Kenner

Miejsce dla lalek, które nie mają oddzielnego działu.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Daga
Kontakt:

Kenner

Post autor: Daga »

Swego czasu trochę czytałam z ciekawości o Bionic Woman - jednej z lalek produkowanych przez firmę Kenner, a przypomniałam sobie ostatnio o tej lalce z powodu wpisu na blogu Ashoki.
Po krótce dla tych, którzy nie znają: lalka-cyborg wzorowana na postaci z telewizyjnego serialu z lat 70. Notabene mimo nieco męskiego wyglądu podoba mi się, ale mam uzasadnione opisami posiadaczy obawy, że to, co kiedyś było świetnym dodatkiem (vide gumowa skóra u niektórych wersji) po tylu latach może być utrapieniem... Ale i tak otwierane panelki czy zdejmowana twarz u modelu Fembot to rewelacja :serducho:

Obrazek
Kenner Fembot (1977) sealed by Paul Lindeboom, on Flickr

Obrazek
Estate Sale 7 of 11 Bionic Woman Jamie Sommers by toomanypictures1, on Flickr

Obrazek
Estate Sale 9 of 11 Wowzers she's complete by toomanypictures1, on Flickr

Z tego, co doczytałam, Kenner wyprodukował też parę innych ciekawych lalek, m.in. Dusty (pieszczotliwe określaną jako plastikowa wersja małej Agnieszki Krukówny ;)), oryginalne Blythe czy Darci - widziałam je stosunkowo często na polskich blogach, zwłaszcza tę pierwszą.

Obrazek
Skye and Dusty by freche_vampirmaus, on Flickr

Obrazek
Cover Girl Darci 1979 Kenner by cristiancitochile, on Flickr

Awatar użytkownika
Only NM
Kontakt:

Re: Kenner

Post autor: Only NM »

Całkiem ciekawe! Lalka z twarzą XD Myślę że na dłuższą metę u lalek 1/6 to by się nie sprawdziło.
Życie, to nie jest sport dla widzów!
- Dzwonnik z Notre Dame

Jeśli chcesz mnie odwiedzić kliknij TUTAJ

Rozi
Kontakt:

Post autor: Rozi »

Myślę że warto tu też wspomnieć o lalkach Miss America (1991).
Mimo że mają podobne buźki to jednak, chociażby przez inny makijaż, trochę się różnią.
Najbardziej podobają mi się ich stroje (bardzo dobrze wykonane) oraz smukłe dłonie :D

Mam u siebie Raquelle z serii Evening Gown Collection, którą dostałam jeszcze w podstawówce :D
Jej włosy nadal są w doskonałym stanie, a ciałko wcale się nie rozklekotało. Niestety zgubił mi się jeden rękawek,czego nie mogę przeboleć :P

Obrazek
Obrazek

W odwiedzinach przebywa też u mnie Justine mojej siostry, czekająca na reroot.
Jej garderoba niestety nie zachowała się, a wielka szkoda bo to chyba najładniejszy strój z całej seri :(
No ale w ubranku Baśki i towarzystwie Rakeli nie wygląda najgorzej :)

Obrazek

A tu jeszcze małe zbliżenie na buźki dziewczyn:
Obrazek

Awatar użytkownika
Lunatyczka
Kontakt:

Post autor: Lunatyczka »

O kurczę, ale ładne! Niby mocno barbiowate, ale jednak inne. Fajny mają rysunek oka, taki mangowy troszeczkę, i urzekająco pogodny wyraz pyszczka :)
Żyj szybko. Kochaj mocno. Umrzyj młodo. Zostaw po sobie dobrze wyglądające zwłoki.
http://akwarelove.blogspot.com/ - blogasek
http://lunatyczka.soup.io/ - tumblr dla hipsterów

Awatar użytkownika
dollbby
Kontakt:

Post autor: dollbby »

nie widziałem tych Misek! Fajne, takie komiksowe.
Co to Bionic Women, miałem nawet 2 ! Kiedyś ich mocno porządałem i wydałem nie małą kase "jak mi się wtedy zdawało" na pierwszą. Ogółem fajna lalka, ale włosy kiepskie, a ciało skrzypi, a nogi mają fatalną artykulacje i ograniczenia ruchowe.

Rozi
Kontakt:

Post autor: Rozi »

One chyba nie są zbyt popularne, bo można je jeszcze dość tanio kupić na ebay. Nie to co Darci albo Erica :(
Ale może i lepiej bo marzy mi się jeszcze Raquelle z serii Talent Show i Devon w sukni wieczorowej :D

Tak w ogóle to na tej stronie http://totallyjem.jemmagic.com/kennermissamerica.html dostępny jest katalog z tymi laleczkami :)

Awatar użytkownika
Daga
Kontakt:

Post autor: Daga »

Jak się okazuje Kenner położył swoje łapki na pierwszej wersji lalek Strawberry Shortcake. Niedawno w moje łapki wpadła tytułowa bohaterka i mimo jak się okazało marnego stanu jej owłosienia jestem zachwycona <3

Obrazek
Before and after - Strawberry Shortcake (1980) by Daguchna, on Flickr

Tutaj trochę więcej ;)

ODPOWIEDZ