Hearts for Hearts girls

Miejsce dla lalek, które nie mają oddzielnego działu.
Awatar użytkownika
Lukrecja
Kontakt:

Re: Hearts for Hearts girls

Post autor: Lukrecja »

Nie mogę już edytować mojego postu, a chciałam wrzucić zdjęcie ze strony producenta, żeby było widać od razu na forum laleczki o których mowa, czyli całą dziesiątkę:
Obrazek

Oglądałam real fotki tych lalek w necie i muszę ze smutkiem zauważyć, że w przypadku niektórych z nich, zdjęcia promo odbiegają dość daleko od rzeczywistości, na szczęście dotyczy to tylko ich ubranek i dodatków. Najgorzej przedstawia się sytuacja z outfitem Mosi i lalki - dziewczynki z Afganistanu :|

Ale co tam, myślałam cały wczorajszy wieczór nad towarzystwem dla Tipi i dokupiłam jeszcze Consuelo, bo nie chciałam, żeby Tipi była samotna :]
Tak, tak, każdy świr się jakoś usprawiedliwia....ech strasznie się cieszę, najwyżej wyślę kilka moich "starych" laleczek w świat. W sumie i tak miałam to zrobić.

Awatar użytkownika
Amelia
Kontakt:

Post autor: Amelia »

Nie wiem jak Tipi ale Consuelo w realu i na promo wygląda identycznie. Ale masz rację strasznie pozmieniali dodatki u Mosi I Sholi. U Mosi te śliczne skórzane butki zamienili na plastikowe gumowce. A sukienka jest w jakieś paski. Piórko zamiast prawdziwe jest plastikowe. Shola ma inną chustę na głowie, inne buty, sukienkę uszytą z innego materiału. Mosi i Shola zostały wypromowane w tym roku. Firma jak widać oszczędza na dodatkach. Dobrze,że lalki są piękne. Ja rozumiem, że laleczki mogą się róznić od tych na promo ale w przypadku Mosi i Sholi to już zupełnie przesadzili. Cieszę się ,że będziesz miała też Consuelo! Ale zaszalałaś :D

Awatar użytkownika
Lukrecja
Kontakt:

Dzięki, zaszalałam na maksa :facepalm:
Na dodatek znalazłam świetne foty Lauryce o tu: http://www.toyboxphilosopher.com/2013/0 ... uryce.html
I ją też chcę :slinka: Na promo wyglądała tak sobie, ale na ownerskich zdjęciach jest cudowna :zakochany:
Co gorsza niektóre z fashionpaków też strasznie mi się podobają, szczególnie pidżamka dla Tipi i koszulka nocna dla Lillian, ale dobra by była też np. dla Lauryce......po co ja to oglądałam, teraz czeka mnie rychłe bankructwo :face:

Awatar użytkownika
Amelia
Kontakt:

Lukrecja pisze:Dzięki, zaszalałam na maksa :facepalm:
Na dodatek znalazłam świetne foty Lauryce o tu: http://www.toyboxphilosopher.com/2013/0 ... uryce.html
I ją też chcę :slinka: Na promo wyglądała tak sobie, ale na ownerskich zdjęciach jest cudowna :zakochany:
Co gorsza niektóre z fashionpaków też strasznie mi się podobają, szczególnie pidżamka dla Tipi i koszulka nocna dla Lillian, ale dobra by była też np. dla Lauryce......po co ja to oglądałam, teraz czeka mnie rychłe bankructwo :face:
Kochana Lukrecjo, kasy rzeczywiście Ci ubędzie jak zechcesz spełnić swoje marzenia :D Szczególnie, że mieszkamy w Polsce a tu takich laleczek nie kupisz i wszystko trzeba sprowadzać z zagranicy co powoduje wzrost kosztów. Jak patrzę na amerykańskie ceny i widzę 33 dolary to mi się chce wyć :mur: Dla nich to jak za darmo. Nawet dla nas 100 zł to nie najgorzej. Jakby zaś te lale kosztowały 33 zł to miałabym wszystkie. Jak dojdą to pokaż zdjęcia!!! Lauryce jest boska- te jej oczy :serducho:

Awatar użytkownika
Lukrecja
Kontakt:

Oh, ah, przyszła moja Tipi :serducho: :hurra: Na razie mam dwa zdjęcia na szybko, bo padła mi bateria w aparacie. Jak ogarnę aparat to zrobię jej więcej zdjęć.
Obrazek
Obrazek
Tutaj jest jeszcze w pudełku, ale już ją wyjęłam. Jest naprawdę piękna, ma cudowne jedwabiste włosy, czarne, grube i lśniące (wyglądają bardzo realistycznie) chociaż faktycznie bardzo rzadko rotowane (nie przeszkadza to na szczęście, bo włosy ładnie się układają). Tipi ma super fajne ubranko, świetnie uszyte i z zacnego materiału.
Nie rozumiem tylko dlaczego moja Tipi ma zamglone, fioletowe oczy. Spodziewałam się ciemnobrązowych O.o Druga rzecz, która mnie zaskoczyła to ciężar lalki, czuć w ręku jej wagę, jakby była czymś wypełniona w środku.

