze:
ajatoco pisze:Lalaki same w sobie nadal niby ładne, tylko rzeczywiście zaczynają ociekać różem, a ich usta to nie pomadkowa dżungla tylko jakaś porażka :|
Zgadza się gdzie te piękne moldy takiej jak Mibili (Trichielle)!
To jest Mbili, tylko to malowanie ust kompletnie rujnuje ten mold, przynajmniej dla mnie :/
Obrazek

Awatar użytkownika
Only NM
Kontakt:

Żadna z tych pokazanych na zdjęciu nie ma moldu Mibili... Wszystkie mają otwarte usta.
- Dzwonnik z Notre Dame

ajatoco

Post autor: ajatoco »

http://papusilemele.com/en/wp-content/u ... jungle.jpg - one nie mają otwartych ust, to światło odbija się w tej nieszczęsnej pomadkowej dżungli ;) (po kliknięciu na zdjęcie ono się jeszcze powiększa)

Awatar użytkownika
Pat
Kontakt:

Post autor: Pat »

Wydaje mi się że mold ten, tylko usta tak pomalowane. W sensie biała farba tylko imituje otwarte usta.
Dolls... Dolls everywhere...

Awatar użytkownika
nmin
Kontakt:

Post autor: nmin »

Coś dla fanów pullipopodobnych maluchów ;)

Na początku 2013 podwoi się liczba małych Byul, do tej pory były tylko dwa z serii Docolla, teraz będą kolejne dwie.

W styczniu wyszła lalka Little Byul My Melody, której wcale nie chcę, wcale nie pożądam i wcale nie potrzebuję - tak sobie powtarzam:
Obrazek

Można ją kupić na plasticpop.de, widziałam też na eBay.

Czy nie jest boska? :serducho:
Obrazek

Dziś odkryłam, że w lutym wychodzi Little Byul Princess Minty, miniatura dużej Byul Princess Minty:
Obrazek

"Do pary" pojawi się Little Dal Princess Pinky, fajną ma minkę:
Obrazek

Chodzi za mną malutki Byul My Melody, oj chodzi, ale muszę być twarda...
Dolls Around The Corner [Blog] [Facebook]

Awatar użytkownika
Only NM
Kontakt:

ajatoco pisze:http://papusilemele.com/en/wp-content/u ... jungle.jpg - one nie mają otwartych ust, to światło odbija się w tej nieszczęsnej pomadkowej dżungli ;) (po kliknięciu na zdjęcie ono się jeszcze powiększa)
Rzeczywiście! Ślepnę na starość :)Co do małego Pulippka to ani mnie ziębi ani grzeje :) Uważam że większość z nich niczym oprócz ubranek i peruk się nie różni.
- Dzwonnik z Notre Dame

Awatar użytkownika
KiciaKocia
Kontakt:

Post autor: KiciaKocia »

Only NM pisze: Uważam że większość z nich niczym oprócz ubranek i peruk się nie różni.
Oj... Różnią się też kolorem oczu i szminki ;) A tak serio, pullipy i spółka też mnie ani ziębą ani grzeją.
"Nikt, kto wymiotuje, nie wygląda elegancko, a już widok rzygającego smoka jest chyba najgorszy."

Awatar użytkownika
nmin
Kontakt:

To chyba kwestia tego, jak długo się im przyglądamy :rotfl: Początkowo uważałam, że wszystkie są takie same. Teraz widzę u jednego Dala rozzłoszczoną minę, u drugiego obrażoną, u trzeciego smutną... To może kwestia makijażu albo ujęcia na zdjęciu. Nawet te dwie nowe małe Byul są dla mnie zupełnie inne. W sumie oglądając lalki patrzę pod kątem makijażu, bo i tak od razu oczyma wyobraźni przymierzam jej kilka różnych wigów i chipów.

Dla mnie na przykład wszystkie Barbie są takie same i różnią się tylko kolorem włosów, a od niejednego fana i znawcy dostałabym pewnie po głowie za ten pogląd :lol:

Awatar użytkownika
Mono
Kontakt:

Post autor: Mono »

Ja tam w poście OnlyNM widzę tylko różowowłosego Byula, reszta mi się nie wyświetla. Tylko mnie?
W świecie Barbie
W razie problemów, proszę o kontakt przez FB, dziękuję.

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
nmin
Kontakt:

To był mój post ;) I kurczę, mnie też się nie wyświetlają. Zaraz je wrzucę na jakiś hosting.

EDIT: Wrzuciłam je na imageshack, pierwszy Byul jest z plasticpop.de (oni tam mają jakieś ograniczenie wyświetlania bezpośrednich linków do zdjęcia), reszta z grafiki Google.

ODPOWIEDZ