Wersje mini

Wszystko o tych azjatyckich pięknościach
Awatar użytkownika
Rani-Belle
Kontakt:

Re: Wersje mini

Post autor: Rani-Belle »

Aaa poznaję, poznaję :) śliczną masz swoją Dal, naprawdę nie mogę się mojej doczekac, mam wrażenie że przejdę do innego wymiaru, poza tym te włoski, niby najważniejsza jest twarz bo przecież wiga można zmienić, ale jak sprawdziłam ceny na ebayu to taki wig to koszt nowego little dala bez może 5 dolarów, masakra z tymi cenami.
Szkoda że Puki ma takie kiepskie włoski, mam w planie ją zakupic bo ma śliczne oczki, a wiga trzeba będzie zmienic..

nie wiem czy jest taki temat, ale mam pytanie odnośnie pielęgnacji tych lalek, tzn w jaki sposób je odświeżacie?

Awatar użytkownika
Merida18
Kontakt:

Post autor: Merida18 »

nmin pisze: JEST ŚLICZNA <3

-- 10 lut 2013, o 18:48 --
nmin pisze:Jestem nowa, ale pozwolę sobie odświeżyć, bo przymierzam się do zakupu mojej pierwszej Little Dal. Myślę, że zamówię z PullipFamily, nie chcę na razie kombinować z eBay czy innymi anglojęzycznymi stronami (nie czuję się w tym języku na tyle pewnie, by robić w nim zakupy). Oczywiście do kompletu kupię obitsu 11 cm, bo nie wyobrażam sobie mieć takiego sztywniaka :P I chyba buciki. Ubranka uszyję sama, aż mnie ręce świerzbią, żeby zacząć już tworzyć małe sukieneczki.

Zdecyduję się chyba na niebieskowłosą Neiryo, ma ładne oczy. Włosy niezbyt mi odpowiadają, ale zawsze można z czasem poszukać jakiegoś wiga, zresztą mam wizję dotyczącą tych niebieskich kłaczków i myślę, że jakoś się z tym kolorem zaprzyjaźnię. Szkoda, że tak mało jest w necie zdjęć tej lalki u właścicieli, widziałam prawie same takie w oryginalnych ciuszkach. O, taka jest, czy ktoś się z nią zetknął?
Obrazek

Marzy mi się mała, "mobilna" laleczka, którą wsunę do torby, idąc na spacer z psem, bez zastanawiania się, czy na pewno będę miała okazję zrobić jej fotki. Dlatego nie chcę mieć pełnowymiarowej lalki (Dal zresztą niezbyt mi się podoba, te maleństwa z fochem na buzi mają swój urok, większe mnie nie ruszają).

Ideałem byłaby Lati Yellow, są po prostu cudne, ale mimo uwielbienia dla nich mam opory przed wydaniem połowy pensji na lalkę...

Aha, jeszcze jedno pytanie, bo widziałam sprzeczne informacje. Małym Dalom można zmieniać chipy czy nie? Na razie wybiorę lalkę zwracając szczególną uwagę na to, by podobały mi się jej oczy, ale chciałabym wiedzieć na przyszłość ;)

EDIT: Zamówiłam ją :serducho: Ciekawe, kiedy dojdzie. Pewnie niedługo, skoro sklep jest w Polsce. Jakoś do mnie jeszcze nie dotarło, że wreszcie będę mieć lalkę (pierwszą w "dorosłym" życiu, wybraną tak świadomie, no wiecie, co mam na myśli).
jest śliczna <3
Lalki stylem życia ^^
Zapraszam na mój blog:

meridari.pinger.pl
Zachęcam do obserwowania! ^^

Awatar użytkownika
mobe
Kontakt:

Post autor: mobe »

Podbijam, bo męczę się z odklejeniem wiga mojej Little Dal Pearl, a nie chcę jej uszkodzić. Ktoś ma jakieś sprawdzone metody, żeby poszło w miarę gładko?

