Dyniogłowe plotki i nowości

Wszystko o tych azjatyckich pięknościach
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dragonella~
Kontakt:

Re: Dyniogłowe plotki i nowości

Post autor: Dragonella~ »

Wygląda jak połączenie Kore, Dahlii i Nany-chan z włosami Yony w innym kolorze... Aczkolwiek, może mi się wydaje, ale czy na tym zdjęciu:
http://s1.tsuki-board.net/image/600/Mir ... 24537.jpeg
nie wygląda przypadkiem na mniej uśmiechniętą niż normalny pullip? :co?:
Ogólnie to czekam na ownerskie fotki bo zazwyczaj te z Groove'a nie oddają w pełni potencjału lalki...

Awatar użytkownika
trujewszczak
Kontakt:

Post autor: trujewszczak »

Podoba mi się ten gradient na ustach. Ale zdecydowane nie dla pomarańczowo-żółtych brwi i pustych chipów.

Awatar użytkownika
trujewszczak
Kontakt:

Lecim z nowościami!

Obrazek
Znowu z serii Sailor Moon. Tym razem Dal.

AAA! Kocham lolicie Pullipy!
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Więcej zdjęć.

Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

Post autor: Stary_Zgred »

Wow! Podoba mi się brązowowłosy Pullip z kitkami. Aż sobie nie wierzę, bo przecież do tej pory nie lubiłam pullipowatych dziewuszek. Ale wydaje się taka łagodna w porównaniu z innymi, że chyba skruszyła moje opory :) No i Dal! Ciemnowłosy i z grzyweczką :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Majka Chan
Kontakt:

Post autor: Majka Chan »

Onie, onie. Lolicie pullipy to nie nowości tylko kolejne bezczelne recolory, tym razem La robe vert clair i Favorite Ribbon się doczekały. La robe jest nawet znośna, ale kolor wiga jej za bardzo nie pasuje. Co do drugiej, Favorite Ribbon- w pierwszej wersji była lepsza, wig jej kompletnie nie pasuje. Stocki są nudne, powtórka z rozrywki, kolory dziwne zrobili bardzo.
O saliorkowym dalu się nei wypowiem, bo znow to samo, nuuuuuuuudaaaaaaa. Prawie ust jej nie widać, a stock wydaje się być gorzej wykonany niż ten u reszty saliorzyc (paskudny jest).
Czekam aż to się skończy, bo jak nic nowego ciekawe nie wydadzą albo nie wznowią serii Creator's label to chyba już wolę kupować starsze i wyprzedane modele.

Awatar użytkownika
LolitaDolls
Kontakt:

Post autor: LolitaDolls »

A ja się inaczej wypowiem. Dal sailorowy i tak wieje nudą, ale już naprawdę nie mam zamiaru się nad tymi sailorkami użalać, bo pogodziłam się z tym, że będzie jeszcze milion innych i pół wątku będzie zawalone "znowu sailor moon", więc przejdę do lolitek.
La robe vert bleu - ładniutka, czekam żeby zobaczyć ją na fotach właścicieli, stock też fajny, choć na mój gust to powinni minimalnie zredukować ilość koronkoczegoś i kokardek na rękach. Ale te buty są aww <3
A czekoladka... już ją kocham :zakochany: :slinka: z twarzy na chciejliście jest na 90%, chciałabym tylko lepiej przyjrzeć się jej brwiom. Stock też jest cudny, te kokardki są meega urocze i (nie jestem do końca pewna dlaczego) przywodzi mi na myśl Boże Narodzenie :P Tę panienkę bardzo chcę zobaczyć! Podsumowując - może i recolory, ale dla mnie sporo sympatyczniejsze niż oryginał.

Awatar użytkownika
EvilCupcake
Kontakt:

Post autor: EvilCupcake »

Sailorkowa im wyszła w 100%, a recolory wyglądają lepiej niż oryginały, które miały mini kopie prawdziwych sukienek. ^^ Obie lalki wyglądają na lepiej zaprojektowane i tym razem dostały imiona po modelkach na których były wzorowane (Midori Fukasawa i Misako Aoki), a to zawsze ciekawy detal. Ahhh to połączenie jasnych kolorów z ciemnym niebieskim wygląda bardzo królewsko. ;D Misako ma duuuuużo lepszego wiga niż poprzednio, teraz może zabijać słodyczą.

Awatar użytkownika
Majka Chan
Kontakt:

http://groovepullip.blog.fc2.com/blog-entry-208.html
Czyli seria creator's label wraca aż po dwóch latach. Lalki od Sheryl, dupy nie urywajo. Pullip jest brzydka, Akemi już nawet jest lepsza. Brwi są najgorsze, usta też.
Tae jest nawet fajny, po przestylizowaniu mógłby być nawet nawet.

