Lalkowe marzenia – niekoniecznie o lalkach?

Luźne rozmowy o lalkach
Awatar użytkownika
Fleur
Kontakt:

Lalkowe marzenia – niekoniecznie o lalkach?

Post autor: Fleur »

Witajcie! :] wszyscy marzymy o nowych lalkach, to jasne. A czy macie jakieś marzenia lub cele związane z lalkami, oprócz “mieć więcej lalek”?

Moje jest takie – od dzieciństwa uwielbiam domki dla lalek. Gdy byłam małą dziewczynką, robiłam zawsze domki z pudełek kartonowych. Do dzisiaj zostało mi uwielbienie dla nich i wielka chęć posiadania takiego prawdziwego domku – już nie tekturowego! Moim największym do tej pory marzeniem jest prawdziwy wielki dom dla lalek Fleur. Zapewne nie wiecie, że Fleur miała meble każdego rodzaju (łazienki, kuchnie, salony, sypialnie, ogrody!), ale nigdy nie miała domku! Nie wiem dlaczego, ale domki nigdy nie były dla Fleur produkowane - a meble tak! Od wielu lat marzę więc o wybudowaniu takiego własnoręcznie. Ma być wielki, taki żeby lalki nie dotykały sufitu głowami, ale miały dużo miejsca – prawie w normalnych proporcjach. Ma być wielopiętrowy i urządzony tylko i wyłącznie oryginalnymi mebelkami i akcesoriami Fleurkowymi. Ma mieć takie proporcje, abym mogła robić zdjęcia w poszczególnych pokojach bez obawy o brak światła. Ma być po prostu cudowny!

A co mnie powstrzymuje? Powód jest filozoficzno/praktyczny – szukam swojego miejsca na ziemi i gdy je znajdę i tam osiądę, zacznę pracę nad domkiem. Wydaje mi się, że będę emigrowała przynajmniej jeszcze raz, a wyobrażacie sobie emigrację z takim olbrzymem? A gdyby się zniszczył? Nie, taki domek musi mieć stałe miejsce, czyli koniec przeprowadzek :D

A jak u Was z takimi marzeniami?

Awatar użytkownika
Mono
Kontakt:

Re: Lalkowe marzenia – niekoniecznie o lalkach?

Post autor: Mono »

Ja mam dokładnie takie same! Chcę mieć śliczny domek-witrynkę dla lalek, gdzie będą sobie mogły siedzieć w przerwie między zdjęciami :)
Bardzo fajny domek ma egolon z flicka, właśnie taki domek-witrynę, ale jak dla mnie on jest za wąski, ja chciałabym mieć głęboki jak na przykład ludzka szafa :hyhy: No i duży jak szafa! :happy:
Więc dlaczego jeszcze nie mam? Ano dlatego, że na razie nie mam miejsca, muszę się uporać z remontem strychu, wtedy być może wcisnę tam gdzieś to moje marzenie :)
Tak się nie mogę doczekać!!
W świecie Barbie
W razie problemów, proszę o kontakt przez FB, dziękuję.

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Fleur
Kontakt:

O to fajnie, nie ja jedna! :D Szkoda że taki prozaiczny powód jak miejsce (i przeprowadzki) przeszkadza nam w marzeniach! Duży jak szafa ja też chcę! :hura:

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Post autor: Mangalarga »

Mi też po cichu marzy się domek, niekoniecznie w dużej skali i niekoniecznie bardzo rozbudowany. Zwłaszcza odkąd zobaczyłam na żywo mebelki Sylvanian Families - cudeńka! A po lekkim podrasowaniu (żeby zniwelować ich "plastikowość") byłyby jeszcze lepsze! A te maleńkie akcesoria! :slinka: Jeśli miałabym zrobić domek, to właśnie w takiej skali, jak ta seria.
Może kiedyś pokuszę się o stworzenie małej chatki. Ale najwcześniej jak wyprowadzę się z chłopakiem na swoje, teraz nie mam na to w ogóle miejsca (nawet na lalki ledwo znalazłam miejsce - pora na gruntowny przegląd gratów :P). No i rodzinka za bardzo by marudziła nad głową.
Obrazek

Awatar użytkownika
Lacrima
Kontakt:

Post autor: Lacrima »

