Lammily

Miejsce dla lalek, które nie mają oddzielnego działu.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
barbusia77
Kontakt:

Re: Lammily

Post autor: barbusia77 »

Tak czytam i zastanawiam się czy Lamilly wyprodukuje kiedyś męską wersję zakompleksionej lalki ;) Taak tak mam nieprzyzwoite myśli :blush:
A jeśli firma chciała pokazać że piękno jest drugorzednę to czemu Lamilly nie ma odstających uszu,wielkiego nosa,nie jest deską z wielkim brzuchem,tylko wszystko "mieści się w normie". Dobrze piszecie że cała ta firmowa "przeciętność" to ściema. I tak wole piękne,wysokie zgrabne Barbie czy Tonnerki :serducho:
<3

Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

Post autor: Stary_Zgred »

Zgodnie z zapowiedzią usunęłam posty zaogniające kłótnię. To jest temat o lalkach, a nie miejsce do oceny "jakości" czyjejś wypowiedzi. Proszę z takimi opiniami przenieść się na PW.
Obrazek

Awatar użytkownika
Moony
Kontakt:

Post autor: Moony »

http://kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,1078 ... #BoxLSLink

Oprócz naklejek z rozstępami Lammily ma teraz też kolorowe podpaski w edycji "Period Party" (ładniejsze niż zwykłe, czemu nie ma takich naprawdę? :o)

Awatar użytkownika
Miranda
Administrator
Kontakt:

Post autor: Miranda »

Moony pisze:http://kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,1078 ... #BoxLSLink

Oprócz naklejek z rozstępami Lammily ma teraz też kolorowe podpaski w edycji "Period Party" (ładniejsze niż zwykłe, czemu nie ma takich naprawdę? :o)
Było już o tym kilka postów wcześniej.

Czytałam artykuł i mnie najbardziej rozwaliło to:
Firma Lammily promuje w sieci także filmik reklamowy, który ma trafić przede wszystkim do rodziców. Spot w zabawny sposób tłumaczy, dlaczego dziewczynki wolą dowiedzieć się o zachodzących zmianach w ich organizmie od lalki niż od własnych rodziców. Ma to im oszczędzić zażenowania i wstydu.

- Miesiączka to normalna sprawa. Chcemy podkreślić i nauczyć dziewczynki, że to nic strasznego. Nie mają się czego bać - powiedział time.com Lamm - nie chcemy, aby kojarzyła się z tabu czy czymś obrzydliwym.
Jeśli miesiączka to normalna sprawa, to dlaczego dziewczynka ma się czuć zażenowana podczas rozmowy z rodzicami? :mysli:

Jak pisałam w innym wątku, sama lalka mi nie przeszkadza. Sympatyczna średniaczka. Nawet niech sobie te naklejki będą (choć strasznie mało naturalne są).
Ale ta cała kampania reklamowa, promocyjna jest tak odpychająca, że od samej lalki zaczyna mnie odrzucać. No i te tendencyjne prasowe artykuły.

szpilka
Kontakt:

Post autor: szpilka »

Reklama z miesiączką koszmarna :facepalm: Wolałabym chyba mieć jajcarskich rodziców niż ponuraków potrzebujących lalki do wytłumaczenia prostych rzeczy :hyhy: Swoją drogą jakim cudem ktokolwiek mógł założyć, że dziewczynka uchowała się przez tyle lat bez obejrzenia choćby jednej reklamy podpasek i bez jakiejkolwiek wizyty w drogerii. I nigdy nie zapytała, co to podpaska?

Awatar użytkownika
Moony
Kontakt:

Post autor: Moony »

...tradycyjnie w tym wątku zbijamy z tematu (xD) ale ja dowiedziałam się o rzeczach takich jak miesiączka, wzwód itp albo z książek albo na biologii... Moja mama była bardzo chętna i otwarta na opowieści o porodach i czym tam jeszcze, ale mi zawsze było głupio .__. (to tak tłumacząc to, czemu dzieciaki wolałyby się uczyć od lalki)

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

Moja udawała, że coś takiego jak okres nie istnieje :|
Ten artykuł był straszny, nie dałam rady ani przetrwać ten durnej reklamy, ani filmiku, w którym facet gada banały o Barbie wymachując Steffi Love XD

Awatar użytkownika
Miranda
Administrator
Kontakt:

Post autor: Miranda »

Moony pisze:...tradycyjnie w tym wątku zbijamy z tematu (xD)
Bo tu się chyba tego nie da uniknąć.

