OC czyli nasze postacie.

Akcesoria, dodatki
Awatar użytkownika
Vainz
Kontakt:

Re: OC czyli nasze postacie.

Post autor: Vainz »

Obrazek

Tu jest mój Łyżek aka Spoon. Chciałabym dla niego znaleźć jakiś sculpt ale póki co nie mam pomysłu, zwłaszcza że nie siedzę w męskich BJD i prawie nigdy nie zwracam na nie uwagi. XD

Awatar użytkownika
KiciaKocia
Kontakt:

Post autor: KiciaKocia »

Fuksem udało mi się przerobić ulubioną OC, Cait, na formę lalkową. Wprawdzie cały projekt nieco podległ cięciom budżetowym, bo oryginalna wersja zakładała użycie innej lalki i zrerootowanie jej, ale to padło śmiercią naturalną. Tak czy siak jestem zadowolona jak to wyszło.

Obrazek

Jak ktoś ciekawy jak Cait wygląda w wersji rysunkowej to na moim dA jest trochę jej rysunków. (Ale proszę się nie przestraszyć, bo kiepskie są)
"Nikt, kto wymiotuje, nie wygląda elegancko, a już widok rzygającego smoka jest chyba najgorszy."

Awatar użytkownika
Rudy Królik
Kontakt:

Post autor: Rudy Królik »

Miło w końcu "poznać" ją osobiście, a nie tylko o niej czytać ;)

Ciekawy kontrast pomiędzy słodyczą pyszczka, a "ostrością" ciucha.

A to moja Hayley:

Obrazek

Poturbowana przez życie policjantka, której celem życia jest zemsta!
Obrazek

Awatar użytkownika
KiciaKocia
Kontakt:

Rudy Królik pisze: Ciekawy kontrast pomiędzy słodyczą pyszczka, a "ostrością" ciucha.
Oj, bo wiesz. Według pewny osób, które znam, Cait tylko wygląda uroczo a w rzeczywistości to wredna bestia, która żeruje na innych i w ogóle! I ten pyszczek to tak dla niepoznaki! (A tak serio, fakt, pyszczek jest nieco za słodki, ale jak się pracuje na niskim budżecie to marudzić nie można. Plus w sumie to ten mold nawet nieźle pasuje, więc YOLO)

Zazdroszczę Hayley butów - muszę gdzieś zdobyć dla Cait różowe, wysokie trampki i będzie wtedy 100% done.
"Nikt, kto wymiotuje, nie wygląda elegancko, a już widok rzygającego smoka jest chyba najgorszy."

Awatar użytkownika
Arszenikk
Kontakt:

Post autor: Arszenikk »

Łyżek jest suuuuper, zrób go na lalku, zrób! Chętnie pomogę w doborze chłopa, bo ja tylko w lalkowych facetach siedzę, panny po mnie spływają jak woda po kaczce xD

Lubię patrzeć, jak ludzie już wcielą swoje OC w życie. Ja w sumie zarzucę jeszcze moim diabłem, którego macie na poprzedniej stronie. Śmiem twierdzić, że trafiłam idealnie xD
(Na zdjęciu jeszcze bez butów, ale już się dorobił takim samych jak na arcie)

Obrazek
Oh, you can't help that. Most everyone's mad here.

Awatar użytkownika
Vainz
Kontakt:

Post autor: Vainz »

Łyżek jest suuuuper, zrób go na lalku, zrób! Chętnie pomogę w doborze chłopa, bo ja tylko w lalkowych facetach siedzę, panny po mnie spływają jak woda po kaczce xD

Lubię patrzeć, jak ludzie już wcielą swoje OC w życie. Ja w sumie zarzucę jeszcze moim diabłem, którego macie na poprzedniej stronie. Śmiem twierdzić, że trafiłam idealnie xD
(Na zdjęciu jeszcze bez butów, ale już się dorobił takim samych jak na arcie)
Dziękuję! Jak masz jakieś propozycje to chętnie wysłucham. :D
Twoje diablątko to 100% podobieństwa z oryginałem. Jestem w szoku. <3

Awatar użytkownika
Illama
Kontakt:

Post autor: Illama »

Diabełek jest mega piękny <3 zakochałam się... Oczy są cudowne, włoski śliczne i te usteczka, łapki po prostu miodzio :)

Ja to mam szkiców całe stada biegające na kartkach po całym domu, samochodzie, garażu i wszystkich torebkach, ale żeby coś zrobić to lenistwo mi nie pozwala :P Jak już się za coś wezmę to nowy kolor włóczki dowiozą do pasmanterii albo wymyślę nową fryzurę nie pasującą jak zawsze do koncepcji :P
Ale postaram się w końcu coś zrobić ;)

Awatar użytkownika
KiciaKocia
Kontakt:

Muszę się pochwalić, bo nie wytrzymam :) WIP szkicu, który wgrałam jakiś czas temu na FB-owym konkursie przestawiający jednego z moich OC: klik!

Awatar użytkownika
KiciaKocia
Kontakt:

Illama pisze:Pięknie, masz kawał talentu :serducho:
To dziewczyny z Sion & Kimirra Art-group mają talent. Jakiś czas temu wygrałam szkic ich autorstwa i zażyczyłam sobie, żeby mi narysowały Sola. ;p (A moje rysunki można obejrzeć na dA)

Awatar użytkownika
Illama
Kontakt:

Ale gafa XD Co nie zmienia faktu, że po obejrzeniu twojego dA i tak uważam, że masz talent :P Postać na szkicu super wygląda ;)

Awatar użytkownika
KiciaKocia
Kontakt:

Spoko, spoko, nic się nie stało.

Sol to zdecydowanie mój najdłużej używany oraz chyba ulubiony OC ze wszystkich. Mam go ponad 15 lat - przez ten czas doczekał się ekstremalnej metamorfozy i z wampira został normalnych chłopakiem XD

Awatar użytkownika
Illama
Kontakt:

Wasze piękne prace natchnęły mnie żeby moją Cedar Wood z EAH przetworzyć na drewnianego jeleniowca :D Dziś zaczęłam kombinować i w międzyczasie wyprodukowałam wstępny szkic pyszczka postaci :)
Obrazek
Jedno oczysko będzie drewniane, przez środek buźki będzie szło drewniane pęknięcie. Ale nie wiem jaki kolor kłaczorów jej przydzielić ;)

ODPOWIEDZ