Lalkowy HAPPYTON :)

Luźne rozmowy o lalkach
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Re: Lalkowy HAPPYTON :)

Post autor: ingrid »

A ten repaint, to jest gdzieś do wglądu :> ?

Awatar użytkownika
Wiol
Kontakt:

Post autor: Wiol »

Ten'repaint' niegodny oczu kolekcjonerów.... xD

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Oj tam zaraz takie tam powiadasz :P

Awatar użytkownika
Pat
Kontakt:

Post autor: Pat »

Dzięki KiciaKoci mam Applejack G3! Dzięki! :serducho:
Obrazek
Jeszcze nieogarnięta ale wszystko w swoim czasie :P
Dolls... Dolls everywhere...

Awatar użytkownika
KiciaKocia
Kontakt:

Post autor: KiciaKocia »

No to teraz muszę ci jeszcze upolować G1 Baby Applejack i będziesz mieć komplet!
"Nikt, kto wymiotuje, nie wygląda elegancko, a już widok rzygającego smoka jest chyba najgorszy."

Awatar użytkownika
EvilCupcake
Kontakt:

Post autor: EvilCupcake »

Obrazek
Kocham ją bardzo. <3 100% Lilo w Lilo, cudownie się spisali przy tej lalce.
Teraz muszę się znowu przyzwyczaić do animatorkowej posuchy, a na chciejliście mam jeszcze 5. XD

Awatar użytkownika
Suriri
Kontakt:

Post autor: Suriri »

Lilo jest super, gratuluję :) Ja się przymierzam do wersji mini tych lalek, a konkretnie do Meridy, Lilo i Roszpunki (tak na początek :P).

U mnie w ostatnich dniach zawitały Roszpunka (wydanie z 2016) i Moana z Disney Store :serducho:
Moana jest niesamowita :D. Cudownie inna i dość ciężka. Jedyny minus to słaba artykulacja - nogi zginają się na jeden klik, więc lalka godnie prezentuje się jedynie na stojąco. Jak znajdę chwilkę to zapodam kilka fotek ;)

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Śliczna Lilo, śliczniutka i ze swoją kochaną strupką. Ładna jest ta seria, w sumie wszystkie laleczki wyszły im ciekawie, a te mini są równie słodkie. Ja się trochę biję z myślami, bo w chińskim podróbkowym sklepie znalazłam klony mini disney animators, co prawda laleczki nie mają dodatkowych akcesoriów ( a to właśnie one też wiele wnoszą), ubranka także zostawiają wiele do życzenia, a nadruk buźki jest jaki taki, nie mniej laleczki to wręcz żywa kopia mini animators, no i kosztują ok 10zł za sztukę. Dzwoneczek ma nawet skrzydełka. Obawiam się jedynie o plastik, czy nie jest z tych toksycznych, ale małą Roszpunkę do zbioru bym nabyła.

Co do Disney store, to ostatnio chodzi mi po głowie Elena i Izabela. Bajka nie jest wysokich lotów, aczkolwiek animacja dość ładna (mimo, że krocie wolę 2D), samą Elenę bardzo polubiłam, piosenki z bajki, czy bohaterów drugoplanowych. Szkoda, że u Mattela nie robią tych lal, może by im wyszła ciekawa i pięknie by pasowała do mojego mattelowskiego zbioru. Tak samo jestem ciekawa Moany, co u Mattela by wykombinowali, gdyż ta od Hasbra wzbudza niedosyt, a Elena od Hasbra wygląda, jak podróbka z kiosku ruchu, rzecz jasna w moim odbiorze.

Laleczki od Disney Store są bardzo ładne, ostatnimi czasy wybili się na wyżyny, chociaż nie wszystkie postacie. Seria Animators wyszła im pięknie i te duże i te malutkie, Kraina Lodu, Elena, Moana, czy niektóre niedawno wydane księżniczki również. Nie mniej brakuje mi w nich czegoś, chłopaki mają za bardzo szablonowe ciałko, czy moldowane włosy, ogólnie bywa miejscami nieco szablonowo, monotonnie i u Mattela wyszły tak niepodważalne lalki, jak choćby Pocahontas, czy Dżasminka, że mimo starań, Disney Store według mojej opinii jeszcze niestety ich nie przebił.

