Hot toys

Miejsce dla lalek, które nie mają oddzielnego działu.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

Re: Hot toys

Post autor: Stary_Zgred »

Szklanooka pisze:Zgredko droga, może orientujesz się czy dobrze rozumiem datę wypuszczenia Thora, bo sprzedawcy na eBay'u podają sprzeczne informacje dotyczące zamówienia pre-order (jedni 30 dni, inni 50) a na oficjalnej stronie jest informacja:
Release date: Q2-Q3, 2014 - czyli, że najwcześniej możemy się go spodziewać dopiero w kwietniu, najpóźniej pod koniec września, dobrze rozumiem? Czy to znaczy, że sprzedawcy na eBay'u robią ludzi w bambuko? Obrazek

Przy okazji Thora, muszę się podzielić tym pięknym klipem. Premiera filmu w piątek!
Obrazek
Awwwww, uwielbiam takie klipy :)

Obowiązująca jest informacja na stronie toysów, ale w związku z tym, że większość sprzedawców preferuje przedpłaty, więc na eBayu pełno informacji o pre-orderach. Większość sprzedawców to solidne firmy, nie oszukają, ale na wszelki wypadek trzeba porządnie czytać ich opinie i skontaktować się z jakimiś klientami z przeszłości, żeby zasięgnąć języka co do uczciwości. Zawsze tak robię kiedy mam wątpliwości i ludzie chętnie dzielą się informacjami.
Obrazek

Awatar użytkownika
Szklanooka
Kontakt:

Post autor: Szklanooka »

Smutny Russell Crowe, ymm... to znaczy Jor-El z "Człowieka ze stali"
Obrazek
Obrazek
Jest taki smutny, że aż mi go szkoda. Zdjęcia pochodzą stąd

Awatar użytkownika
akrimeks
Kontakt:

Post autor: akrimeks »

a ja mam takie może trochę głupie pytanie, ale czy te lalki w kostiumach - jak Wolverine, czy Spiderman itd. czy oni są rozbieralni? bo wiem że są te hot toysy bez ciuchów wogóle sprzedawane, ale się zastanawiam czy te z ubraniami da się rozebrać. bo niektórzy mają np. ręce i wymienniki rąk wszystkie w rękawiczkach, więc trochę głupio jak sie takiego lalka rozbierze a na dłoniach dalej rękawiczki...
i proszę nie bić za głupi pytania ^^
Jestem tutaj :D i moje lalki też tam są :D

Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

Ono nie jest głupie.

Akurat Wolverine jest w pełni rozbieralny:

http://dolland.blox.pl/resource/IMG_9448.JPG

Figurki w skomplikowanych kostiumach są w większości nierozbieralne. np. mojemu Lokiemu nie da się ściągnąć górnej części kostiumu bez jego zniszczenia, więc jedynym wyjściem jest kupienie dodatkowego ciała i przesadzenie na nie głowy. Obstawiam że podobnie jest ze Spider Manem.
Obrazek

Awatar użytkownika
akrimeks
Kontakt:

Stary_Zgred pisze:Ono nie jest głupie.

Akurat Wolverine jest w pełni rozbieralny:

http://dolland.blox.pl/resource/IMG_9448.JPG

Figurki w skomplikowanych kostiumach są w większości nierozbieralne. np. mojemu Lokiemu nie da się ściągnąć górnej części kostiumu bez jego zniszczenia, więc jedynym wyjściem jest kupienie dodatkowego ciała i przesadzenie na nie głowy. Obstawiam że podobnie jest ze Spider Manem.
a skąd mogę wiedzieć które są rozbieralne, a które nie? można to jakoś poznać? bo naoglądałam się dziś na flte, a jak mam wydać tysiaka na lalkę, to chciałabym móc ja rozebrać xD

Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

a skąd mogę wiedzieć które są rozbieralne, a które nie? można to jakoś poznać? bo naoglądałam się dziś na flte, a jak mam wydać tysiaka na lalkę, to chciałabym móc ja rozebrać xD

O rety, trudne pytanie. Rozbieralne są prawie na 100% te figurki, które mają "zwykłe" czyli nie fantastyczne ubrania. Jeśli w grę wchodzą takie elementy jak zbroja, catsuit lub jakiś naładowany szczegółami kostium, to raczej będzie nieusuwalny. Dobrze poszukać rady i wiedzy na dobrych forach figurkowych - np. "one sixth warriors": http://www.onesixthwarriors.com/forum/front-page-news/
Obrazek

Awatar użytkownika
akrimeks
Kontakt:

dziękuję :]

Awatar użytkownika
Szklanooka
Kontakt:

Obrazek

Nieheheheheee! Bardziej wygląda jak młody Piotr Fronczewski niż Tom Hiddleston! Nie wiem co o nim myśleć... Obrazek *rozpaczliwe nawołuje Zgredkę*
Więcej zdjęć:TUTAJ

Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

:rotfl: W trzy sekundy wyleczyłam się z chcicy. Przecież to jakaś porażka. Poczekam jeszcze na fotografie "na żywo", ale to coś, co widać na zdjęciach, to jest paskudztwo! A młody Piotr Fronczewski jest ze 100 razy przystojniejszy niż ten obrzydliwiec :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Szklanooka
Kontakt:

Nie dość, że jest paskudny w paskudny sposób, to ma paskudną minę i na dodatek nie ma hełmu! Zgadzam się z krytyką na ich fanpage'u, że poprzedni wyszedł im o wiele lepiej. Strój jest całkiem ok, ale wygląda na przerobiony poprzedni, bo różni się znacznie od tego z Dark World. Co za zmarnowany potencjał! Obrazek

Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

To teraz pozostaje trzymać kciuki, żeby produkt finalny różnił się znacząco od prototypu.

Fuj, toż to jakaś porażka jest. A tak czekałam, uuuu, HT dało plamę! Już pomijam strój, ale ta gęba to jakiś stary, roztyty chłop jest!
Obrazek

Awatar użytkownika
ms.goch
Kontakt:

Post autor: ms.goch »

Poszukajcie plusów w sytuacji. Macie kasę na inny rarytasek :P

Awatar użytkownika
Kamila Wonka
Kontakt:

Post autor: Kamila Wonka »

Mangalarga pisze:Leon! :serducho: SWEENEY!!! :serducho: :serducho: :serducho:
Widziałam kilka ich figurek, są niesamowite, niestety, ceny też :/

Jackiem też bym nie pogardziła:
Obrazek

Miała go kupić ale za drogi i tylko z Japonii albo z USA i naraie o nim zapomniałam 300 dolarów :(

Awatar użytkownika
Szklanooka
Kontakt:

Nie mam pojęcia co to za firma Poptoys, ale ciuch na Lokiego jest epicki. Pragnę.
Obrazek
źródło

Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

Szklanooka pisze:Nie mam pojęcia co to za firma Poptoys, ale ciuch na Lokiego jest epicki. Pragnę.
No cóż, ja też :zawstydzony: Jak również nowej główki BJD od whispering grass i czego właściwie ja jeszcze nie chcę :D
Obrazek

ODPOWIEDZ