Ostrzegam przed tą lalką...

Luźne rozmowy o lalkach
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
KiciaKocia
Kontakt:

Re: Ostrzegam przed tą lalką...

Post autor: KiciaKocia »

No wiecie... Jak człowiek chce to na każdej lalce, nawet takiej z najbujniejszymi włosami, znajdzie łysinę jak zacznie rozgarniać włosy.
"Nikt, kto wymiotuje, nie wygląda elegancko, a już widok rzygającego smoka jest chyba najgorszy."

Awatar użytkownika
nmin
Kontakt:

Post autor: nmin »

Zobaczyłam to zdjęcie i aż wyciągnęłam moją Lagoonę Dance Class :P To jedyna Monsterka, jaką mam i zarazem moja jedyna rootowana lalka, i szczerze? Gdy ją kupiłam, byłam mile zaskoczona jej włosami jak na tyle negatywnych opinii o najnowszych modelach. Ładnie się układają i są dość gęste. Owszem, teraz grzebię jej paluchami we fryzurze i widzę, że pod włosami jest taka sama łysinka jak na zdjęciu, ale nie widać jej, gdy lalka ma normalnie rozpuszczone włosy, a i zrobić kucyk by się dało, więc nie przesadzałabym...

Choć oczywiście zaznaczam, że Monsterkę kupiłam z ciekawości i może bardziej zwracałabym uwagę na detale, gdyby były to główne zbierane przeze mnie lalki ;)
Dolls Around The Corner [Blog] [Facebook]

Awatar użytkownika
Lacrima
Kontakt:

Post autor: Lacrima »

Myslę, ze troche przesdzają, jak sie włosy porozkładają to wszystko jest u większości Mattelek zakryte. A jak za duzo włosów to tez jest problem- mam Prudence od Wilde Imagination z serii Tea, Ennui & Me i ma na głowei tyle włosów, że nawet dwóch warkoczy się jej nie zaplecze, dookoła głowy ma co najmniej 4 gęste rootowania ( dalej nie patrzyłam) i myslę czy jej grzywki nie obciąc, żeby to się jakkolwiek opanowac udało.
You can't buy happiness, but you can buy dollies. And that's kind of the same thing.
Mój flickr: http://www.flickr.com/photos/108814335@ ... 910744495/

Awatar użytkownika
Mono
Kontakt:

Post autor: Mono »

Obrazek
Barbie Fashionistas Clutch wave 1 by Mono-doll, on Flickr

Paskudnie sklejone wlosy ma... Jakby nie rozczesywać oryginalnej fryzury to ujdzie, ale po rozpuszczeniu... Koszmar. Nawet moja niezawodna metoda na klejące włosy nie dała rady :(
W świecie Barbie
W razie problemów, proszę o kontakt przez FB, dziękuję.

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
mysceneee
Kontakt:

Post autor: mysceneee »

Wie ktoś czy Barbie Fashionistas też bywają łyse?

Awatar użytkownika
Mono
Kontakt:

mysceneee pisze:Wie ktoś czy Barbie Fashionistas też bywają łyse?
Zdefiniuj pojęcie "łyse".
Moje Fashionistas mają włosy na całej głowie, ale faktem jest, że Barbie są rootowane teraz inaczej niż kiedyś: włosy dookoła głowy bardzo gęsto, a w środku rzadziej (cienkie kosmyki, dziurki co 5 mm). Kiedyś było gęsto na całej głowie. Ja nauczona jestem w każdej gorszej sytuacji wypatrywać pozytywów i dla mnie mniej włosów to lepiej, bo łatwiej uczesać. Jak lalka ma za zbyt gęste włosy, to nosi albo rozpuszczone albo związane. W każdej innej fryzurze wygląda niedobrze :no:
W świecie Barbie

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
mysceneee
Kontakt:

chcę kupić fashionistke, http://static.jedyny.a.net.pl/upload/product/7216.jpg
ale boję się, że będzie miała bardzo rzadkie włosy, i że mogą być posklejane

