Lalki "plus size" w skali 1/6.

Luźne rozmowy o lalkach
Awatar użytkownika
privace
Kontakt:

Lalki "plus size" w skali 1/6.

Post autor: privace »

Aby nie oftopikować zbytnio w innym temacie pomyślałam, żebyśmy tu podzielili się odczuciami na temat lalek o bujniejszych kształtach niż typowa Barbie.
Na wstępie "Ciotka Kena"- niestety to jedynie projekt artystyczny Zbigniewa Libery z 1995 roku, który jednak krąży jak zauważyłam w internecie jako przykład lalki alternatywnej dla Barbie. A szkoda, fajna byłaby lalka o takich okrągłościach
Obrazek
W rzeczywistości trudno o lalki tej wielkości, które miałyby "nieco tłuszczyku". Takie jak na przykład te:
od prawej American Teen Dominique, Gone with the Wind Mammy (with Jazz Diva Barbie wig), singing Tracy Turnblad, Happy Family Grandma, Girls Explore Bessie Coleman, and Big Beautiful Dolls Dasia.
Obrazek
źródło
No i cudna mimi bobeck doll (Drew Carey Show)
Obrazek
w porównaniu z innymi lalkami: Edna Turnblad (Jakks Pacific), Raven Cheetah Girl ( Play Along Toys), Mimi Bobeck (Creation Entertainment), Rosie O'Donnell (Mattel), Tracy Turnblad (Jakks Pacific), Old Barbie Body, Current Belly Button/ Fashionista Barbie Body
Obrazek
źródło, gdzie można też zobaczyć "big" mamuśkę murzynkę (ktoś wspominał, że mu się taka marzy? )
Obrazek

Awatar użytkownika
jewelsnake
Kontakt:

Re: Lalki "plus size" w skali 1/6.

Post autor: jewelsnake »

Mam kilka American Teen, Mammy i Pitty Pat, Mimi z Drew Carey Show, Rosie O'Donnell,Tracy Turnblad i Ednę Turnblad, marze o kupieniu wszystkich trzech Big Beautiful Dolls, ale wydaje mi się to niewykonalne (nawet jedna by wystarczyła T.T).
Mammy i Pitty Pat niestety mają materiałowe ciałka :/
"It's not that I can't find worth in anything
It's just that I can't find worth in enough"
Manic Street Preachers

Awatar użytkownika
privace
Kontakt:

Post autor: privace »

Te lale Big Beautiful Dolls są fajne, występują w trzech "rodzajach" Dasia (African American), Dena (Hispanic) and Dawn (Caucasian)- niestety też mało artykułowane
ObrazekMy Big Beautiful Girls in different outfits by Captain Zipsy, on Flickr
ObrazekBig Beautiful Dolls by Captain Zipsy, on Flickr
Obrazekźródło

Awatar użytkownika
jewelsnake
Kontakt:

Wspaniałe są, nawet z tymi za długimi rękami.. Szukam ich od dłuższego czasu, i na Ebay, i resztkach po oficjalne stronie, ale nic z tego. Obawiam się, ze nawet gdyby gdzieś się jakaś znalazła, to kosztowałaby majątek.
Muszę zrobić zdjęcia moim puszystym paniom :D
Manic Street Preachers

Awatar użytkownika
Dampirg85
Kontakt:

Post autor: Dampirg85 »

Ma ktoś pomysł jak zrobić grubszą lalkę, tzn jakie ciałko dodać do głowy barbie by była nie była wieszakiem? :co?:
Cały czas buszuję po necie i próbuję wyszukać ciała które by pasowała do Barbie, a zarazem dodało jej trochę krągłości. :bezradny:

Awatar użytkownika
jewelsnake
Kontakt:

Myslałes o ciele Rosie O'Donnell? Tylko, że ona jest bardzo blada, kolor jak dla Raquelle.
Manic Street Preachers

Awatar użytkownika
jewelsnake
Kontakt:

Nie mam jak edytować poprzedniego posta, przepraszam.

Moje panie plus size:
Obrazek
Obrazek

Kiepskie zdjęcia, ale photobucket wszystko zmniejsza :/
Manic Street Preachers

Awatar użytkownika
Medithanera
Kontakt:

Post autor: Medithanera »

Ja mam Dafydda

Obrazek

W oryginale to szmacianka z koszmarnymi nogami i płetwołapkami, gadającym (coś?) mechanizmem, był tylko centymetr-dwa wyższy od Barbie, więc może ma to jakiś związek z tematem (chociaż niepodobny do pozostałych tu prezentowanych).
Możliwości artykulacji oczywiście były żadne, mojego przemalowałam, nogi i ręce wymieniłam na porcelanowe i wsadziłam do środka coś w rodzaju drucianego szkieletu i teraz daje się nawet jako tako upozować, tylko się niestety sporo wyższy zrobił i koło barbie już go nie postawię.

