Bratzillaz

Miejsce dla lalek, które nie mają oddzielnego działu.
Awatar użytkownika
astridnat
Kontakt:

Re: Bratzillaz

Post autor: astridnat »

mobe pisze:Ah, co to za cuda i dziwy? Jak dla mnie trochę zbyt pstrokato.
Serduszkia...kwiatki...do tego niebieski biały i różowy...
Obrazek

Awatar użytkownika
oleg
Kontakt:

Post autor: oleg »

Mi się nie podobają, bo nie widać im nosków. :<

Awatar użytkownika
mobe
Kontakt:

Post autor: mobe »

Wiecie co, najwyraźniej dotarły do Polski, bo ostatnio w teskaczu widziałam 4 sztuki z pierwszej serii i się zakochałam. Naprawdę na żywo wyglądają pięknie i nie sądziłam, że są takie duże. Szkoda że na wstępnie cena 130 zł.

Awatar użytkownika
KiciaKocia
Kontakt:

Post autor: KiciaKocia »

mobe pisze:Wiecie co, najwyraźniej dotarły do Polski, bo ostatnio w teskaczu widziałam 4 sztuki z pierwszej serii i się zakochałam. Naprawdę na żywo wyglądają pięknie i nie sądziłam, że są takie duże. Szkoda że na wstępnie cena 130 zł.
One już dawno dotarły do Polski. Ja moją kupiłam jeszcze przed Bożym Narodzeniem. Fakt, ceny nie zachwycają - ja za moją dałam 70zł, ale tylko dlatego, że się załapałam na promocję w ToysRU. Na pociechę ci powiem, że w sumie nie ma co żałować. Ładne są, ale pierwsza seria ma tragicznej jakości włosy a moja dodatkowo 'majta się, w biodrach.
"Nikt, kto wymiotuje, nie wygląda elegancko, a już widok rzygającego smoka jest chyba najgorszy."

Awatar użytkownika
oleg
Kontakt:

Ktoś ma porównanie (własne, bo na necie widziałem) z MH?

Awatar użytkownika
KiciaKocia
Kontakt:

oleg pisze:Ktoś ma porównanie (własne, bo na necie widziałem) z MH?
Co konkretnie chciałbyś wiedzieć/porównać? Mam i monsterki i wiedźmę, więc służę pomocą.
"Nikt, kto wymiotuje, nie wygląda elegancko, a już widok rzygającego smoka jest chyba najgorszy."

Awatar użytkownika
oleg
Kontakt:

Jak z artykulacją, wykonaniem ciałek? Włosy faktycznie gorsze? Warto wydać więcej na Bratzillaz?

Awatar użytkownika
KiciaKocia
Kontakt:

oleg pisze:Jak z artykulacją, wykonaniem ciałek? Włosy faktycznie gorsze? Warto wydać więcej na Bratzillaz?
Jeśli chodzi o artykulację to jest dość podobna do tej u mosterek z dwoma wyjątkami. Po pierwsze, Brazille mają dodatkowy artykułowaną talię. Druga różnica to, że noga w kolanie nie wychyla się im na boki tak jak u monsterek. Nie bardzo ruszają głową góra-dół, ale takie przypadki się i u mosterek zdarzają.
Ciałka mają chyba z trochę gorszego plastiku, przynajmniej ja odnoszę takie wrażenie, ale tragiczne nie są. Przez to, że ich ciałka są grubsze niż MH sprawiają wrażenie solidniejszych. Łydki i dłonie mają gumowe, przez co się nieco zginają w kolanach. Ach, nie wiem czy wszystkie, ale moja ma strasznie luźne stawy w biodrach i się "majta", więc nie bardzo chce sama stać.
Jeśli chodzi o włosy to pierwsza seria ma włosy tragicznej jakości. Moja Sasha wprawdzie nie miała takiego straszliwego szczurzego gniazda jak ma Meygana, ale włosy są sztywne, grube i odstające. I nie są rootowane jakoś szczególnie gęsto. W późniejszych seriach podobno już to poprawili i wiedźmy mają miękkie włosy. Choć trzeba oddać im sprawiedliwość, że po wyjęciu z pudełka nie linieją jak monsterki - na to co ja się naznęcałam nad moją, żeby jej szczecinę doprowadzić do porządku to straciła góra dwa włosy.
Na pytanie czy warto każdy powinien odpowiedzieć sobie sam. Ja bym nie zapłaciła za nie te standardowe 130zł. (Ale i nie zapłaciłabym 130zł za monsterkę) Za to 70, tak jak zapłaciłam za moją, chętnie. Bo mimo różnych wad czy problemów to bardzo ładne lalki z genialnymi szklanymi oczami. Jestem z mojej Sashabelli zadowolona na tyle, że jestem wstanie 'wybaczyć' jej luźne nogi czy sztywną czuprynę.

Awatar użytkownika
verrin
Kontakt:

Post autor: verrin »

KiciaKocia, czy to prawda, ze ich buty pasują na monsterki?

Awatar użytkownika
KiciaKocia
Kontakt:

verrin pisze:KiciaKocia, czy to prawda, ze ich buty pasują na monsterki?
Pasują. Są nieco luźne, bo Bratzille mają grubsze łydki, ale pasują.
Wydaje mi się, że wrzucałam to już w temacie o monsterkach, ale dam to jeszcze raz tutaj - Rochella w kompletnych ciuchach i butach od Bratzillaz - żebyś mogła to sobie porównać. (Buty do kostek pewnie wyglądają lepiej niż kozaczki Sashy)

Awatar użytkownika
verrin
Kontakt:

Post autor: verrin »

Dzięki :) Marzą mi się te buty:
Obrazek
Niestety znalezienie dodatkowych zestawów ubranek w dobrej cenie graniczy z cudem :|

zdjęcie znalezione tu: http://www.kmart.com/mga-entertainment- ... 965852005P

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

Pobawię się w blogi na Pingerze, czyli "nie wiem co to ale wklejam". (mam nadzieję, że wybaczycie mi dzisiejszy intensywny spam obrazkowy)

Obrazek

Zdjęcie powyżej to nie Frania Stein i jej przyjaciółki :P Wisi na blogu http://dora-bratzillaz.blogspot.com/, nie rozumiem ani słowa, ale tytuł "Novas dolls Bratzillaz" i fatalna jakość fotek sugeruje bratzillowe nowości.

Obrazek
ta z tyłu taka jakaś klaunowata! Czy ona ma pudla? A ta z przodu wiewiórkę w kosmicznym skafandrze?

Obrazek

Tyle ich już naprodukowali tych lalek, a u nas dalej ciężko je spotkać :|

Awatar użytkownika
Ania_DollSecondHand
Kontakt:

Post autor: Ania_DollSecondHand »

U mnie w Tesco są i o ile w necie mi się podobają, to na żywo już mniej - makijaż wygląda, jakby był robiony na "odwal się" :D

Awatar użytkownika
Mr.Bart
Kontakt:

Post autor: Mr.Bart »

Mają koszmarne dłonie :facepalm:
Everybody should belive in something. I belive I'll have another coffee.

Awatar użytkownika
mangusta
Kontakt:

Post autor: mangusta »

Widziałam dziś 3 modele Bratzillas w nowo otwartym Toys'R'Us (ogromna świątynia zabawkowej konsumpcji nawiasem mówiąc) i nie powaliły mnie na kolana, za połowę ceny bym nie wzięła, a co dopiero za 109zł.

ODPOWIEDZ