Komunistyczne podróbki butów dla Fleur

Miejsce dla lalek, które nie mają oddzielnego działu.
Awatar użytkownika
Fleur
Kontakt:

Komunistyczne podróbki butów dla Fleur

Post autor: Fleur »

Napisałam komentarz u Dollbby’ego na blogu na temat tych butów – bo Dollbby jest szczęśliwym posiadaczem obu klonów Fleur – Agaty i Lizy!

W czasach komunistycznych, w ramach “Polak potrafi” gdy mu ustrój nie da, robione było dużo podróbek zabawek z zachodu. Opowieści o kopiach różnych akcesoriów dla Barbie włącznie z idealnie skopiowanym różowym logo krążą do dzisiaj między tymi co pamiętają, a Mattel miałby czym zająć cały sztab prawników w tamtych czasach.

Oto zestaw “orginalnych” butów dla Fleur, kupiony zapewne gdzieś w kiosku albo w budce “ze wszystkim” w tamtych latach – i do dzisiaj go mam! Kto poznaje? :)

Obrazek

Awatar użytkownika
Magalita
Kontakt:

Re: Komunistyczne podróbki butów dla Fleur

Post autor: Magalita »

ja miałam takie!!!!! jeszcze kilka mi zostało, niektóre już pogubione niestety. Lizę też mam - wkurzało mnie to, że te butki spadały z jej nóżek... dlatego brakuje mi do pary... Jak znajdę moment to pokażę foto :)
Zapraszam - blog pod nowym adresem! ----> http://summerdollstories.blogspot.com/
Obrazek

Awatar użytkownika
dollbby
Kontakt:

Post autor: dollbby »

:)
Super te butki, moje narazie gołe, bo jednej ze stóp spadają a druga ma platfusy ... Co do Agaty, nie pasują na nią żadne barbiowe ciuchy!

Awatar użytkownika
Fleur
Kontakt:

Czekaj, to te kobity nie są takiego samego rozmiaru? Bo ubrania Barbie pasują na Fleur, może niektóre bardzo obcisłe nie zapną się w talii, albo bardzo wąskie rękawy lub nogawki nie wejdą, ale poza tym jest ok? :mysli:

Awatar użytkownika
Magalita
Kontakt:

Post autor: Magalita »

Liza ma drobniejsze ciałko niż barbie
Zapraszam - blog pod nowym adresem! ----> http://summerdollstories.blogspot.com/
Obrazek

Awatar użytkownika
Fleur
Kontakt:

No tak, ona ma ciałko Fleur – podróbę, powinny niektóre ubranka Fleur na nią pasować, chyba że zrobili jej ciałko jeszcze mniejsze niż u Fleur? A na Lizę pasują ubranka Barbie?

Awatar użytkownika
dollbby
Kontakt:

Post autor: dollbby »

hM... powiem ci że nie. Bardziej chyba od jakiesć Jazzie by może pasowały, bo tak to wiszą i w tali wgl sa luźne.

Awatar użytkownika
Fleur
Kontakt:

Dollbby, a możesz zrobić zdjęcie obu lalek przy Barbie? Bo jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić… ja mam różne zdjęcia Fleur i Barbie na blogu, więc można by wtedy porównać. Wychodzi na to, że klony Fleur były mniejsze od niej! Bardzo ciekawe to wszystko! :D

Awatar użytkownika
Fleur
Kontakt:

A tu moje zdjecie Fleur i Barbie - Twoja wydaje sie mniejsza...

Obrazek

Awatar użytkownika
Ashley Shell
Kontakt:

Post autor: Ashley Shell »

aż mi sie łezka w oku kręci kiedy widzę te buciki .. miałam białe szpileczki, niebieskie półbuty i kozaczki tylko w innych kolorach .. ^^

Awatar użytkownika
Leela
Kontakt:

Post autor: Leela »

Też mam te buciki! Nawet nie wiedziałam, że to flerkowe podróbki, denerwowało mnie, że niektóre są trochę za duże na Barbie... Miałam 2 komplety, kupione na dworcu w Warszawie, jedna z lepszych pamiątek wycieczkowych w życiu ;) Nie wiem czy komplet mojej siostry przetrwał, ale swoje mam, w kolorkach żółtym, czerwonym, białym i czarnym. Muszę w takim razie trochę poprzymierzać.

Awatar użytkownika
Fleur
Kontakt:

Ashley Shell pisze:aż mi sie łezka w oku kręci kiedy widzę te buciki .. miałam białe szpileczki, niebieskie półbuty i kozaczki tylko w innych kolorach .. ^^
Tak tak, robiono je w różnych kolorach – zazwyczaj był to taki sam zestaw, kolory do wyboru! :klaszcze:
Leela pisze:Też mam te buciki! Nawet nie wiedziałam, że to flerkowe podróbki, denerwowało mnie, że niektóre są trochę za duże na Barbie... Miałam 2 komplety, kupione na dworcu w Warszawie, jedna z lepszych pamiątek wycieczkowych w życiu ;) Nie wiem czy komplet mojej siostry przetrwał, ale swoje mam, w kolorkach żółtym, czerwonym, białym i czarnym. Muszę w takim razie trochę poprzymierzać.
Pokaż swoje Leela, bardzo chętnie zobaczę! Jestem taka zadowolona z siebie, że je nadal mam i to w parach… nostalgia w plastiku! :hyhy:

ODPOWIEDZ