Patrycja.

Miejsce dla lalek, które nie mają oddzielnego działu.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ania_DollSecondHand
Kontakt:

Patrycja.

Post autor: Ania_DollSecondHand »

Tak, wiem - te lalki to koszmarki, ale niech tradycji stanie się zadość :D Patrycja to kiepskiej jakości klon Barbie produkowany w Chinach dla polskiej firmy zabawkowej Dromader:
http://www.dromader.com.pl/
Miała ona kilka wcieleń, głównie z typowymi dla klonów headmoldami. To jest najstarsze:
Obrazek
Ma watowate włosy i puste plastikowe ciałko. Jakościowo chyba najgorsze, za to jak dla mnie chyba najlepsze ze wszystkich. Inne to między innymi takie:
Obrazek
Lub takie:
Obrazek
Mają szczudłowate nogi i karykaturę ciałka belly button.

Ale to, co skłoniło mnie do stworzenia tego wątku to nie sama lalka, ale nowe akcesoria Patrycji, jakie pojawiły się na stronie Dromadera:
http://www.dromader.com.pl/category,category,109.html
Zalatują stylem retro, ale niektóre mogą być warte uwagi i raczej (mam nadzieję) niedrogie. Oby szybko pojawiły się w sklepach :)

Jestem ciekawa, czy ktoś z Was trzyma gdzieś po pudłach takie koszmary :D

Awatar użytkownika
astridnat
Kontakt:

Re: Patrycja.

Post autor: astridnat »

Podobają mi się zwłaszcza ostatnie dwa zestawy drobiazgów:) Czeka niecierpliwie na dostępność:)
Obrazek

Awatar użytkownika
Madelaine
Kontakt:

Post autor: Madelaine »

No proszę, mam wersję ekskluzywną, w pudełku ;)

Obrazek

http://drugiezyciemad.blogspot.com/2013 ... incji.html
Czasem się leci ładnie, czasem się na dupę spadnie
---
http://drugiezyciemad.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Leela
Kontakt:

Post autor: Leela »

A ja lubię Patrycję, bo ma na imię Patrycja ;) Przynajmniej choć raz coś "polskiego". Tak jak Natalia.
Mam tylko jedną Pyśkę, ale za to z otwieranymi oczami i bardzo lubię to stworzenie. Nie pamiętam jakie ma ciałko (pewnie puste plastikowe) ale wcale go źle nie kojarzę.
Obrazek
Kupiłam ją głównie dla dodatków ("Patrycja z grillem") i są to jedne z najczęściej używanych przeze mnie akcesoriów lalkowych. Lalek tej serii pełno było w ś.p. sklepach Geant, ale nie pamiętam co za dodatki miały te pozostałe lalki (wiem tylko, że chciałam).

Co do akcesoriów - przecież one są stare. Tak, wiem, że takie zestawy bucikowo-pierdółkowe były już za PRL, ale te konkretne zestawy patrycjowe można od dawna kupić. A może wręcz już trudno je kupić? Ubranka na pewno były w hipermarketach, a buciki widziałam nie raz. Tylko ubranek w zwierzęce wzorki nie kojarzę. Fakt, że "retro", mogłyby być łatwiej dostępne, np. w każdym kiosku :]

Nie nazywajmy Patrycji "koszmarem", ona jest/była całkiem ciekawa, no i prawie że polska. Moje lalki wciąż spotykają się przy tym grillu.

Awatar użytkownika
Ania_DollSecondHand
Kontakt:

Leela, ja tych akcesoriów w żadnym sklepie nie widziałam, wcześniej też na swojej stronie Dromader ich nie miał, dlatego uznałam, że są nowe :D A takie typowo polskie nie są, bo i tak prosto z Chin. Ale trzeba zwrócić honor Dromaderowi, że próbuje ;) We Wrocku dużo ich było swego czasu w Kauflandach.

Awatar użytkownika
Leela
Kontakt:

Post autor: Leela »

Wiem, że polskie nie są, zresztą one na pewno gdzieś istnieją sobie pod innymi nazwami, ale fajnie jak lalka ma polskie imię, taka swojska jest ;) O polskiej lalce, wymyślonej u nas według oryginalnego pomysłu (ale oczywiście i tak produkowanej w Chinach) możemy tylko pomarzyć.

Muszę się rozejrzeć za tymi akcesoriami, czy faktycznie nadal są, gdzie i po ile. Bardziej mnie zastanawia brak lalek na stronie (tylko 2 sztuki) - dla kogo te wszystkie ciuchy i buty?
Z innych "polskich" lubię Natalię, ale tylko w starej wersji. Nie lubię tych wszystkich straszliwych chudzielców :(

Awatar użytkownika
Ania_DollSecondHand
Kontakt:

Typowo polską to chyba jest Joanna od Krawala, produkowana w Krakowie :)

A modeli Patrycji mają dużo więcej, chyba nie chciało im się aktualizować strony...

ODPOWIEDZ