Awatar użytkownika
Mono
Kontakt:

mysceneee pisze:chcę kupić fashionistke, http://static.jedyny.a.net.pl/upload/product/7216.jpg
ale boję się, że będzie miała bardzo rzadkie włosy, i że mogą być posklejane
Kleić się będą na pewno, pytanie tylko bardziej czy mniej.
Rootowanie włosów u Fashionistas wygląda mniej więcej tak:
widok z góry, wszystko ok http://imageshack.us/a/img577/1751/pqj9.jpg
tuż za pasmami od przedziałka http://imageshack.us/a/img689/7461/l2tf.jpg
z tyłu głowy http://imageshack.us/a/img534/9822/0m3a.jpg
tu kończy się przedziałek http://imageshack.us/a/img163/8462/hoyw.jpg
Podkreślam, że dookoła głowy rootowanie jest bardzo gęste i nie ma do czego się przyczepić.

A Barbie, której zdjęcie dałam dwa posty wcześniej, ma włosy nieco gęściejsze.
W świecie Barbie

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
KiciaKocia
Kontakt:

Post autor: KiciaKocia »

Ja tu jeszcze dodam, że jak człowiek zacznie gmerać lalce w czuprynie to zawsze łyse placki znajdzie. Więc proponuję się nie przejmować za bardzo.
"Nikt, kto wymiotuje, nie wygląda elegancko, a już widok rzygającego smoka jest chyba najgorszy."

Awatar użytkownika
hamtaro_wielki
Kontakt:

Post autor: hamtaro_wielki »

Posiada ktoś Howleen Wolf z serii Dance klas? Chciałabym kupić tą lalkę - a po przeczytaniu postów to się trochę wystraszyłam... Czy ona też ma w taki sposób rozrzedzone włosy?? :(

Awatar użytkownika
Szklanooka
Kontakt:

Post autor: Szklanooka »

hamtaro_wielki pisze:Posiada ktoś Howleen Wolf z serii Dance klas? Chciałabym kupić tą lalkę - a po przeczytaniu postów to się trochę wystraszyłam... Czy ona też ma w taki sposób rozrzedzone włosy?? :(
Ja mam - zdjęcie porównawcze z pierwszą podstawową Clawdeen:
Obrazek

Moim zdaniem jest ok, moja miała tylko jedną wadę:
Szklanooka pisze:Trochę mnie martwią odciski które jej zostały po gumce, da się coś z tym zrobić? Ugotować czy coś? Wiem, że niektóre tworzywa sztuczne wracają do swojej pierwotnej postaci po potraktowaniu gorącą wodą.
Hmm... Wolałabym, żeby nie wyglądała jak ofiara przemocy domowej.
Obrazek
Łapki udało się uleczyć gotowaniem. Obrazek

Awatar użytkownika
mysceneee
Kontakt:

Najczęstsze oskarżenia z którymi się w lalkowym temacie spotykam, zawsze kierowane są do firmy Mattel. Wie ktoś może dlaczego Mattel tak bardzo oszczędza na rotowaniu włosów lalkom? Firma sama robi sobie złą reklamę, a z ich funduszami nie powinno być źle, z uwagi na genialną rozchwytywalnośc serii Monsterek, ale nie tylko. Cały czas ich zabawki są popularne. Wie ktoś czemu tak porządna niegdyś firma schodzi na psy ? :| ;(

Awatar użytkownika
Mono
Kontakt:

Jesli nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniadze ;)
Moze dlatego, ze sa pewni sukcesu i popularnosci swoich lalek. Nawet jesli wszyja mniej wlosow, dziewczynki i tak beda te lalki chcialy, a kolekcjonerzy albo przeboleja, albo sami wrootuja. Co by Mattel nie wymyslil i tak pojdzie, bo konkurencja choc skopiuje pomysl, "firmowki" nie pobije.
W świecie Barbie

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
mysceneee
Kontakt:

W mojej kolekcji znalazła się nowa monsterka, a mianowicie Operetta z serii Picture day. Chcę też kupic Rochelle, co myślicie o tych lalkach ?

ODPOWIEDZ