Awatar użytkownika
lijevne
Kontakt:

Post autor: lijevne »

mobe pisze:Podbijam, bo męczę się z odklejeniem wiga mojej Little Dal Pearl, a nie chcę jej uszkodzić. Ktoś ma jakieś sprawdzone metody, żeby poszło w miarę gładko?
W sumie ja little jeszcze nie odklejałam, ale musiałam sobie poradzic z trzema pełnowymiarowymi dyńkami. Trzeba podważyć czymś, np. śrubokrętem i mocno ciągnąć, nie widzę innego rozwiązania. ;)

Awatar użytkownika
nmin
Kontakt:

Post autor: nmin »

lijevne pisze:Trzeba podważyć czymś, np. śrubokrętem i mocno ciągnąć, nie widzę innego rozwiązania. ;)
Z Little jest dokładnie tak samo, odklejałam niejeden i wszystkie podważałam śrubokrętem, bo miałam akurat pod ręką do zmiany obitsu (zwykle wtedy odklejam wigi :P ).
Dolls Around The Corner [Blog] [Facebook]

Awatar użytkownika
mobe
Kontakt:

Wiecie co, włożyłam na chwilę do wrzątku i nie wiem, czy to efekt placebo, ale moim zdaniem łatwiej poszło XD

Awatar użytkownika
lijevne
Kontakt:

Post autor: lijevne »

Ja to bym sie bała główke do wrzątku wkładać o.0

Awatar użytkownika
mobe
Kontakt:

Spokojnie, nie włożyłam całej, tylko zanurzyłam czubek : )

Awatar użytkownika
Little-Owl
Kontakt:

Post autor: Little-Owl »

A ja kupuję dla mojej Little Pullip Picconeemo ( le szpan xd )
Jaki sklep polecacie.
Mogę kupować przez Paypala ( Ciociu dziękuję ^^ )
Zapraszam na mojego bloga o dynioglowkach : http://magic-dal.blogspot.com/

Awatar użytkownika
mobe
Kontakt:

http://myworld.ebay.com/meobi/&_trksid= ... 1497.l2754 ja kupowałam u niego dwa razy, szybko i sprawnie

Awatar użytkownika
ayaaida
Kontakt:

Post autor: ayaaida »

Dla wielbicieli maluchów:

wyczaiłam na eBayu dwie taniochy:

- Little Dal Chibi Risa Rock Girl - 102,21 PLN http://www.ebay.pl/itm/A-Groova-Docolla ... 3a84800d9d
- Little Dal Ciel - 85,18 PLN http://www.ebay.pl/itm/A-Groova-Docolla ... 3a84800cfa

oba u tego samego sprzedawcy

wysyłka DARMOWA :slinka:

niech je ktoś kupi, żebym sama nie kliknęłą :facepalm:

Awatar użytkownika
nmin
Kontakt:

Post autor: nmin »

Taka cena Docolli Ciela to nic nadzwyczajnego, mój był jeszcze tańszy. Oczywiście wiesz, że pod nazwą "Docolla" również znajdziesz Little Dale i często będą one tak tanie? :hyhy: http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=do ... a&_sacat=0

Ja tam Cielaczka polecam :D
Dolls Around The Corner [Blog] [Facebook]

Awatar użytkownika
Mad-Telepath
Kontakt:

Post autor: Mad-Telepath »

A mnie się bardzo podoba Little Pullip jako Kenshin Himura:

Obrazek
Kłopot z myśleniem polega na tym, że kiedy już się zacznie, niełatwo przestać.
Terry Pratchett

Moi chłopcy: http://madtelepath.blogspot.com/

Awatar użytkownika
ayaaida
Kontakt:

Post autor: ayaaida »

nmin pisze:Taka cena Docolli Ciela to nic nadzwyczajnego, mój był jeszcze tańszy. Oczywiście wiesz, że pod nazwą "Docolla" również znajdziesz Little Dale i często będą one tak tanie? :hyhy: http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=do ... a&_sacat=0

Ja tam Cielaczka polecam :D
hehe, wiem co to "Docolla" ;) akurat do tej pory Docolle poza Risą jakoś średnio przykuwały moją uwagę - częściej podobają mi się Dale niedocollowe ;) i szczerze co do Ciela to może masz rację, w sumie nigdy się za nim nie rozglądałam, natomiast Risę jakiś miesiąc temu często oglądałam na eBayu i zawsze była droższa - razem z przesyłką podchodziła pod 200 zł, stąd moje ŁAAAŁ, że znalazła się za stówkę ;) no, a że sprzedający miał też Cielaka, to wspomniałam o obu :D

ale teraz faktycznie trochę potaniały lalki, dolar fajnie stoi :hyhy:

i jeszcze małe sprostowanie: Cielaczek oczywiście jest słodki i przepiękny :serducho: nie chciałabym, żeby mój brak zainteresowania Cielątkiem został odebrany jako akt braku sympatii do tej cudnej malizny :lol:

Miniaturka
Kontakt:

Post autor: Miniaturka »

Ja będę miała little pullip rche. :>
Jak ja się cieszę!
I chciałabym zapytać... Czy dla wersji little da się szyć na zwykłej maszynie do szycia?
Małe jest piękne...

ODPOWIEDZ