Skarby z Second Handu

Luźne rozmowy o lalkach
Awatar użytkownika
Manhamana
Kontakt:

Re: Skarby z Second Handu

Post autor: Manhamana »

Arima pisze:O, widzę ciekawego facecika z tyłu i jakiegoś szamana z przodu. :D
Kenio zginalny plus regionałka z plemienia Ndebele :) Dzisiaj przywlekłam Kenia Fashionistas co prawda z gatunku sztywniaków za to w pełnym odzieniu i z gumkami na butach- zawsze mnie zastanawia jak ktoś wywala takie lalki- jakby zabawa polegała na wyjęciu lalki z pudełka i wyrzuceniu- no chyba że to egzemplarze z jakichś sklepów zabawkowych, co stały na wystawie.
http://klinikalalek.blogspot.com/

Nie piję, nie palę, na lale wydaję cash :)

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Post autor: ingrid »

Tak, właśnie, czasami pewnie są zabawki powystawowe. Mi wpadły kiedyś Disneyki, tani playline, ale w stanie, jakby wyjął je ktoś z gabloty, tak samo trafiłam z drugiej ręki zestaw piracki playmobila, elementy przymocowane były klejem na gorąco, pewnie całość służyła, jako model poglądowy, z kinderkami też tak było, że trafiłam kiedyś cały worek figurek z kilku poprzednich kolekcji i można było złożyć kilka pełnych serii. Trafiłaś szczęśliwe na zadbaną laleczkę, której prawdopodobnie jesteś pierwszym właścicielem. No, a laleczka Ndebele, to przecież z kręgów Princess of The South Africa DOTW, malownicze plemię, ciekawe znalezisko.

Awatar użytkownika
KiciaKocia
Kontakt:

Post autor: KiciaKocia »

Jakość zdjęcia ziemniaczana, ale i tak muszę się pochwalić. Dzisiejsze łupy z bazaru:
Obrazek
"Nikt, kto wymiotuje, nie wygląda elegancko, a już widok rzygającego smoka jest chyba najgorszy."

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Post autor: ingrid »

Kicia Kocia trafiłaś świetne łupy, Nefera i jeszcze Cleo drugiego wydania, w super stanie, ubrane, z zadbanymi fryzurami. Gratuluję, szczególnie, że obecnie te starsze Monsterki bardzo zyskały na atrakcyjności wobec wątłego rebootu.

Awatar użytkownika
Carmazin
Moderator
Kontakt:

Post autor: Carmazin »

Patrzcie, co wyłowiłam na allegro za całe 7 zł! Barbie musiałam wziąć, ale czego się nie robi dla FLEUR!
Obrazekphoto_editor_1514459493637 by Carmazin, on Flickr

Awatar użytkownika
Czarnab1
Kontakt:

Post autor: Czarnab1 »

Carmazin gratuluję. Fleur cudowna i w świetnym stanie.

Awatar użytkownika
Carmazin
Moderator
Kontakt:

Dziękuję, jest w lepszym stanie, niż myślałam :D A dzisiaj facet mojej siostry przywiózł mi dwa łupy z drugiego końca Polski :D
Obrazek20171229_210534 by Carmazin, on Flickr

Awatar użytkownika
Czarnab1
Kontakt:

Post autor: Czarnab1 »

Carmazin tę z rogami skądś kojarzę i wcale nie patrzę w prawo na Twój avatar :D

Awatar użytkownika
Paulina1230
Kontakt:

Post autor: Paulina1230 »

Obrazek
Weszłam do lumpeksu w sumie bez większych nadziei na cos lalkowego a już w pierwszym pudle do którego spojrzałam czekał na mnie lalek :P chwile się zawahałam bo paskudny, ale stwierdziłam ze zostawić nie mogę bo jednak Mowgli :D w koszach pełnych miśków wykopałam tez słodka sukienusie i jakaś bluzkę. Niestety bez właścicielek. Za wszystkie trzy rzeczy pani wzięła całe 50gr :tanczy:

