Dextellowe paskudztwa

Masz bloga? Flicka? Stronę? Pokaż nam!
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dextella
Kontakt:

Dextellowe paskudztwa

Post autor: dextella »

Jeśli chodzi o zdjęcia moich lalek znajdują się one głownie na moim pingerku: http://dextella.pinger.pl
Najlepsze zdjęcia lądują na: http://www.hello-heydi.deviantart.com w galerii dolls ( jakby ktoś się nie domyślił ;))

Awatar użytkownika
Mono
Kontakt:

Re: Dextellowe paskudztwa

Post autor: Mono »

Ja mam tylko jedno pytanie: Dlaczego akurat Heydrich?
W świecie Barbie
W razie problemów, proszę o kontakt przez FB, dziękuję.

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
dextella
Kontakt:

O rany to jest historia bardzo skomplikowana i długa. Jak znowu będzie wall of text to wybaczcie.

Na Heydricha natrafiłam około 2,5 roku temu podczas kłótni z przyjacielem. Kupilam sobie lolicią kieckę, trochę przypominającą dirndl i kumpel stwierdził, że wygladam w niej jak Himmler (tak, też mam cofniętą żuchwę i nos jak ryjówka). Na co ja wielce obrażona postanowiłam mu się ogryźć i planowałam znaleźć kogoś kto by go przypominał. Nikogo się nie znalazło, ale wyszukując nazistów o takich zainteresowaniach jak mój przyjaciel (skrzypce i szermierka) trafiłam na Heydricha.
Na drugi dzień pech, czy szczęście, kto wie, zechciał że natknęłam się w antykwariacie na jego biografię. No i plum. Odraza, niechęć, współczucie, nieokreślony stan umysłu, chciałam wiedzieć o Heydrichu wszystko, a najbardziej co on sobie myślał. Podążałam za jego traumami, badałam dualizm i tak mijały miesiące i tak już został sobie.
Straszliwa i fascynująca zarazem postać, bardzo niepokojąco wpływająca na światopogląd.

Awatar użytkownika
Mono
Kontakt:

Post autor: Mono »

No właśnie, straszliwa. We mnie na razie, po pobieżnym przeczytaniu zlepka info na wikipedii, to on budzi takie emocje jak u Twojej babci ;)
W świecie Barbie
W razie problemów, proszę o kontakt przez FB, dziękuję.

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
privace
Kontakt:

Post autor: privace »

Postać, jak to inne historyczne osobowości nie budzi we mnie większych emocji. A lalek... o raju, jest niesamowity O.O

Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

Post autor: Stary_Zgred »

To chyba figurka od "hot toys"? Ta firma fuszerki nie robi. Wszystkie figurki są wspaniałe i dopieszczone. Zazdroszczę takiego wspaniałego egzemplarza, choć z niego nazista.
Obrazek

Awatar użytkownika
dextella
Kontakt:

Reinhard jest z 3R, a Jochen z Soldier Story. Obie sobie chwalę ;) Chociaż Reini wg mnie wypada nieco lepiej (ręce Jochena pracują trochę jak zegarek XD wydają takie odgłosy jak zębatki ;)).

Oj na wikipedii to jest mało, mało, mało i jeszcze raz mało, fakt, że mi zawsze jest mało, ale już lepiej prezentuje się angielska wersja. Jakby ktoś chciał się serio wgłębić w jego postać to polecam G. Deschner "Reinhard Heydrich namiestnik władzy totalitarnej", pozostałe książki w języku polskim są nie do czytania a stek bzdur potrafi przywalić, smutne bo jest parę fajnych pozycji, które są warte tłumaczenia a nikt się za nie nie wejdzie....

(Please stop me...)

ODPOWIEDZ