Tangkou

Wszystko o tych azjatyckich pięknościach
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
marioletta
Kontakt:

Re: Tangkou

Post autor: marioletta »

ayaaida pisze:
marioletta pisze:no i przyjechała koleżanka :hurra:

:boisie: .... włosy chyba na jeża trzeba ciachnąć bo kołtun i filc .... powieki lakierem do paznokci :mur: ale z tym chyba pójdzie w miarę dobrze ...

za to zastanawiają mnie dłonie :niewiem: jakieś odbarwione ..... jeszcze ją jutro w dziennym świetle obejrzę

A co z tymi powiekami się stało? Ja moim Pullipkom wszystkim przemalowywałam powieki właśnie lakierem do paznokci i całkiem ładnie to wyszło :) Do tej pory nie zauważyłam, żeby coś złego się z nimi działo. Są jakieś przeciwwskazania do takiego malowania? Pytam, bo nie znam się za dobrze na malowaniu lalek i eksperymentuję ze swoimi pannami na własne ryzyko, aczkolwiek chętnie przyjmuję wszelkie opinie i porady ;)

ja się nie znam, ale lakier do paznokci n ie pasuje mi w ogóle do lalki ....

co do mojej nowej dziuni : wykąpana, włosy umyte rozczesane, ale chyba pod nóż pójdą pod nóż jeszcze pokombinuję trochę ...

od nasady głowy są fajne proste, końce za to okropnie zmechacone, jak nodtopione, pokurczone od gorąca :niewiem: w dodatku krzywe jak nie wiem ....

ale najważniejsze jak zdjać jej czerp ?? bo loli się zdejmuje ekspresem ta włoski na stałe i jakoś mi nie idzie a nie chce nic na siłe robić :mysli:

Awatar użytkownika
mobe
Kontakt:

Post autor: mobe »

jaki masz model? Bo jeśli nie była głowa otwierana to znaczy, że skalp jest wciąż przyklejony do plastikowych połówek głowy. Albo możesz spróbować naciskać do wewnątrz ten skalp, z wszystkich stron, albo rozkręcić główkę i wtedy odkleić go od plastiku.

Awatar użytkownika
KalinaPe
Kontakt:

Post autor: KalinaPe »

Moja Dorka nosi barbiowate ciuchy, obojętnie z jakiego modelu ciałka. Ma trochę węższe biodra i tyłek, więc spodnie nie są obcisłe
https://www.flickr.com/photos/123512528 ... 104148211/

Awatar użytkownika
marioletta
Kontakt:

mobe pisze:jaki masz model? Bo jeśli nie była głowa otwierana to znaczy, że skalp jest wciąż przyklejony do plastikowych połówek głowy. Albo możesz spróbować naciskać do wewnątrz ten skalp, z wszystkich stron, albo rozkręcić główkę i wtedy odkleić go od plastiku.
rozebrana na części, wszystko zmyte, czeka w pudełku na mój czas i natchnienie :)

Awatar użytkownika
hamtaro_wielki
Kontakt:

Post autor: hamtaro_wielki »

Dołączyła do kolekcji pierwsza Tangkou - The Gap Year :) i coś czuje, że to nie jest ostatnia :)

Awatar użytkownika
Manhamana
Kontakt:

Post autor: Manhamana »

Gratuluję pierwszej Tangkou!
Do lalek ja bym nie używała lakieru do paznokci - bezpieczniej używać akrylu w sprayu do zabezpieczenia plastiku i wtedy lepiej malować akrylami/pastelami/akwarelami i zabezpieczyć to akrylem w sprayu - ja po swoich nie paprałam jedynie Hujoo męczę ale właśnie najpierw zabezpieczjąc akrylem ;) mamy pewność, że jak nam się znudzi po zmyciu nie będzie przykrej niespodzianki w postaci odbarwień, no i lakier do pankokci nie zareaguje z plastikiem.
http://klinikalalek.blogspot.com/

Nie piję, nie palę, na lale wydaję cash :)

Awatar użytkownika
hamtaro_wielki
Kontakt:

Post autor: hamtaro_wielki »

Manhamana pisze:Gratuluję pierwszej Tangkou!
Zaraziłaś mnie :) Jak przegladalam Twojego bloga to od razu wpadły mi w oko ;)

Awatar użytkownika
Manhamana
Kontakt:

Post autor: Manhamana »

Hehe! Miło mi! Ale to bardzo fajne lalki. Ja zatrzymałam się na szczęście na 3 ;) choć kto wie czy jakaś jeszcze się nie pojawi w stadzie ;)
http://klinikalalek.blogspot.com/

Nie piję, nie palę, na lale wydaję cash :)

Awatar użytkownika
marioletta
Kontakt:

Manhamana pisze:Gratuluję pierwszej Tangkou!
Do lalek ja bym nie używała lakieru do paznokci - bezpieczniej używać akrylu w sprayu do zabezpieczenia plastiku i wtedy lepiej malować akrylami/pastelami/akwarelami i

zestaw juz czeka, tylko czasu i natchnienia brak .. pewnie się zabiorę za nia po lecie bo pogoda dopisuje, szkoda wolne chwile przy lakierach i kredkach siedzieć ;)

Awatar użytkownika
Carleesi
Kontakt:

Post autor: Carleesi »

Bardzo mi się podobają! Planuję jakoś niedługo - może po świętach - zakupić sobie Tangkou Fairy, jest piękna! Mój znak zodiaku to Baran, więc te jej fioletowe rogi bardzo mi odpowiadają. :D

Obrazek

Źródło obrazka

Wie ktoś jak to jest z ich włosami? Czy to są peruki nakładane, czy one są normalnie rootowane, czy jak? :co?:
Blog Instagram Flickr Facebook

seyumi
Kontakt:

Post autor: seyumi »

Niektóre modele są rootowane, a inne mają peruki.
Człowiek z łatwością zabłąka się i zajdzie w zgubne rejony: najtrudniej jest nauczyć człowieka słusznej drogi. - mądrość japońska

Awatar użytkownika
Carleesi
Kontakt:

A wiadomo od czego to zależy / które modele mają peruki, a które są rootowane?

seyumi
Kontakt:

Post autor: seyumi »

Na stronie producenta w opisie danego modelu zawsze jest napisane. Jeśli chodzi o Fairy Tale to ma ona perukę.
Człowiek z łatwością zabłąka się i zajdzie w zgubne rejony: najtrudniej jest nauczyć człowieka słusznej drogi. - mądrość japońska

Awatar użytkownika
Carleesi
Kontakt:

Szkoda, miałam nadzieję, że akurat ta będzie normalnie rootowana...
Ale to nasuwa mi kolejne pytanie: czy wigi na inne lalki, które można kupić choćby na eBay, pasują na głowy Tangkou?

Awatar użytkownika
Mad-Telepath
Kontakt:

Post autor: Mad-Telepath »

Jeśli dobrze pamiętam, na perukowe Tangkou pasują wigi w rozmiarze 8"-9".
Kłopot z myśleniem polega na tym, że kiedy już się zacznie, niełatwo przestać.
Terry Pratchett

Moi chłopcy: http://madtelepath.blogspot.com/

ODPOWIEDZ