Obrazek
W innym lumpeksie znalazłam tez takie cos. Lalko-figurki. Na pierwszy rzut oka pomyślałam ze to jakieś dziwadło z ‚Barbie w świecie gier’ ale nie. Na smyczach to jest i kosztowało mnie cała złotówkę za sztukę :D
Szukający przyjaciół Forever Alone, który kolekcjonuje białe kartki

Awatar użytkownika
Carmazin
Moderator
Kontakt:

Wygrzebałam dziś w SH strój od Barbie Nauczycielki z 1995. Jeśli ktoś szuka, chętnie się wymienię za jakieś bardziej współczesne ubranko od Barbary lub jej podobnej :) Ma tylko małą plamkę przy kołnierzyku (na zdj)
Obrazek20180115_204343 by Carmazin, on Flickr

Awatar użytkownika
Asiasta
Kontakt:

Post autor: Asiasta »

Ja również dzisiaj odwiedziłam jeden SH. Znalazlam tam jedynie 2 lalki typu barbie balerine i elze, zaniedbane, sukienki porwane i bardzo poplamione. Na lalkach przyklejone metki z ceną 25 zł. W dodatku sprzedawca z szyderczym uśmieszkiem na twarzy raczył mnie poinformować, że tylko dziś ma promocję 50% ceny. Uśmiałam się... Pan był bardzo zdziwiony gdy wybuchlam smiechem. Nawet nie odpowiedział do widzenia. :)

Awatar użytkownika
Asiasta
Kontakt:

Post autor: Asiasta »

Moja lalka Barbie Friendship 1989 nie była kupiona z SH. Dostałam ją dzisiaj od koleżanki z pracy, to jej jedyna oryginalna Barbie. Lalka została uratowana przez jej ojca z rąk wnuków ( samych chłopców), którzy uczyli się na lalce anatomii człowieka. Jak widać straciła głowę, szyja popękana, kulka wewnątrz głowy. lalka ma ucięte włosy do rerootu. Ciesze się że makijaż ocalał i kolczyki. Ciało lalki w dobrym stanie nie patrząc na popękaną szyję, która łatwo da się skleić. Po włożeniu kulki na swoje miejsce i sklejenie popękań szyje zabezpieczę bezbarwnym żelem uv.
Oglądam szyję i zastanawiam się jak chłopaki wyrwali głowę razem z kulką nie robiąc przy tym większych uszkodzeń. I jak ja to włożę na miejsce :D ;(
Wyzwanie na początek roku :)
Obrazek2018-01-16_10-00-12 by Asiasta, on Flickr
Obrazek2018-01-16_10-00-38 by Asiasta, on Flickr
Obrazek2018-01-16_10-01-15 by Asiasta, on Flickr

Liczę na to, że podołam zadaniu i uratuję biedaczkę w całości. Na wszelki wypadek mam w zastępstwie inne ciałka, których głowy czekają na reroot.

Awatar użytkownika
roroDolls
Kontakt:

Post autor: roroDolls »

podgrzej szyjke i rozchyl troche pekneicie - mi kiedys weszlo zadziwiajaco gladko - klik!
bidula pzreokrona - powodzenia!

Awatar użytkownika
Manhamana
Kontakt:

Post autor: Manhamana »

Wygrzebałam dziś takie "perełki" brzydkie toto, ale każda była w stanie NRFB a raczej worek :)

Obrazek

Natomiast podobne gwiazdki pamiętam z choinki u dziadków :) też w swoim woreczku z metką- jak odczyszczę wszystko wróci na swoje miejsce :)
Obrazek
http://klinikalalek.blogspot.com/

Nie piję, nie palę, na lale wydaję cash :)

Awatar użytkownika
Arima
Kontakt:

Post autor: Arima »

Ciekawe znaleziska. Też miałam w dzieciństwie takie gwiazdki na choince, a także takie z kulką w środku o metalicznym kolorze.

ODPOWIEDZ