Moja Consuelo na razie jeszcze nie przyszła (nawet jej jeszcze FLTE nie wysłało :| ) Amelio, czy Twoja Consuelo ma brązowe oczy?

Awatar użytkownika
Ania_DollSecondHand
Kontakt:

Post autor: Ania_DollSecondHand »

Też od razu zwróciłam uwagę na te dziwne oczy... Wszędzie ma brązowe, a Ty nagle dostajesz takie fioletowe. Ja bym się upomniała, bo trochę na tym Tipi traci :/

Awatar użytkownika
Lukrecja
Kontakt:

No właśnie :( Wygląda na to, że trafił mi się błąd produkcyjny, a zwrot raczej nie wchodzi w grę, bo kupiłam w Honkongu przez Ebay i zabawa
z odsyłaniem nie warta świeczki, no i już ją wyciągnęłam z pudełka...chyba pozostaje mi się przyzwyczaić. Jedyne pocieszenie, że takiej Tipi
nie ma nikt ;)

Awatar użytkownika
Amelia
Kontakt:

Moja Consuelo ma brązowe oczy. Pod słońce widać złote refleksy. Jestem zdziwiona tymi fioletowymi oczami. Na zdjęciach na blogach kolekcjonerów Tipi ma brązowe oczy. Czy one są naprawdę fioletowe czy to wina światła i aparatu? Od kogo kupowałaś Tipi? Czy od hricky ? Trzeba było napisać maila do niego i poczekać z otwieraniem. Wiem, że to nie jest pocieszenie ale twoja Tipi to prawdziwy OOAK. Takiej drugiej rzeczywiście nie ma nikt. Wygląda jak bohaterka filmu "Diuna". Tam też mieli takie oczy. Lalka jest cięższa bo tułów ma zrobiony z grubego, dobrej jakości plastiku a nogi, ręce i głowa z twardego winylu. Laleczka jest masywniejsza ale przez to dobrze stoi. To nie Nancy, której ręce są zrobione z miękkiej gumy. Nie wiem czy zauważyłaś ale lalka ma nogi i ręce mocowane na gumki przez co może rozkładać ręce na boki i stać w rozkroku. Jakie by nie były jej oczy jest śliczna.

Awatar użytkownika
Lukrecja
Kontakt:

Tak, oczy są naprawdę fioletowe, to nie aparat, ani oświetlenie, są fioletowe, że ho ho :] Wieczorem, przy sztucznym świetle są trochę ciemniejsze, ale nadal fioletowe. Tak, kupiłam ją u hkricky2002. Masz rację! Uwielbiam Diunę, ale książkę Franka Herberta, film już mniej.
Jeśli przyjdzie Consuelo i będzie miała brązowe oczy, to w sumie nawet lepiej, że Tipi będzie miała inne. Nie, nie, i tak nie chciałam Tipi odsyłać mam już w stosunku do niej pewien plan...będzie robiła za córkę mojej Dollfie (na którą czekam, bo się robi) :] Zresztą niezwykłych egzemplarzy się nie odsyła...Tipi wygląda przez te oczy nieco mrocznie, trochę jak dziecko kukurydzy, albo jakby była nawiedzona xD
Aaaaa, prawda lalka jest genialnie wyważona i świetnie stoi, tylko jej klapeczki ciągle spadają ;)
Co za chaotyczny post mi wyszedł :face:

Awatar użytkownika
Rudy Królik
Kontakt:

Post autor: Rudy Królik »

"dziecko kukurydzy" ;)
Od razu miałam to samo skojarzenie...

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

podobno linia została wykupiona przez nową firmę i wraca do sprzedaży w te święta (chociaż w innym poście piszą, że na początku 2017). Wyjdą 4 nowe lalki, Dell z USA, Rahel z Etiopii, Nahji z Indii i Consuelo z Meksyku. Reszta postaci też będzie dostępna, a cena jednej lalki to $39.99. Mają być dostępne na Amazon i w wybranych sklepach.
(w ogóle w tramwaju pisali, że Amazon otworzył się w Polsce, ciekawe czy też je dostanie?:P)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
(chociaż po wcześniejszych postach widzę, że wcale nie są nowe :P)

Lisa1977
Kontakt:

Post autor: Lisa1977 »

Cześć! Rahel (i jej 3 siostry chyba też) rzeczywiście wróciła do sprzedaży. Kupiłam ją przed Świętami za niecałe 40 USD z Amazona i szwagierka mi ją przywiozła :) :) Ma cudne miękkie włosy i w ogóle jest urocza. Ma chyba ten sam face mold co Lauryce. Zamówiłam na eBay też Tipi, Mosi (na Mosi muszę czekać aż ktoś będzie jechał z USA do PL) i Surjan (ta była używana, chociaż w BDB stanie). Nie mogę się doczekać!!!! :)

ODPOWIEDZ