lalka japonska sfbt 3

Miejsce dla lalek, które nie mają oddzielnego działu.
ODPOWIEDZ

Awatar użytkownika
dollbby
Kontakt:

Re: lalka japonska sfbt 3

Post autor: dollbby »

jeśli chodzi o stopień artykulacji to idealna, ale niestety dla mnie to już wyższa forma technologi i do "lalek" bym już tego nie zaliczył.

Awatar użytkownika
miumiu
Kontakt:

Post autor: miumiu »

taka ciekawostka:)

Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

Post autor: Stary_Zgred »

Dla mnie ideał - ni to lalka ni to mecha-robot! Już mi się slipia świecą :)
Obrazek

Awatar użytkownika
KiciaKocia
Kontakt:

Post autor: KiciaKocia »

Pomijając świetną "pozowalność" to jestem totalnie na nie. Nie wiem co jest nie tak - naprawdę nie mam nic przeciwko mangowej estetyce - ale twarz tej lalki/manekina mnie obrzydza. Nie, że po prostu mi się nie podoba, ale regularnie mnie obrzydza. Ciałko też jest jakieś takie "nie takie" - przywodzi mi na myśl pancerz jakiegoś robala...

By the way - nie mieliśmy już tematu na jej temat? Bo wydaje mi się, że ktoś już kiedyś ją pokazywał.
"Nikt, kto wymiotuje, nie wygląda elegancko, a już widok rzygającego smoka jest chyba najgorszy."

Awatar użytkownika
MajorMistakes
Kontakt:

Post autor: MajorMistakes »

Komuś pokazywałam na blogu w zeszłym roku, cena była wohoho. Fajnie pozuje- nie, FENOMENALNIE, ale mangowy pyszczek odrzuca :(
Wisdom comes from experience. Experience is often a result of lack of wisdom.

http://offwithmyheadhead.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Szklanooka
Kontakt:

Post autor: Szklanooka »

KiciaKocia pisze:By the way - nie mieliśmy już tematu na jej temat? Bo wydaje mi się, że ktoś już kiedyś ją pokazywał.
Też coś mi świta, bo już to gdzieś widziałam, ale nie mogę znaleźć tematu na forum.

Awatar użytkownika
Ania_DollSecondHand
Kontakt:

Post autor: Ania_DollSecondHand »

KiciaKocia pisze:Pomijając świetną "pozowalność" to jestem totalnie na nie. Nie wiem co jest nie tak - naprawdę nie mam nic przeciwko mangowej estetyce - ale twarz tej lalki/manekina mnie obrzydza. Nie, że po prostu mi się nie podoba, ale regularnie mnie obrzydza. Ciałko też jest jakieś takie "nie takie" - przywodzi mi na myśl pancerz jakiegoś robala...

By the way - nie mieliśmy już tematu na jej temat? Bo wydaje mi się, że ktoś już kiedyś ją pokazywał.
Zgadzam się :) Twarz mi się nie podoba, a ciało mogliby powlec czymś skóropodobnym... :)

Awatar użytkownika
LuLu
Kontakt:

Post autor: LuLu »

KiciaKocia pisze:Ciałko też jest jakieś takie "nie takie" - przywodzi mi na myśl pancerz jakiegoś robala...
Mam dokładnie to samo! Poza tym jestem lekko wyczulona na wszelkie ścięgna ludzkie, mięśnie itp. i u tego cuda jest to pewnego rodzaju widoczne, co mnie przeraża.
Ania_DollSecondHand pisze:Zgadzam się :) Twarz mi się nie podoba, a ciało mogliby powlec czymś skóropodobnym... :)
O dokładnie tak! Powleczenie tego czymś skóropodobnym i byłoby okej, ale pozostaje kwestia mangowej gęby... Lubię mangi, ale nie w kwestii lalek.
Broken Doll in the Middle of Chaos...

Awatar użytkownika
Annorelka
Kontakt:

Post autor: Annorelka »

Chciałabym zauważyć, że to nie jest lalka ani figurka tylko manekin pomagający przy rysowaniu póz. Najprawdopodobniej pomagający osobom tworzącym anime, stąd taka buźka. Gdyby powleczono to skórą by się to kłóciło z przeznaczeniem manekina, który ma mieć widoczne mięśnie, te łączenia, to co jest pod skórą.
Szczerze mówić gdybym miała możliwość kupienia takiego po rozsądnej cenie to bym z chęcią nabyła, nigdy nie umiałam korzystać z tych drewnianych i wydawały mi się sztywne i nie wiedziałam gdzie jest przód a gdzie tył klatki piersiowej. :P A pomoc przy rysowaniu póz zawsze mile widziana!

Awatar użytkownika
dextella
Kontakt:

Post autor: dextella »

wymieniłabym jej głowe, ciałko by sie zakryło łaszkami i miałabym zabawy na długie godziny ;D

ODPOWIEDZ