Awatar użytkownika
ila_214
Kontakt:

Post autor: ila_214 »

Witajcie.

Przyznam, że na wstępie trochę zmyliła mnie nazwa, bo długo szukałam czegoś na zasadzie 'Dziś zrobiłem/łam dla mojej laki ...' i 'Lalkowy HAPPYTON' niewiele mi mówił. Ale udało się z pomocą kilku osób ;).

Uff..

Więc, wczoraj odebrałam swój nowiuśki pistolet na klej, wyjełam alpakę i zakupiłam nawet podwójną ilość gumki do produkcji nowych peruk ! Do tego dokończyłam też starego wiga (testowałam pistolet) oraz włóczki które mam i ... zrobiłam bransoletkę, z której jestem 'najdumniejsza' ;D!

Wyobraźcie sobie, że odkryłam w szafie pudełko po butach mojego Lubego (myślałam, że je wyrzucił, ale nie ..) i jakoś tak mam, iż zawsze sprawdzam wszelkiej maści pudełka/koperty/etc .. przed umieszczeniem ich w koszu. Tak więc z pudełka wygrzebałam taki mały, 'koralikowy' łańcuszek, skróciłam odpowiednio i proszę ! Bransoletka jak ta lala ;D !

Poza tym, zdjęcie Ryu z moich wczorajszych podbojów mówi wszystko ; P !

Obrazek
"Ila, tak po prostu."
Obrazek

Awatar użytkownika
Arima
Kontakt:

Post autor: Arima »

Ila, super fotka! :)
Ryu ma anielską cierpliwość, że tak służy swoim ciałem. ;)
Strasznie jestem ciekawa nowych peruk. Mam nadzieję, że pokażesz na blogu.

Awatar użytkownika
Neytiri
Kontakt:

Post autor: Neytiri »

Hahaha, ila_214 świetna fotka, wyraża więcej niż 1000 słów, jak to powiadają ;D

Awatar użytkownika
ila_214
Kontakt:

Post autor: ila_214 »

Haha, dzięki Arima i Neytiri ;) !

Od jutra siadam do zrobienia peruczki, a może i nawet peruczek od razu. Mam tylko nadzieje, że ręka wytrzyma mi obciążenie (miałam dziś pobieranie krwi i jak to ja - padłam jak kawka) @_@" .. Przygotowałam sobie już alpakę, ale pewnie spróbuję się pobawić tez i włóczką ;).

A co do fotki, owszem .. na szczeście w tej kwestii Ryu jest jak Avar - dobrze mu w każdych koronkach ;D !
"Ila, tak po prostu."
Obrazek

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Ta bransoletka na rączce tego lalkowego chłopaka, to jeden z tych akcentów, który pięknie pokazuje, że czasami wystarczy zrobić przy lalkach tak nie wiele, by poczuć przypływ szczęścia, znaleźć dopełniający akcent i pójść jakiś krok dalej w swojej kreatywności :> . Aż wręcz odczułam tę radość czytając opis znalezionej bransoletki w zapomnianym pudełku po butach.

Awatar użytkownika
Wiol
Kontakt:

Post autor: Wiol »

Lilo jest cudowna.
Od kiku miesięcy nie mogę zabrać się za swoją Śnieżkę... Butów jej potrzeba i benzance ;-)
Czy ktoś pamięta wątek, gdzie jeden frumowicz robił batmana?
Mam taki szalony pomysł na repaint action mana, po tym jak chińska podróbka się połamała po kiku godzinach użytkowania. Zastanawia mnie, jak wymodelować hełm (materiał). Strój będzie w wersji dla leniwych-czarny spray... ;-) przekopalam dział diy i nie widzę.

Awatar użytkownika
Pink Flamingo
Kontakt:

Post autor: Pink Flamingo »

Wiol pisze:Zastanawia mnie, jak wymodelować hełm (materiał).
Może masa plastyczna / modelina Fimo Ci pomoże? Można kombinować z niej dowolne kształty, ja używam jej do tworzenia lalkowych butów :) Tylko trzeba później wypalać ją w piekarniku przez ok. 30 minut i należy to wziąć pod uwagę w procesie projektowania ;)

ODPOWIEDZ