Paula z Kauflanda.

Miejsce dla lalek, które nie mają oddzielnego działu.
Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

Re: Paula z Kauflanda.

Post autor: Stary_Zgred »

Znalazłam cały temat poświęcony tym laleczkom na rosyjskim forum. Jest co oglądać! No i teraz mam jeszcze większą chcicę na chłopaczków z tej serii i kilka dziewuszek:
http://forum.dollplanet.ru/viewtopic.ph ... ilit=paula

Edit:

No i odpowiedziałam na swoje własne pytanie, zadane wyżej! Dorosła lalka, produkowana przez tą samą licencję co Paula to Kari Michell, na licencji od M & C Toy Centre Ltd. Na 100% widziałam taką w Kauflandzie:

http://www.mctoy.com.hk/karimichell/fashionQueen.htm
http://www.mctoy.com.hk/karimichell/designerChoice.htm

Mam niezbitą pewność, że ktoś z nas ją ma w swoich zbiorach i pisał o niej na blogu. Jednak nie mogę sobie przypomnieć kto to był! To była notka o lalce i jej stroju, bo ten był bardzo fajny i niezły jakościowo. Kto mógł być autorem? Wrrrr, nie mogę tego dojść!
Obrazek

Awatar użytkownika
Annorelka
Kontakt:

Post autor: Annorelka »

Ja pisałam, ale na forum (nie mam bloga).
kari-michell-t3042.html

To, ze to ta sama firma sporo wyjaśnia, jeśli chodzi o cenę i jakość. Dlaczego te lalki nie są szerzej dostępne?? :( Są lepszej jakości niż współczesne Barbie, śmiem twierdzić.

Jestem ciekawa ten małej na koniku. Ma inne nóżki od pozostałych?

Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

Post autor: Stary_Zgred »

Ale ja noga jestem. Przecież mamy na forum temat poświęcony tym lalkom (podwójny facepalm: :facepalm: :facepalm: )

Też jestem ciekawa tej konikowej maludy. Czyżby miałą nożyny typu "pałączek"? :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Lunatyczka
Kontakt:

Post autor: Lunatyczka »

Stary_Zgred pisze: Dorosła lalka, produkowana przez tą samą licencję co Paula to Kari Michell, na licencji od M & C Toy Centre Ltd.
Ale bajer! Jeśli Pauliczki są takie fantastyczne, o czym przekonałam się na własne macki, to co dopiero pełnowymiarowa barbiopodobna laska! Kari Michell będzie mi się od teraz śniła po nocach :blush:

Poza tym challenge accepted, zbierę wszystkie Paule, jakie rzucą do mojego Kauflanda. W chwili obecnej posiadam jedną z czterech, wciąż dostępnych i niewzbudzających niczyjego zainteresowania, więc cel jest całkiem realny... na razie xD
Żyj szybko. Kochaj mocno. Umrzyj młodo. Zostaw po sobie dobrze wyglądające zwłoki.
http://akwarelove.blogspot.com/ - blogasek
http://lunatyczka.soup.io/ - tumblr dla hipsterów

Awatar użytkownika
Ania_DollSecondHand
Kontakt:

Post autor: Ania_DollSecondHand »

Wiecie co, dzięki Wam mam dobry humor :D Strasznie mnie cieszy, że się ten wirus Pauli tak się rozprzestrzenia na innych ;) To świetna wiadomość o tej Kari Michel, we Wrocku w Kauflandach jej nie ma, za to lalki o takiej twarzy są sprzedawane w E.Leclerc jako Morgan.

A chłopczyk od Pauli jest słodziusi :rolleyes:

Awatar użytkownika
astridnat
Kontakt:

Post autor: astridnat »

Stary_Zgred pisze:Ale ja noga jestem. Przecież mamy na forum temat poświęcony tym lalkom (podwójny facepalm: :facepalm: :facepalm: )

Też jestem ciekawa tej konikowej maludy. Czyżby miałą nożyny typu "pałączek"? :D
No właśnie nie. Konik dość szczuply jest a ona zostala ustawiona w pozycji "siad kroczący" :rotfl: Ciałko całkowicie standardowe :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Morrighan
Kontakt:

Post autor: Morrighan »

Wprawdzie nie jest to Paula, ale znalazłam u Chinczyka laleczkę chłopca wielkości Pauli. Też jest uroczy :) Chyba, że to dziewczynka z krótkimi włosami...
Obrazek

