Lalki mają odpowiednio: Joachim 30,5cm i Reinhard 32cm (historycznie rzeczywiście J był niższy od R ale powinien mieć około 28,3 cm, wzrost Reinharda jest ok).
Jak już pisałam w wątku blogowym Reinhard jest z 3R Jochen z Soldier Story.
Jeśli chodzi o artykulację to zgina im się praktycznie wszystko. Reinhardowi nawet pojedyncze palce. Lalkom można wymieniać główki, rączki, stópki.
Reinhard przybył to mnie nówka sztuka nieśmigany.
http://3reich.us/products/gm605/ - tu cały zestaw rzeczy, które miał ze sobą Reinhard (szabla i hełm są metalowe, z pistoletu wyciąga się magazynek), paski są skórzane, Reinhard dostał później w prezencie małe (za małe) drewniane skrzypce i płaszcz z prawdziwej skóry
Joachim to trupek, kupiłam go gołego wraz z mundurem szarym, bryczesami, oficerkami, potem dokupiłam szarą koszulę z żelaznym krzyżem i mundur pancerny z wiązanymi, krótkimi butami. Okazjonalnie Joachim pożycza czapkę od Reinharda.
Panowie mają również biurko i dwa fotele.

Moim kolejnym panem będzie Erwin Rommel
(zdjęcie nie moje)
Zapewne przybędzie do mnie w przeciągu dwóch/trzech tygodni.
Zaznaczam też, że nie propaguję w żaden sposób okrucieństw wojny, czy żadnej totalitarnej ideologii (dosyć dużo się rozpisuje na ten temat na swoim blogu i deviantarcie), a wręcz przeciwnie, próbuję walczyć z ludzkim nieuctwem i zapominaniem o miejscach masowych mordów, dlatego uprzedzam, że za każde wyzwanie mnie od nazisty robię się bardzo nieprzyjemna

tak to lapka spectry

bardzo stare zdjęcie chyba robione żelazkiem 

zdjecie zrobiła :
molest molest