Awatar użytkownika
Malina
Kontakt:

Post autor: Malina »

Pullip wygląda jakby ją nieletni (z całym szacunkiem do nieletnich, którzy potrafią to robić ;) ) miłośnik "kastomów" malował. Tae - ujdzie, ale kolczyk w ustach zupełnie do mnie nie przemawia, reszta stocku też niekoniecznie. Ale nie ma tego złego - mniej lalek do chcenia mi nie zaszkodzi ;)

Awatar użytkownika
LolitaDolls
Kontakt:

No co wy, przecież taeś jest mrrrauuu <3 Twarz ma fajniutką, chociaż brwi mogłyby być w innym kolorze, ale skoro pasują do wiga to nie narzekam. Stock miejscami trochę przekombinowany, ale chyba da się przeżyć, zwłaszcza że poszczególne elementy można rozdzielić i łączyć z innymi, bardziej zwyczajnymi ciuchami. A pullip... Porażka, nie wierzę że coś takiego to twór takiej znanej i porządnej repainterki. Jej brwi wyglądają, jakby jakis pięciolatek dorwał się do trybu tworzenia twarzy w simsach, a ust nie powstydziłby się niejeden glonojad. Zastanawiam się tylko, czy Sheryl specjalnie produkuje taki chłam dla Groove żeby zwrócić na siebie uwagę, czy to naprawdę miała być porządna lalka. Jeśli jednak to drugie, to zakładam, że coś jej się ręką osunęła przy malowaniu dolnej wargi albo szablon się przesunął przy malowaniu brwi, bo nie jestem w stanie uwierzyć że człowiek o zdrowych zmysłach stworzył... to.
Edit: Zapomniałabym! Jedna z niewielu recenzji Słodkiej Ewy, jakie udało mi się na tę chwilę znaleźć. http://projectdollhouse.com/2015/09/30/ ... -and-pink/
Awwwwwww :zakochany:

Awatar użytkownika
trujewszczak
Kontakt:

Fanką Sheryl i jej customów nie jestem (chociaż czasem coś mi się spodoba), więc te wydania Pullipów kompletnie do mnie nie przemawiają. Naoko wygląda po prostu tandetnie. Jak nadmuchana lala z ulicy po wstrzyknięciu botoksu.

Awatar użytkownika
Majka Chan
Kontakt:

A właśnie...nowe lalki od Sheryl się już pojawiły w preorderze na plasticpopie. Cena powala, bo wynosi...
164€.
Czyli 693,28 zł. Ja się dziwię tej cenie bardzo, niektóre lalki z tej samej serii (Creator's label) były...tańsze. Nawet Akemi jest chyba już trochę tańsza (i tak nie warta tej ceny, paskudna jest (ale Naoko ja przebija XD)).
Jeśli Groove powrócił do serii Creator's Label to jestem mega szczęśliwa. Tak sobie podejrzewam, że mogą wyjść lalki od Poison Girl, bo jak powracają do tej serii...ale i tak nie jestem pewna tego, tak mi się trochę wydaje (no bo jak wydali lalki od Sheryl, no).

I przy okazji. Nie wiem czy wrzucać tutaj Sailoryce, ale...
http://blog-imgs-83.fc2.com/g/r/o/groov ... 150930.jpg
Ni ma zdjęć, bo leń ze mnie. Nie che mi się zmniejszać.
Nie ma jak jedna lalka w innych ubraniach, no czekam aż przestaną wydawać sailorzyce...

Awatar użytkownika
LolitaDolls
Kontakt:

A mi się nowa sailorka podoba. Nie są warte swojej ceny, ale niektóre mają fajne minimanistyczne face-upy i odrobinę przypominają mi vocaloidowe lalki. A wartość koichiego i naoko polecam sprawdzić w jakichś sklepach z normalnymi cenami, bo są lepsze od na przykład czekoladki czy la robe vert bleu. W plasticpopie nic nie jest tanie, z pewnością nie nowe lalki. A nie sądzę żeby wrócili do creators label, bo po co? Dobrze im się powodzi, zarabiają krocie na japońskich fanach którzy kupują mangowe pullipki... Machina groove'a już na dobre się rozkręciła i nie wiem dlaczego mieliby powracać do starych rozwiązań, skoro im się to zwyczajnie nie opłaci.

Awatar użytkownika
Majka Chan
Kontakt:

LolitaDolls pisze: A wartość koichiego i naoko polecam sprawdzić w jakichś sklepach z normalnymi cenami, bo są lepsze od na przykład czekoladki czy la robe vert bleu. W plasticpopie nic nie jest tanie, z pewnością nie nowe lalki.
Wiem, że na plasticpopie nie mają niskich cen ;), ale w większości sklepów mają cudowne ceny (na ps aktualnie kosztują 135$ z 189$ (O.O)). A w japońskim groove shopie kosztują chyba 20000 jenów, chyba na polskie 613. Za tą cenę tam można już kupić może inna lalkę, nawet te z creators label (nawet już z wysyłką ;))
LolitaDolls pisze: A nie sądzę żeby wrócili do creators label, bo po co? Dobrze im się powodzi, zarabiają krocie na japońskich fanach którzy kupują mangowe pullipki... Machina groove'a już na dobre się rozkręciła i nie wiem dlaczego mieliby powracać do starych rozwiązań, skoro im się to zwyczajnie nie opłaci.
Mimo, że są nastawieni na rynek japoński to wiem, ale przecież słit i kałaji pullip od Pojszyna się sprzeda, bo Japończycy uwielbiają kałaji i wszystko kupią ;).

Awatar użytkownika
ShokoCat
Kontakt:

Post autor: ShokoCat »

Byłabym szczęśliwa, gdyby wyszłedł jakiś pullip z bardziej charakternym makijażem (jak np. Wilhelminy). Bo ciągle tylko "słit i kałaji". Cukrzycy idzie dostać
"Jestem wyszkolona w przepięknej sztuce głupoty"

ODPOWIEDZ