Wersje mini

Wszystko o tych azjatyckich pięknościach
Awatar użytkownika
elianka
Kontakt:

Re: Wersje mini

Post autor: elianka »

Nie, mają rootowane włoski.
Nie jestem dziwna. Jestem po prostu z edycji limitowanej.

Mój lalkowy blog

Awatar użytkownika
Nanettcia
Kontakt:

Post autor: Nanettcia »

"in my world I'm like a queen"
http://my-ideas-and-i.blogspot.com/
Witam w moim małym świecie!
Obrazek

Awatar użytkownika
nmin
Kontakt:

Post autor: nmin »

Jestem nowa, ale pozwolę sobie odświeżyć, bo przymierzam się do zakupu mojej pierwszej Little Dal. Myślę, że zamówię z PullipFamily, nie chcę na razie kombinować z eBay czy innymi anglojęzycznymi stronami (nie czuję się w tym języku na tyle pewnie, by robić w nim zakupy). Oczywiście do kompletu kupię obitsu 11 cm, bo nie wyobrażam sobie mieć takiego sztywniaka :P I chyba buciki. Ubranka uszyję sama, aż mnie ręce świerzbią, żeby zacząć już tworzyć małe sukieneczki.

Zdecyduję się chyba na niebieskowłosą Neiryo, ma ładne oczy. Włosy niezbyt mi odpowiadają, ale zawsze można z czasem poszukać jakiegoś wiga, zresztą mam wizję dotyczącą tych niebieskich kłaczków i myślę, że jakoś się z tym kolorem zaprzyjaźnię. Szkoda, że tak mało jest w necie zdjęć tej lalki u właścicieli, widziałam prawie same takie w oryginalnych ciuszkach. O, taka jest, czy ktoś się z nią zetknął?
Obrazek

Marzy mi się mała, "mobilna" laleczka, którą wsunę do torby, idąc na spacer z psem, bez zastanawiania się, czy na pewno będę miała okazję zrobić jej fotki. Dlatego nie chcę mieć pełnowymiarowej lalki (Dal zresztą niezbyt mi się podoba, te maleństwa z fochem na buzi mają swój urok, większe mnie nie ruszają).

Ideałem byłaby Lati Yellow, są po prostu cudne, ale mimo uwielbienia dla nich mam opory przed wydaniem połowy pensji na lalkę...

Aha, jeszcze jedno pytanie, bo widziałam sprzeczne informacje. Małym Dalom można zmieniać chipy czy nie? Na razie wybiorę lalkę zwracając szczególną uwagę na to, by podobały mi się jej oczy, ale chciałabym wiedzieć na przyszłość ;)

EDIT: Zamówiłam ją :serducho: Ciekawe, kiedy dojdzie. Pewnie niedługo, skoro sklep jest w Polsce. Jakoś do mnie jeszcze nie dotarło, że wreszcie będę mieć lalkę (pierwszą w "dorosłym" życiu, wybraną tak świadomie, no wiecie, co mam na myśli).
Dolls Around The Corner [Blog] [Facebook]

Awatar użytkownika
wybrana
Kontakt:

Post autor: wybrana »

Hejka :)

Mam o sprzedania łóżeczko i szafę do takich małych cudów o jakich rozmawiacie. Mam nadzieje że się nikt nie pogniewa jak dam tutaj link do aukcji :)

http://www.ebay.pl/itm/OOAK-Doll-Bed-Cl ... 3cccc94d7b

Może kogoś zainteresuje ;)

-- 25 lis 2012, o 23:58 --

nmin Ebay-a nie ma się co bać! ;)

Nie jest to trudne a można trochę zaoszczędzić. Ja już kupiłam sporo przedmiotów na tej stronie w tym ze 3 blythe i jestem zadowolona.

Do odważnych świat należy!
wybrana

Awatar użytkownika
nmin
Kontakt:

Przeliczyłam mniej więcej, ile bym zaoszczędziła, i wyszło mi, że w tym konkretnym przypadku niewiele, bo w jednej paczce przyszłaby lalka, w drugiej obitsu, a w trzeciej buciki. Gdyby bardzo mi zależało na jakiejś lalce, oczywiście zdobyłabym się na odwagę i kupiła ją na eBay, ale Neiryo mi się podoba.
W sumie nie boję się samego zakupu, na tyle jeszcze angielski znam, ale obawiam się zawsze ewentualnych komplikacji, gdyby coś nie dotarło, dotarło nie takie jak chciałam, czy sto innych problemów, które łatwiej rozwiązać w Polsce chociażby ze względu na czas i koszt przesyłki...

Te meble są przepiękne!

Awatar użytkownika
wybrana
Kontakt:

Post autor: wybrana »

Jeżeli koszty się nie różnią to masz racje nie ma sensu się stresować ... bo to o stresy głównie chodzi ... ;) Ale gdybyś kiedyś potrzebowała w tej kwestii pomocy to nie ma sprawy. Ja służę w każdej chwili :)

PS: Dzięki za docenienie mojej pracy ;)
wybrana

Awatar użytkownika
Dark-Beauty
Kontakt:

Post autor: Dark-Beauty »

wybrana pisze:Hejka :)

Mam o sprzedania łóżeczko i szafę do takich małych cudów o jakich rozmawiacie. Mam nadzieje że się nikt nie pogniewa jak dam tutaj link do aukcji :)

http://www.ebay.pl/itm/OOAK-Doll-Bed-Cl ... 3cccc94d7b
gdybym nie miała już swojego zestawu mebelków do sypialni z pewnością bym je kupiła !!! są szalenie oryginalne i takie pozytywne :D
Zapraszam :)
http://darkbeautydoll.blogspot.com/ (Barbie model muse - szycie)
http://dark-beauty-dal.blogspot.com/ (od niedawna little dal+obitsu 11cm)
http://www.flickr.com/photos/81974816@N02/ (galeria)

Awatar użytkownika
nmin
Kontakt:

Moja mała Zdzicha (imię miało być oczywiście oryginalne i wymyślne, ale "samo się nazwało") już do mnie jedzie, paczka wysłana! Z Polski, kurierem, więc może jutro dotrze!

