Double Dutch Dolls

Miejsce dla lalek, które nie mają oddzielnego działu.
Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Double Dutch Dolls

Post autor: reiha »

<szukajka pokazuje brak takiego wątku>

Double Dutch Dolls to lalki portretujące 14-letnie dziewczynki. Są zrobione z winylu, mają 18 cali, i artykułowane ciało. Z tego co zrozumiałam są perukowe, ale włosy są na stałe przyklejone do głowy. Ciało każdej lalki ma inny odcień skóry obrazek. Są przeznaczone dla dzieci od 8. roku życia.

Lalki, które do tej pory wyszły, to Kaila Bradley
Obrazek

i jej siostra Zaira
Obrazek

Obie to Afroamerykanki.

Planowana jest jeszcze Alainna Rivera (Latynoska) - poprawiłam błąd - Mangalarga
Obrazek

Kadence Vaughn (Irlandko-Niemko-Azjatka)
Obrazek

Trinity Hill (Afroamerykanko-Norweżka)
Obrazek

Sascha McKnight (Afroamerykanka)
Obrazek

Zaira i Kaila w 3D wyglądają tak:
ObrazekObrazek

Można je kupić za 69 dolarów, na razie tylko na stronie producenta. Nie wysyłają do Polski :P W następnej kolejności ulalkowione zostaną Sascha i Alainna.

Strona producenta: http://doubledutchdolls.com

Na ich fejsbuku jest kilka zdjęć pokazujących artykulację - link, na razie nie potrafię znaleźć gołej lalki :p

Awatar użytkownika
Lunarh
Kontakt:

Re: Double Dutch Dolls

Post autor: Lunarh »

Z twarzy to żadną miarą nie przypominają 14-latek...

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Post autor: Mangalarga »

Ciałko mnie ciekawi, całokształt lalek też, ale twarze niekoniecznie mi się podobają - te dwie nie wyglądają za bardzo na Afroamerykanki :/
Może przy zmianie malowania bardziej by mi się spodobały.
Obrazek

Awatar użytkownika
Mad-Telepath
Kontakt:

Post autor: Mad-Telepath »

Lunarh pisze:Z twarzy to żadną miarą nie przypominają 14-latek...
Tia, wyglądają młodziej niż przeciętna nastolatka ;)
Kłopot z myśleniem polega na tym, że kiedy już się zacznie, niełatwo przestać.
Terry Pratchett

Moi chłopcy: http://madtelepath.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Riv
Kontakt:

Post autor: Riv »

Dosyć ładne mają twarze, ale zgadzam się z Lunarh - czternastolatek nie przypominają mi za nic (chociaż możliwe, że moja wizja czternastolatek jest jakaś spaczona). I w sumie przy takich buźkach kształt ciałek i ubrania wyglądają jakoś dziwnie. Aż mi się film "Sierota" przypomniał.

Awatar użytkownika
astridnat
Kontakt:

Post autor: astridnat »

Jak dla mnie ta firma nie wygląda zbyt profejonalnie zważywszy, że te niby "projekty" lalek to wycięte ze Stardoll.com zdjęcia medoll. Dlatego nie obiecywała bym obie po nich zbyt wiele, tym bardziej, że te dwie gotowe lalki mają niewiele wspólnego z prototypami.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dia
Kontakt:

Post autor: Dia »

Też właśnie chciałam napisać o Stardoll, do których ani trochę nie są podobne. XDDD
Tam naprawdę DA SIĘ zmienić kolor skóry...
Swoją drogą, z twarzy wyglądają na pełnoletnie, ciałka oceniłabym na 10 lat. (18+10):2=14, pewnie tak to sobie sprytnie wyliczyli. C:
Jakim cudem właściwie ich ubrania ani trochę nie są nawet w stylu promo? Te lalki są jak kompletna niespodzianka, coś zupełnie innego niż na medoll. @_@

Moja postać jako Zaira, cosplay 100%.
Obrazek

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

astridnat pisze:Jak dla mnie ta firma nie wygląda zbyt profejonalnie zważywszy, że te niby "projekty" lalek to wycięte ze Stardoll.com zdjęcia medoll.
:rotfl: :rotfl:
Nie wiedziałam o tym :rotfl: Pełen profesjonalizm XD W takim razie okładka książki jest bardzie kiczowata niż myślałam:
Obrazek

Awatar użytkownika
jewelsnake
Kontakt:

Post autor: jewelsnake »

Reiha, "hispanic" to latynoska, nie hiszpanka.
Jak widzę koncentrują się na AA, Latynoskach i "wielorasowych". Rasa biała i żółta jest be, jak rozumiem.Ok, czemu nie, politycznie poprawny rasizm jest ostatnio modny. Szkoda tylko, że żadna z tych "czarnych" lalek nie ma rysów murzynki, ani nawet mulatki.
"It's not that I can't find worth in anything
It's just that I can't find worth in enough"
Manic Street Preachers

Awatar użytkownika
astridnat
Kontakt:

jewelsnake pisze:Reiha, "hispanic" to latynoska, nie hiszpanka.
Jak widzę koncentrują się na AA, Latynoskach i "wielorasowych". Rasa biała i żółta jest be, jak rozumiem.Ok, czemu nie, politycznie poprawny rasizm jest ostatnio modny. Szkoda tylko, że żadna z tych "czarnych" lalek nie ma rysów murzynki, ani nawet mulatki.
Jewelsnake - białe chyba przemycili w afroamerykanonorweżce... xD
Obrazek

Awatar użytkownika
Lunatyczka
Kontakt:

Post autor: Lunatyczka »

astridnat pisze:
jewelsnake pisze:Reiha, "hispanic" to latynoska, nie hiszpanka.
Jewelsnake - białe chyba przemycili w afroamerykanonorweżce... xD
Oraz biało-żółte w Irlandko-Niemko-Azjatce - która i tak wygląda jak mulatka. Ojesu xD

Dziwne jest to wszystko i wzbudza we mnie srogie wtf. Co twórcy właściwie chcieli osiągnąć przez takie starannie przekombinowane kombinacje rasowe? Bo kolorowe (w sensie - różnorodne rasowo) lalki są fajne, ale kolorowości tych konkretnych jednak nie jestem w stanie ogarnąć...
Żyj szybko. Kochaj mocno. Umrzyj młodo. Zostaw po sobie dobrze wyglądające zwłoki.
http://akwarelove.blogspot.com/ - blogasek
http://lunatyczka.soup.io/ - tumblr dla hipsterów

Awatar użytkownika
KiciaKocia
Kontakt:

Post autor: KiciaKocia »

Kombinacje rasowe na bok, ale czy tylko mi się wydaje, że gotowe lalki mają stanowczo za krótkie ręce i nogi jak na 14-latki?
"Nikt, kto wymiotuje, nie wygląda elegancko, a już widok rzygającego smoka jest chyba najgorszy."

Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Post autor: Mangalarga »

Ja bym w sumie nabyła chętnie jakąś w celack OOAKowych (bo na razie nie podobają mi się, ale widzę w nich potencjał). Może kiedyś, jeśli będą ciut łatwiej dostępne.
Obrazek

Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

Post autor: Stary_Zgred »

Głowy bym chapsnęła, ciała już niekoniecznie. Lalki podobają mi się z twarzy - te ostre rysy i "złe" spojrzenie podsuwają pomysły na ciekawe OOAKi. Tylko na jaki korpus można byłoby takie głowiny je nasadzić?
Obrazek

Awatar użytkownika
astridnat
Kontakt:

Te głowy muszą być spore bo to 16 cali.
Obrazek

ODPOWIEDZ