Wiem, że ludzie bywają różni, wiem, że marketing, ale mimo wszystko nie mogę pojąć, dlaczego kampania Lammily polega na kontestowaniu wszystkiego i wszystkich.
Zamiast być wartością samą w sobie, dowartościowuje się produkt przez krytykowanie innych.

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

Lammily z okazji halloween wydało nową serię fashionpacków.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
tumblr z linkami do sklepu
Serio. Moje lalkowe stroje od razu zaczęły mi się bardziej podobać.
Nie wiem jaka idea za tym stoi, czy szyją to dzieci (to legalne? już lepiej daliby wykroje), czy to jest zupełnie na serio. Nie widzę nic na blogu. Efekt jest bardzo zły :|

Awatar użytkownika
privace
Kontakt:

Post autor: privace »

Może im się Halloween z Prima Aprilis pomylił?

Awatar użytkownika
jewelsnake
Kontakt:

Post autor: jewelsnake »

reiha pisze: Serio. Moje lalkowe stroje od razu zaczęły mi się bardziej podobać.
Nie wiem jaka idea za tym stoi, czy szyją to dzieci (to legalne? już lepiej daliby wykroje), czy to jest zupełnie na serio. Nie widzę nic na blogu. Efekt jest bardzo zły :|
Mam dokładnie takie same odczucia względem tych ubranek. Lamm kontaktował się z kilkoma kobietami które szyją na Lammily (robią to świetnie) i sprzedają ubranka na Etsy, ale wszystkie odmówiły. Najwyraźniej ktoś się jednak zgodził, efekt wyszedł żałosny, rozumiem, że są robione ręcznie , do tego w dużej ilości, ale wszystko ma swoje granice. Do tego nie na ma stronie informacji kto to zrobił (może na prośbę artysty :rotfl: )

Co do Lammily, to właśnie trwają prace nad chłopakiem, ciekawe jaki wyjdzie. Strasznie znielubiłam tę markę, ale jeśli będzie wyglądał znośnie to i tak go kupię.
"It's not that I can't find worth in anything
It's just that I can't find worth in enough"
Manic Street Preachers

Awatar użytkownika
Yuki-chan
Kontakt:

Post autor: Yuki-chan »

Jak dla mnie Lammily ma faktycznie troszkę obojętny wyraz twarzy... nie wiem, czy to kwestia oczu, czy tych strasznych brwi /[=.=]/ chyba jednak wolę Barbie i jej wiecznego banana \[^U^]/
STOP MAKING DRAMA YOU'RE NOT SHAKESPEARE

Awatar użytkownika
Malina
Kontakt:

Post autor: Malina »

jewelsnake pisze: Mam dokładnie takie same odczucia względem tych ubranek. Lamm kontaktował się z kilkoma kobietami które szyją na Lammily (robią to świetnie) i sprzedają ubranka na Etsy, ale wszystkie odmówiły. Najwyraźniej ktoś się jednak zgodził, efekt wyszedł żałosny, rozumiem, że są robione ręcznie , do tego w dużej ilości, ale wszystko ma swoje granice. Do tego nie na ma stronie informacji kto to zrobił (może na prośbę artysty :rotfl: )
No co chcecie? Uszka na pierwszym wyszły bardzo ładnie :haha:

Awatar użytkownika
EvilCupcake
Kontakt:

Post autor: EvilCupcake »

Widzę zaginioną żonę Kapitana Planety.

szpilka
Kontakt:

Post autor: szpilka »

Zawsze Limited Edition i handmade kojarzyły mi się z czymś luksusowym i trudno dostępnym, ale jak widać u Lammily wszystko musi być odwrotnie :facepalm: :facepalm: :facepalm:
Aż mi jej żal, w sumie co biedaczka zawiniła, że ma tak fatalny marketing?

update: zauważyliście, że w tych zestawach nie ma butów? Powyżej 10$ za kawałek ledwie zszytego filcu i skrawek pianki? Rozumiem, że niektórzy uważają swoich klientów za idiotów, ale żeby aż tak? O.o

ODPOWIEDZ