Mnie się marzy domek-roombox pt. domek czarownic. Chcę by miał dwie izby- sypialnia i pokój dzienny, strych do suszenia ziół etc. oraz przydomowy ogród. Ściany mają byc z kamienia wspomagane drewnem, dach kryty strzechą, i komin z kociołkiem. puki co powstrzymuje mnie brak miejsca :/ Większość wolnych powierzchni zajmują klatki moich ptaków i ksążki na studia, lalki kryją sie po szafach, wiec czekam na własne mieszkanie. Domek ma być dla lalek 1/4. Narazie mam kociołek, moździerze, trochę dzbanów, słoików, skrzyń, właśnie pracuję nad różdżką ^^
Pozatym marzy mi się duża witryna gdzie każdy typ moich lalek będzie miał scenografię w swoistym stylu. Mam juz kilka kanap, parę szaf, lustra etc, ale puki co siedzą w pudłach w szafie i czekają na lepsze czasy. Najwięcej mebli mam dla Monster High których posiadam najmniej xD.
You can't buy happiness, but you can buy dollies. And that's kind of the same thing.
Mój flickr: http://www.flickr.com/photos/108814335@ ... 910744495/

Awatar użytkownika
BarbieDream
Kontakt:

Post autor: BarbieDream »

Domek domkiem, ale najbardziej marzy mi się posiadanie gabinetu- LALKOWEGO POKOJU - wtedy i domek by się zmieścił!!! Z masą półek, pięknie podświetlonych, szkalnych witryn, w których będą sobie dumnie stały wszystkie moje lalki (niektóre w odpowiedniej scenerii). ALe to chyba baaardzo daleka przyszłość...
Co do domku - też miałam plan stworzenia takiego cuda! Chciałabym żeby z zewnątrz był z czerwonej cegły (lub czegoś co by mogło ją imitować) i "porośnięty dzikim winem", posiadał wielkie okna francuskie (otwierane, z szybkami), no i oczywiście w środku oświetlony małymi żyrandolami, lampkami, itp. I powinien być urządzony modernistycznie, a z drugiej strony przytulnie :)

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Post autor: Mangalarga »

O tak, pokój były super, mi się marzy taki hobbystyczny gabinecik, w którym mogłabym do woli dłubać i w którym mogłabym trzymać swoje kolekcje :D
To marzenie raczej się nie spełni, mój chłopak ma mieszkanie dwupokojowe, w najlepszym przypadku mogę liczyć na własny kącik hobbystyczny. Ale to i tak będzie coś :)
Obrazek

Awatar użytkownika
dextella
Kontakt:

Post autor: dextella »

Chcialabym mieć domek tak jak wielu innych przede mną :D
taki w retro stylu z paroma pokoikami :D
no i pokój zeby to pomieścić

Awatar użytkownika
Fleur
Kontakt:

A to fajnie że tyle osób chce to samo! Powinniśmy złożyć grupowe zamówienie u tego samego stolarza, dostaniemy wtedy niesamowite zniżki! :hura:

Awatar użytkownika
Chupacabra
Kontakt:

Post autor: Chupacabra »

O tak taki duuuży domek dla lalek z wieżą, nie za dużą, ale z wierzą. Mógłby mi tak w całości sięgać do ramienia, myślę, że w zupełności by wystarczył… :rotfl: Do tego śliczne mebelki w takim starym stylu i delikatne oświetlenie kolorowymi lampkiami, które by pasowały do kolorów ścian i podłóg. Byłabym w raju. :dance:
Tylko gdzie bym to cudo postawiła? Chyba na lampie. :haha:
Fleur to w sumie byłby świetny pomysł, meble też mógłby wykonać. :mysli: Biedny stolarz....
http://wkolorowym.blogspot.com/ - Fotki fotki - 16.04

Awatar użytkownika
Fleur
Kontakt:

HA HA jaki biedny, on by sobie gratulował takiego dobrego zamówienia! To jest pracy na kilka miesięcy, zbudować tyle domków! I to każdy inny! :D plus meble! :klaszcze:

Awatar użytkownika
BarbieDream
Kontakt:

Post autor: BarbieDream »

Może i tak, ale pomyśl sobie o tych setkach uwag i pomysłów co do każdego domku... ;p

Awatar użytkownika
Fleur
Kontakt:

Prawda! Ale taki stolarz, jeżeli jest profesjonalistą, wysłucha każdego babskiego dzwiękania :rotfl:

Awatar użytkownika
Lalette
Kontakt:

Post autor: Lalette »

Haha, wszyscy to samo marzenie lalkowe. :D
Ja rowniez marze o domku. Nie jakis duzy, malutki, 1 czy 2 pokoje w skali 1/12 dla mojego jednorozca. Pewnie ze chcialabym domek dla reszty ale jest ich za duzo i skala wieksza, domek musialby byc gigantem a na to nie mam miejsca. Przy przeprowadzce tez byloby ciezko z takim wielkoludem.
Poza domkiem chcialabym sie nauczyc szyc dla nich. Tylko pomyslec ile bym zaoszczescila szyjac. :)

Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

Post autor: Stary_Zgred »

Mnie się marzy "profesjonalne" studio zdjęciowe, z odpowiednim oświetleniem, parasolem i tłem, oraz porządny aparat. Witrynka lub lalkowy domek - zdecydowanie na niższym miejscu.
Obrazek

ODPOWIEDZ