FR Nippon (Misaki et al)

Rozmowy o lalkach od Integrity Toys.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Alrunia
Kontakt:

FR Nippon (Misaki et al)

Post autor: Alrunia »

Straciłam zainteresowanie tymi lalkami dość szybko po zakupie i teraz już raczej nie robię im zdjęć, mam tylko stare to wstawienia. Tym niemniej to dość ciekawe i unikalne osobniki :D

Pure Evil Misaki z linii Gothic Dream (lmao):

ZDJĘCIE USUNIĘTO NA PROŚBĘ AUTORA

10 by Alrunia, on Flickr

Royal Amelie (wersja z różowymi włosami, była też wersja blond):

ZDJĘCIE USUNIĘTO NA PROŚBĘ AUTORA

014 by Alrunia, on Flickr

Dla niezorientowanych FR Nippon to po prostu kolejna linia Fashion Royalty tym razem wydawana tylko w japonii, na początku Misaki była jedyną postacią póżniej dołączyła Amelie, Kumi i Yuri. chociaż zdarzają się też lalki przedstawiające osoby z głównej linii FR. Dla podkreślenia faktu że kupujemy lalkę za 200 usd (tak naprawdę żeby lepiej sprzedać się na rynku japońskim) "trumienki" FR Nippon są metalowe, nie kartonowe.

Awatar użytkownika
dextella
Kontakt:

Re: FR Nippon (Misaki et al)

Post autor: dextella »

Royal Amelie jest śliczna <3

Awatar użytkownika
Lacrima
Kontakt:

Post autor: Lacrima »

Moim zdaniem są prześliczne :)
You can't buy happiness, but you can buy dollies. And that's kind of the same thing.
Mój flickr: http://www.flickr.com/photos/108814335@ ... 910744495/

Awatar użytkownika
Alrunia
Kontakt:

Post autor: Alrunia »

dollbby pisze:śliczna! wygląda trochę jak Dynamitka :d
A zapomniałam dodać : ciałka są proporcjonalnie podobne do Dynamitek ale nie identyczne. Ciałko Misaki jest najbardziej podobne do Poppy Parker (czyli krótsze nogi niż DG), ale ma inne stopy (mniejsze, bardziej płaskie) i dłonie (węższe, dłuższe, z prostymi palcami).
Dla ciekawostki dodam że w moich 2 lalkach akurat stawy kolanowe są tak luźne że praktycznie się ich nie ustawi, to dzięki metodzie którą firma IT stosowała przez kilka lat: kawał metalowego złomu jest wklejony w środku w korpus (taka śruba, a właściwie nakrętka na śrubę czy jak to się zwie), bo wg IT cięższa lalka jest lepszej jakości. Przez to korpus jest tak ciężki że kolana nie wytrzymują. :)

Awatar użytkownika
Urshula
Kontakt:

Post autor: Urshula »

Alrunia pisze: "...stawy kolanowe są tak luźne że praktycznie się ich nie ustawi, to dzięki metodzie którą firma IT stosowała przez kilka lat: kawał metalowego złomu jest wklejony w środku w korpus (taka śruba, a właściwie nakrętka na śrubę czy jak to się zwie), bo wg IT cięższa lalka jest lepszej jakości. Przez to korpus jest tak ciężki że kolana nie wytrzymują. :) "

no to PATENTA wymyślili,ehhh..... :facepalm:

Awatar użytkownika
marshalka
Kontakt:

Post autor: marshalka »

Muszę kiedyś kupić jedną Nipponkę. :)
http://marshalkasdolls.blogspot.com/ => Moje lalki, te duże i małe. :)

Zapraszam! ;)

ODPOWIEDZ