Tutorial - ruch oczu do góry - wątpliwości

Wszystko o tych azjatyckich pięknościach
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
LolitaDolls
Kontakt:

Tutorial - ruch oczu do góry - wątpliwości

Post autor: LolitaDolls »

Sytuacja jest taka: właśnie ukończyłam moją pierwszą modyfikację oczu ( jupijajej! :D ), która jest trochę jakby inna od metody Sheryl i pozwala (w mniejszym stopniu niż metoda Sheryl, ale jednak) ruszać pullipowymi oczętami w górę. Tylko nie wiem zupełnie czy powinnam robić tutek, bo:
1. chyba ze 4 dni obmyślałam i udoskonalałam tę metodę, i chyba nie czułabym się najlepiej, gdyby dziesiątki ludzi robiłoby ten zabieg w pół godziny, a jeszcze- broń Boże!- ktoś na swoim blogu przywłaszczył by sobie mojego autorstwa modyfikację nie podając nawet kto był jej pomysłodawcą.
2. Cóż, zabieg jest dość inwazyjny (dlatego nie chcę robić jej mojej MJ, do której jestem niemiłosiernie przywiązana i skoczyłabym z wiaduktu gdyby cokolwiek się z nią stało) i wymaga precyzji i minimalnej zręczności, i ogólnie dość łatwo coś w tym całym skomplikowanym mechanizmie schrzanić, więc bałabym się inwazji pingerowych dzieciaczków zarzucających mi że zepsułam im pullipcię, mimo że zabieg wykonuje się na własną odpowiedzialność.
3. Nie mam na stanie pullipa na którym mogłabym obfocić tutorial, więc ktoś musiałby wysłać mi jakąś lalkę (najlepiej taką, do której jest się najmniej przywiązanym), a właśnie ze względu na małe prawdopodobieństwo zepsucia czegoś nie oczekuję lasu rąk.
4. Tak informując - gałki oczne po zabiegu mogą się delikatnie cofnąć do tyłu, ale nie jest to na żadną wielką skalę widoczne, aczkolwiek jak ktoś jest wyczulony na estetykę to radziłabym się zastanowić przed modyfikowaniem tego. Ja to robiłam na starej pullipowej na której mi w ogóle nie zależało, więc żal mi jakoś bardzo nie było (a początek zrobiłam na totalnym spontanie z cyklu ,,o, a tu jakby to ten tym usunąć i dodać to i to wymienić to co")
5. Jak ktoś ma mało zręczne łapki to można to w nietrudny sposób popsuć tak, że oczko będzie opadało.
I teraz czekam na Waszą opinię. Po pierwsze czy chcecie taki tutorial, po drugie czy ktokolwiek go w ogóle zrobi i czy komukolwiek się przyda. I zaraz wrzucę fotę jak to z zewnątrz wyląda.

-- 18 sty 2015, o 23:45 --

Pokazuję jak to wygląda:
http://images.tinypic.pl/i/00621/o4v071wc0r0x.jpg maksymalne spojrzenie do góry

http://files.tinypic.pl/i/00621/emec86us2gsq.jpg tu pokazałam tę szparę po modyfikacji
plyyz, nie bijcie za jakość...

Awatar użytkownika
ShokoCat
Kontakt:

Re: Tutorial - ruch oczu do góry - wątpliwości

Post autor: ShokoCat »

Udało ci się? Łaaaaa, jestem pod wrażeniem! :padam:
Ja bym na twoim miejscu (chociaż narazie) nie udostępniała. Metoda może być nie do końca dopracowana. Poza tym namęczyłaś się z tym bardzo. Oczywiście decyzja należy do ciebie. ;).
W ogóle gratuluję odwagi. Ja swojej Roxanne boje się śrubokrętem dotknąć (serio, wiesz jakiego miałam stracha, jak hybrydę obitsu robiłam? :rotfl: )
"Jestem wyszkolona w przepięknej sztuce głupoty"

Awatar użytkownika
EvilCupcake
Kontakt:

Post autor: EvilCupcake »

Gratuluję! Wygląda to dobrze więc się nie martw, a co do osób próbujących zrobić modyfikację na własną rękę na podstawie twoich instrukcji... Nikt nikogo do niczego nie zmusza! Jak spartolą sprawę to ich problem i nie mają prawa cię o nic winić, bo nie dajesz na to dożywotniej gwarancji. :)

Awatar użytkownika
LolitaDolls
Kontakt:

Post autor: LolitaDolls »

Dzięki ^^" Chyba rzeczywiście jeszcze zmodyfikuję ten mechanizm, bo coś tam się wiesza czasem, a to oko opada, a to jedno głębiej od drugiego, a to to. I zmienię gombki na elastyczne sprężynki (nie pytajcie xD). To od razu zapytam: wie ktoś gdzie zdobyć elastyczne sprężynki malutkie (takie jak w długopisie na klik, ale bardziej miękkie)?

ODPOWIEDZ