Chocolate
Kontakt:

Post autor: Chocolate »

Tej wielkości laleczki można kupić w u mnie w Kauflandzie. Nazywają sie Evi love,wspomniane z resztą też w tym dziale. No i są od Simby. Jakość wg mnie bardzo dobra a i cena nie jest wysoka. Za laleczkę bez dodatków zapłaciłam 9,90. Jest ich bardzo dużo,z różnymi dodatkami. Ceny nie są jakieś powalające. Jedyny minus- ten sam mold, jedynie fryzura sue zmienia. Zdarzają sie też brunetki. Pauli u nas w Kauflandzie nie widzialam a chętnie bym choć jedną kupiła.

Awatar użytkownika
Ner
Kontakt:

Post autor: Ner »

Evi Love to zupełnie inna laleczka. Ma inne ciałko (troszkę większe), inny mold buzi, inną jakość włosa... Jest fajna, porównywalna do Pauli, ale na forum jest znana doskonale. I nie budzi aż takiego zachwytu, bo Simba jest obecny na rynku zabawek od bardzo dawna, a jego lalka Steffi ciągle idzie w ślady za Barbie. Paula za to jest świeża i daje nam nadzieje na to, że inna firma, oferująca ciekawe produkty dobrej jakości będzie również szerzej dla nas dostępna.

Evi ma swój własny temat na forum :)
evi-love-od-simby-t228.html?hilit=evi%20love

Awatar użytkownika
Amelia
Kontakt:

Post autor: Amelia »

Ania_DollSecondHand pisze:Wiecie co, dzięki Wam mam dobry humor :D Strasznie mnie cieszy, że się ten wirus Pauli tak się rozprzestrzenia na innych ;) To świetna wiadomość o tej Kari Michel, we Wrocku w Kauflandach jej nie ma, za to lalki o takiej twarzy są sprzedawane w E.Leclerc jako Morgan.

A chłopczyk od Pauli jest słodziusi :rolleyes:
Dzięki Aniu za informację o Pauli. Ja zbieram wszelkiej maści maleństwa. Niestety, muszę to przyznać z bólem, Paulowe szaleństwo ma wady. Chciałam dziś kupić w Kauflandzie przy Legnickiej ciemnowłosą Paulę lub jakąkolwiek zimową ale wszystkie z tej serii wymiotło. Czyżbyś to ty maczała w tym niecnym czynie palce xD ? Kupiłam tą w niebieskim stroju z ubrankami , misiem i kaczusią. Jest słodziachna! :serducho:

Awatar użytkownika
Ania_DollSecondHand
Kontakt:

Amelia, a no maczałam! Akurat Kaufland na Legnickiej znajduje się kilka przystanków od mojego osiedla i byłam tam kupić Paule dla jednej blogowiczki i zostały ostatnie dwie takie, jakie ja posiadam, reszta właśnie z tych większych zestawów :D

Awatar użytkownika
Lunarh
Kontakt:

Post autor: Lunarh »

To niesamowite. Ja takich maleństw nie zbieram i kompletnie się takowymi nie interesuję, a niemalże wraz z pojawieniem się wątku o Paulach, przyszła do mnie zamówiona eBayem paczka z lalkami z połowy lat 2000, w której były także i trzy Paule! Chyba nigdy wcześniej takich lalek nie widziałam. Tak z ciekawości- czy na pudełkach od tych laleczek znajduje się rok produkcji? A jeśli tak, to jaki?

Awatar użytkownika
Ania_DollSecondHand
Kontakt:

Lunarh, te z Kauflanda mają inne pudełka (jest na nich napisane, że sprowadzał je Kaufland) i tam nie ma żadnego roku produkcji. Nie wiem, jak na ich oryginalnych pudełkach takich, jak te:
Obrazek
(zdjęcie z bloga Gabrysi)

Awatar użytkownika
Lunarh
Kontakt:

Post autor: Lunarh »

Hm... na ubrankach Pauli jest logo Lucky ind, tych od lalek Corner Fashion. Lalki są nagie, ale w paczce było mnóstwo od nich ubranek, bucików itd. Jedna blondynka, druga żółtowłosa i trzecia z brązowymi loczkami. ta ostatnia jest najładniejsza :)

Swoją drogą, są naprawdę ładne- porządnie wykonane z dużą dbałością o szczegóły.

ODPOWIEDZ