Miniaturowa rzeczywistość

Masz bloga? Flicka? Stronę? Pokaż nam!
ODPOWIEDZ
unecwine00
Kontakt:

Miniaturowa rzeczywistość

Post autor: unecwine00 »

Zapraszam na mojego bloga
miniaturowarzeczywistosc.blogspot.com

I jak oceniacie? Dopiero zaczynam i chciałabym poznać Waszą opinię. :)

oristiel
Kontakt:

Re: Miniaturowa rzeczywistość

Post autor: oristiel »

Uważam, że pomysły masz bardzo fajne - nie widać, że mebelki robione są z tektury, co jest wielkim plusem, a w jedzeniu widać dbałość o szczegóły. W życiu nie wpadłabym na zrobienie suszarki do naczyń z wałka. :D
To, do czego bym się przyczepiła to kilka rzeczy w tekście - zauważyłam powtórzenia, literówki i chyba jakiś błąd ortograficzny. Zdarzają Ci się też podwójne spacje i braki przecinków (ale i tak super, że ich używasz, niektórzy w ogóle nie korzystają ze znaków interpunkcyjnych).
Nie pisałabym też na koniec każdego posta "jak wam się podoba?", ale to jakaś moja fanaberia, której nie mogę jakoś sensownie uzasadnić.
W ostatnim poście często podkreślałaś, że coś zrobiłaś - myślę, że wystarczyłoby, gdybyś napisała gdzieś na początku, że wykonałaś wszystkie miniaturki własnoręcznie, a będzie to wyglądało lepiej.
Może powinnaś pisać post wcześniej w wordzie czy innym edytorze tekstu ze sprawdzaniem pisowni? I przed opublikowaniem zapisz tekst i wróć do niego na przykład po godzinie albo następnego dnia, łatwiej będzie Ci wyłapać ewentualne błędy.
Przepraszam, że tak się czepiam tekstu, ale uważam, że jak wpis jest dobrze napisany to od razu odbiór bloga jest inny.
Na fotografii się nie znam, ale myślę, że powinnaś popracować nad oświetleniem. Wszyscy zawsze mówią, że najlepiej robić zdjęcia w świetle naturalnym, wtedy też nawet słabszy aparat powinien bardziej współpracować.

No, więc mam nadzieję, że nie uznasz mojej krytyki za bezsensownej i będziesz dalej dzielić się swoimi pomysłami. No i nie obraziłabym się na większą ilość tutoriali. :D

unecwine00
Kontakt:

Re: Miniaturowa rzeczywistość

Post autor: unecwine00 »

Dziękuję za wszystkie wskazówki, teraz wiem co mogę poprawić i ulepszyć. Popracuje nad tekstem, myślę, że to wina tego, że prowadzę bloga i piszę posty na telefonie.
Bardzo dziękuję za komentarz :-D

ODPOWIEDZ