Obrazek

Ciotka Kena byłaby boska...

Awatar użytkownika
Dampirg85
Kontakt:

jewelsnake co to jest za lalka w tym pomarańczowym topie?? :co?:
Ma bardzo fajne ciałko. :D

Awatar użytkownika
jewelsnake
Kontakt:

Ciało jest od action figure GI Joe Mademoiselle Marie firmy Hasbro. Ma interesujące ciało, duży biust, szerokie biodra, kompletnie inne od Barbie, wygląda przy nich na pulchną :D

Przedstawię moje panie, aby wszystko było jasne

Zdjęciu nr 1, od lewej
Pitty Pat (Gone with the wind) firmy World Doll, następnie jest przemalowana przez mnie Mimi Bobeck z Drew Carey Show firmy Creation Entertainment, Monica z serii American Teen Doll Dietera Meullera, Tracy Turnblad z Hairspray firmy Jakks Pacific

Drugie zdjęcie, od lewej:
Zoi z serii American Teen Doll Dietera Meullera (z tej serii mam jeszcze facetów, Travisa i Alexa), następnie składak, - głowa Integrity Toys, ciało GI Joe Mademoiselle Marie, dłonie Obitsu Girl,Edna Turnblad z Hairspray Jakks Pacific, Rosie O'Donnell Mattel i w końcu Mammy (Gone with the wind) firmy World Doll, z ciałem trochę przeze mnie poprawionym (wciąż czeka na uruchomienie za pomocą drutów.

Może później zrobię parę wyraźniejszych zdjęć paniom i dorzucę panów :D

Medithanera, ten facet przypomina mi fana zespołu moich przyjaciół, prawie taką samą twarz, a już po Twoim poprawieniu go jest identyczny XD
Manic Street Preachers

Awatar użytkownika
Dampirg85
Kontakt:

jewelsnake pisze:Ciało jest od action figure GI Joe Mademoiselle Marie firmy Hasbro. Ma interesujące ciało, duży biust, szerokie biodra, kompletnie inne od Barbie, wygląda przy nich na pulchną :D
Kurcze nie znam takiej lalki... Pewnie jest jakaś stara i trudno dostępna. :zawstydzony:
Szkoda. :bezradny: Od jakiegoś czasu mam fazę na bardziej krągłe lalki i kombinuję jak tu tanim i prostym sposobem zrobić chociaż jedną taką lalkę. :)

Awatar użytkownika
jewelsnake
Kontakt:

Szczególnie stara nie jest bo wyprodukowano ją w 2004, al niestety nie widziałam jej w polskich sklepach. Swoją kupiłam z Ebaya, w tej chwili są w licytacji od 31 usd.

Najtańszym sposobem jest obszycie lalki, tzn, zrobić dla niej nakładki na ciało, coś w tym stylu takich jakie miał John Travolta gdy grał Ednę. Możesz uszyć dla którejś lalki wypchany stanik i powiększające pupę majtki :D
Manic Street Preachers

Awatar użytkownika
Dampirg85
Kontakt:

jewelsnake pisze: Najtańszym sposobem jest obszycie lalki, tzn, zrobić dla niej nakładki na ciało, coś w tym stylu takich jakie miał John Travolta gdy grał Ednę. Możesz uszyć dla którejś lalki wypchany stanik i powiększające pupę majtki :D
Już o tym myślałem, ale wtedy taka lalka nie będzie mogła nosić sporą część ubranek, które posiadam. :zawstydzony:

Znalazłem na necie zdjęcie takiej laki, która wydaje się nawet pełniejszych kształtów niż oryginalna Barbie, ale nie wiem jakiego ciała użyto by uzyskać taki efekt.
Obrazek

Awatar użytkownika
jewelsnake
Kontakt:

Ubranka nie byłyby za małe? A może by tak wszyć pogrubiające poduszeczki w ubranka w takim razie?
Manic Street Preachers

Awatar użytkownika
Dampirg85
Kontakt:

jewelsnake pisze:Ubranka nie byłyby za małe? A może by tak wszyć pogrubiające poduszeczki w ubranka w takim razie?
Szkoda ubranek. Chyba wolę pokombinować coś ze zmianą ciała, tylko muszę znaleźć jakieś odpowiednie.

ODPOWIEDZ