Liv Dolls

Miejsce dla lalek, które nie mają oddzielnego działu.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dobrusia
Kontakt:

Re: Liv Dolls

Post autor: Dobrusia »

http://allegro.pl/lalka-liv-cyklistka-k ... 73621.html

Znalazłam taką. Może wy znacie lepsze i zaufane oferty?

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Post autor: Mangalarga »

Dobrusia, możesz spokojnie kupić z tej oferty, to sprawdzony sklep :) Tylko przesyłka idzie z USA, więc będzie trzeba na nią trochę poczekać.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dobrusia
Kontakt:

Mangalarga pisze:Dobrusia, możesz spokojnie kupić z tej oferty, to sprawdzony sklep :) Tylko przesyłka idzie z USA, więc będzie trzeba na nią trochę poczekać.
A czy ta ma ruchome stawy?

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Post autor: Mangalarga »

Tak, ta ma wszystkie stawy ruchome :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Dobrusia
Kontakt:

Mam kilka pytań odnośnie lalek:
Czy można je myć(gdy się pobrudzą)?
Czy jak spadną na ziemie to od razu pękną czy się zniszczą?
Czy są bardzo delikatne?
Jakiej są wielkości?

-- 24 wrz 2012, o 18:58 --

Zdecyduję się raczej na tą: http://allegro.pl/piekna-lalka-liv-kati ... 74975.html
:] :] :]

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

Kupiłam dzisiaj jedną, pomyślałam, że więcej taka okazja się nie zdarzy, ale jest z jakiejś dziwnej serii :( Nie może zginać nóg, bo ma w środku mechanizm, który pozwala jej tańczyć :/
Livka jest wielkości Barbie Fashionistas, ale ma inne proporcje. Jeszcze nie miałam okazji jej rzucać na podłogę ani brudzić :P Nie wiem jak bardzo moja różni się od zwykłej Livki, ale plastik nie wygląda na cienki, jest podobny do Barbiowego. Wygląda na zdatną do kąpania, ale dla pewności lepiej nie moczyć oczu. No i zdjąć włosy przez zamoczeniem.

Awatar użytkownika
KiciaKocia
Kontakt:

Post autor: KiciaKocia »

reiha pisze:Kupiłam dzisiaj jedną, pomyślałam, że więcej taka okazja się nie zdarzy, ale jest z jakiejś dziwnej serii :( Nie może zginać nóg, bo ma w środku mechanizm, który pozwala jej tańczyć :/
Ach! Seria 'Twist&Dance'!
"Nikt, kto wymiotuje, nie wygląda elegancko, a już widok rzygającego smoka jest chyba najgorszy."

Awatar użytkownika
Mono
Kontakt:

Post autor: Mono »

Dobrusia pisze:Mam kilka pytań odnośnie lalek:
Czy można je myć(gdy się pobrudzą)?
Czy jak spadną na ziemie to od razu pękną czy się zniszczą?
Czy są bardzo delikatne?
Jakiej są wielkości?
Można je myć, spokojnie. Nawet oczom woda nie zaszkodzi.
Jak spadną na ziemie to nic im się nie stanie. Nie są takie kruche jak Barbie czy Monster High.
Jak dla mnie Liv są bardzo "konkretne". Gdy biorę do ręki Barbie Fashionistas, mam wrażenie, że bardzo łatwo ją połamać, zniszczyć. Przy Livkach tego odczucia nie mam. Są cięższe i masywniejsze.
Na moim blogu znajdziesz porównanie Liv i Fashionistas http://mono-doll.blogspot.com/2011/08/l ... nanie.html
Mam nadzieję, że rozwiałam wszelkie wątpliwości :)

A co do ofert, jakie pokazujesz z allegro... Cóż, wydają mi się strasznie drogie :/ Ja najwięcej za Liv dałam 90 zł razem z przesyłką i to z serii, którą już ciężko dostać. Ale kupisz co i za ile uważasz, powodzenia :)
W świecie Barbie
W razie problemów, proszę o kontakt przez FB, dziękuję.

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Dobrusia
Kontakt:

Dziękuje za odpowiedź :]
Moja mama zaoferowała że mi kupi Liv, ale żeby kosztowała około stówe razem z przesyłką.

Proszę was podacie mi jakieś stronki gdzie można kupić Liv Katie z 14 ruchomymi punktami?
Ale żeby przesyłka nie trwała 3 tygodnie (jak na allegro O.O ).

Pozdrawiam

-- 26 wrz 2012, o 18:05 --

Zamówiłam z allegro, ale muszę czekać 16 dni!

Awatar użytkownika
Violla Nask
Kontakt:

Post autor: Violla Nask »

czasem bywają w tkmaxx- nawet myslalam ze moze jest jakas wrzutka bo tyle ich na allegro wysypało- ale w moim brak:(
moja lalkowa stronka http://lalkomania.blogspot.com/

zawsze mam dużo do pogadania - zwłaszcza jako mama:)
http://mamydopogadania.blogspot.com/
a tu moje niezdarne jak na razie próby biznesowe:)
http://www.mamaodrana.pl

Awatar użytkownika
KiciaKocia
Kontakt:

Jakoś zaczął za mną chodzić zakup Livki. Kusi mnie ta ich artykulacja oraz szklane (czy czego one tam są) oczy, ale z drugiej strony jak sobie pomyślę o tych ich wielkich głowach oraz zupełnie bezmyślnym wyrazie twarzy to od razu ochota mi przechodzi...
"Nikt, kto wymiotuje, nie wygląda elegancko, a już widok rzygającego smoka jest chyba najgorszy."

Awatar użytkownika
Mono
Kontakt:

KiciaKocia, najlepiej taką wziąć do ręki i wtedy stwierdzić czy się podoba, czy nie. Ja wiele swoich lalek kupiłam bez przekonania, a na żywo zyskiwały na tyle, by stać się ulubionymi. Niestety w drugą stronę też to działa: na zdjęciu prześliczna, na żywo już niekoniecznie. Dlatego najlepiej obmacać w sklepie ;)
Jeśli chodzi o oczy, są robione na tej samej zasadzie, co oczka dla pluszaków (piesków, kotków itp). Więc to chyba plastik :mysli:

Jeśli chodzi o wysyp na allegro, zdecydowana większość ofert pochodzi od użytkownika kowalkowal, czyli nikogo innego jak FLTE :) Oni wysyłają paczki z USA, dlatego trzeba czekać 2 tygodnie.
W świecie Barbie

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
KiciaKocia
Kontakt:

Wiem, wiem. Sama miałam tak z moją monsterką, ale nie wiem czy zobaczenie Livki w rzeczywistości coś pomoże na ich wielki czerep. W każdym razie korona mi z głowy nie spadnie jak się do tkmaxx przejadę i zobaczę czy nie mają ich na stanie. I tak miałam się wybrać do Blue City i zobaczyć czy nie mają nic ciekawego w Toys R Us.

Awatar użytkownika
Mono
Kontakt:

Już nie demonizujcie tak tych wielkich głów Livek, przecież Monsterki też ich proporcjonalnych nie mają, a większość zbieraczy je uwielbia ;)
W świecie Barbie

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
KiciaKocia
Kontakt:

Tyle, że monsterki tak z natury są takie trochę kreskówkowe i przez to można im więcej wybaczyć. Z drugiej strony ta duża głowa się jakoś nie rzuca w oczy, gdy Livka nie jest zestawiona z lalkami o mniejszych, bardziej proporcjonalnych głowach. W każdym razie dam im szansę i jak nie upoluję piżamowej Ghoulii to rozejrzę się za jakąś Livką.

ODPOWIEDZ