Wszystkie monsterki są praktycznie takie same, więc jeśli odpowiada Ci Operetta, a podoba jeszcze Roszela, to bierz! Może mieć problem z tłustymi włosami, ale wystarczy, że zrobisz jej terapię z pudru dla niemowląt. (tutaj zaczyna się forumowy wątek o pudrze). I jeśli kupujesz ją w sklepie, dokładnie sprawdź, czy oczy są równej wielkości i przyklejone w odpowiednim miejscumysceneee pisze:W mojej kolekcji znalazła się nowa monsterka, a mianowicie Operetta z serii Picture day. Chcę też kupic Rochelle, co myślicie o tych lalkach ?
Ostrzegam przed tą lalką...
- reiha
- Kontakt:
Re: Ostrzegam przed tą lalką...
- LuLu
- Kontakt:
Moja Rochelle (seria Basic) ma nieco luźne ręce w łokciach, ale nie jest tragicznie, da się przeżyćreiha pisze:Wszystkie monsterki są praktycznie takie same, więc jeśli odpowiada Ci Operetta, a podoba jeszcze Roszela, to bierz! Może mieć problem z tłustymi włosami, ale wystarczy, że zrobisz jej terapię z pudru dla niemowląt. (tutaj zaczyna się forumowy wątek o pudrze). I jeśli kupujesz ją w sklepie, dokładnie sprawdź, czy oczy są równej wielkości i przyklejone w odpowiednim miejscumysceneee pisze:W mojej kolekcji znalazła się nowa monsterka, a mianowicie Operetta z serii Picture day. Chcę też kupic Rochelle, co myślicie o tych lalkach ?
Broken Doll in the Middle of Chaos...
- dagencjos girl
- Kontakt:
Jak zobaczyłam to zdjęcie to się przeraziłamGrażyna pisze:Może przyda się taki wątek, w którym będziemy się ostrzegać przed gigantycznymi wadami lalek? Chyba warto uniknąć późniejszego rozczarowania?
OK, to zaczynam:
Robecca Tancerkowa. Przez kwadrans wpatrywałam się w to zdjęcie, szukając jakiś dowodów, że lalka jest wyskubana do rerootu. Nic takiego nie znalazłam, wychodzi na to, że to jej fabryczne rootowanie![]()
http://www.flickr.com/photos/67139196@N00/
Don't hide your passion
- KiciaKocia
- Kontakt:
Proponuję nie wpadać w panikę - ewidentnie widać, że lalka ma zmoczone włosy i tak rozgarnięte, żeby wyglądała jak najbardziej łyso. W stanie normalnym na 100% nie wygląda to nawet w połowie tak źle.dagencjos girl pisze: Jak zobaczyłam to zdjęcie to się przeraziłam
"Nikt, kto wymiotuje, nie wygląda elegancko, a już widok rzygającego smoka jest chyba najgorszy."
- dagencjos girl
- Kontakt:
Teraz dopiero zauważyłam, że te włosy są mokre...=3KiciaKocia pisze:Proponuję nie wpadać w panikę - ewidentnie widać, że lalka ma zmoczone włosy i tak rozgarnięte, żeby wyglądała jak najbardziej łyso. W stanie normalnym na 100% nie wygląda to nawet w połowie tak źle.dagencjos girl pisze: Jak zobaczyłam to zdjęcie to się przeraziłam
Don't hide your passion
- KiciaKocia
- Kontakt:
Jak się zacznie grzebać to się na każdej lalce łysinę znajdzie, więc tego typu narzekania należy traktować z przymrużeniem oka i dużą dozą nieufności, bo inaczej można paranoi dostać.dagencjos girl pisze:Teraz dopiero zauważyłam, że te włosy są mokre...=3KiciaKocia pisze:Proponuję nie wpadać w panikę - ewidentnie widać, że lalka ma zmoczone włosy i tak rozgarnięte, żeby wyglądała jak najbardziej łyso. W stanie normalnym na 100% nie wygląda to nawet w połowie tak źle.dagencjos girl pisze: Jak zobaczyłam to zdjęcie to się przeraziłam
"Nikt, kto wymiotuje, nie wygląda elegancko, a już widok rzygającego smoka jest chyba najgorszy."
- reiha
- Kontakt:
Albo klej jej wycieka tak obficieKiciaKocia pisze: Proponuję nie wpadać w panikę - ewidentnie widać, że lalka ma zmoczone włosy
- Pat
- Kontakt:
Nie
Dance Class są z Chin, nie mają kleju 
Dolls... Dolls everywhere...
- mobe
- Kontakt:
Co to za zależność? Moja Lagoona Dance Class jest z Chin, z przodu włosy piękne, z tyłu supertłuste, klej wycieka, główka twarda.
- Mono
- Kontakt:
A ja Patowi uwierzyłam, bo moja Lagoona nie ma w ogóle włosów tłustych.
No chyba, że nmin jej wcześniej przeprowadziła jakiś zabieg
- mobe
- Kontakt:
Rozumiem, tylko w takim razie dlaczego moja Lagoona jest z Chin i klej ma? Najwyraźniej to nie jest zasada, że chińskie nieklejone, trzeba mieć szczęście.Mono pisze:A ja Patowi uwierzyłam, bo moja Lagoona nie ma w ogóle włosów tłustych.
- reiha
- Kontakt:
Też gdzieś czytałam, że to nie ma znaczenia, jaki jest kraj produkcji
Przecież nie wszystkie moje niechińskie lalki mają tłuste włosy.
- Pat
- Kontakt:
Najprostszym sposobem na sprawdzenie czy jest klej (nie zawsze wycieka od razu) czy nie ma, jest ściśnięcie głowy, jeśli jest miękka kleju nie ma, jak twarda to niestety jest.
Wydawało mi się że Dance Class nie mają, wszystkie które widziałem (i miałem w ręku, bez pudełka oczywiście
) nie miały, stąd moje założenie.
Wydawało mi się że Dance Class nie mają, wszystkie które widziałem (i miałem w ręku, bez pudełka oczywiście
Dolls... Dolls everywhere...
- KiciaKocia
- Kontakt:
A ja z kolei czytałam, ze wręcz przeciwnie - kraj ma znaczenie. I to nie tak, że wszystkim lalkom z klejem MUSI on wyciekać - czasami lalka, mimo twardej głowy ma suche włosy.reiha pisze:Też gdzieś czytałam, że to nie ma znaczenia, jaki jest kraj produkcjiPrzecież nie wszystkie moje niechińskie lalki mają tłuste włosy.
- mysceneee
- Kontakt:
Hej, ostatnio spodobały mi się Barbie z serii Dream house. Kupiłam sobie Teresę i chcę tych lalek więcej. Mi wydaje się, że wszystko jest z nimi ok, a wy co myślicie o tej serii ? Powinnam uważać na jakieś modele ?