Sukieneczka uszyta i nawet bloga założyłam :rotfl:

Julsowa
Kontakt:

Post autor: Julsowa »

Bardzo podoba mi się Little dal Rooster. No i długo zastanawiałam się, czy poprosić mamę. Ok, po kąpieli, odprężon, weszłam sobie na pullipfamily, niby tak jak zwykle i wołam mamę, pokazuję maluszka. Mówię, że słodka, prawda? I przytakuje mama, ale także mówi, że droga. I tak pytam, czy jeśli miałaby pieniądze, to by mi kupiła. I... zgodziła się! :jupi: Marzenia się spełniają, teraz czekam, aż będzie trochę pieniędzy..

Awatar użytkownika
nmin
Kontakt:

Rooster jest słodka. Gdybym miała kupować drugą lalkę, to brałabym ją pod uwagę, bo chciałabym, by tym razem była to jakaś śliczna, delikatna blondyneczka (noo, kolor włosów nie jest aż tak istotny, ale Rooster ma ładną fryzurkę), nosząca różowe sukienki :zawstydzony:

MajaDoll
Kontakt:

Post autor: MajaDoll »

Nie wiem czy było ale jak zdjąć głowę little pullipa?

Awatar użytkownika
Mad-Telepath
Kontakt:

Post autor: Mad-Telepath »

Musisz zdjąć (odkleić) wiga. Z tyłu głowy zobaczysz śrubkę - żeby otworzyć głowę,trzeba ją odkręcić. (Będzie do tego potrzebny maleńki śrubokręt krzyżakowy, bo inny może uszkodzić główkę śrubki i nie poradzisz sobie z jej wyjęciem.) Po otwarciu łebka zobaczysz coś takiego:
http://dollywiki.net/w/images/thumb/d/d ... _plate.jpg
Odkręcasz dwie śrubki u dołu (tuż nad szyją), wyjmujesz część, która była nimi przykręcona http://dollywiki.net/w/images/0/0b/Tuto ... holder.jpg - i już możesz zdjąć głowę z szyi:)
Kłopot z myśleniem polega na tym, że kiedy już się zacznie, niełatwo przestać.
Terry Pratchett

Moi chłopcy: http://madtelepath.blogspot.com/

Awatar użytkownika
nmin
Kontakt:

Patrzę na mój wpis z końcówki listopada. Co planowałam mieć? Słodką blondyneczkę. Co kupiłam (i wcale nie żałuję)? Docollę Ciela :face:

Sorki za OT ;)

Awatar użytkownika
Rani-Belle
Kontakt:

Post autor: Rani-Belle »

Podbijam temat :)
Wczoraj zdecydowałam się na zakup pierwszej swojej Little Dal- Coral !!!!
i bardzo nie mogę się doczekac tego słodkiego maleństwa! i teraz pytanie do posiadaczy Little Dal'i - gdzie prócz ebay-a można kupic dla nich wigi? jak jest z jakością włosów tych lalek? gdzieś wyczytałam, że są "sztywne", czy łatwo się kudłacą?

Awatar użytkownika
nmin
Kontakt:

To ja byłam na Twoim blogu i pisałam o obitsu :)

Z jakością włosków to chyba różnie, zależnie od modelu i fryzury... Mam dwa Little Dale.
Zofia (Neiryo) ma włosy gęste i ładne, ale niezbyt przyjemne w dotyku z powodu dużej ilości jakiegoś usztywniacza do loczków. Nie wiem, co to, i boję się tego ruszać, bo nie umiałabym uczesać jej tak drugi raz. Czasem tylko zakładam jej spineczkę na grzywkę i powoli drżę z powodu rozczochranych fragmentów, bo gdy rozczochrają się jeszcze bardziej, będę bezradna ;) Loczki są urocze, ale niepraktyczne.
Ciel też ma gęste włosy, ale jego są dużo krótsze i niepotraktowane żadnym specyfikiem, więc łatwiejsze w obsłudze. Można pomerdać mu palcami we włosach i wrócą na swoje miejsce bez problemu. Zwykle używam go jako modela, gdy szyję sukienkę dla Zofii, bo na jego włosy nie trzeba tak uważać.

Elianka ma Docollę Jagódkę, która podobno ma fatalne włoski, słyszałam też sporo złego o fryzurce czarnowłosej Puki (mowa o wersji Little). Ja na swoje nie narzekam, chociaż gdybym trafiła gdzieś na peruczkę z ciemnoniebieskimi włosami, ale prostymi, rozważyłabym temat :P

Małe wigi są na Mimiwoo, a poza tym nie pamiętam, szukałabym pewnie na eBay.

ODPOWIEDZ