Alternatywa dla papierowych lalek

Miejsce dla lalek, które nie mają oddzielnego działu.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
astridnat
Kontakt:

Alternatywa dla papierowych lalek

Post autor: astridnat »

Post o Stardoll by Barbie przypomniał mi o genezie tych lalek i samej idei http://www.stardoll.com . Serwis powstał z idei papierowych lalek. W ogóle jego pierwsza nazwa brzmiała - Doll Paper Haven. Początkowe założenia pozwalały na ubieranie w różne ciuszki gwiazd z możliwością wydrukowania zarówno lalki, jak i ubranek.
Możliwość ta jest dalej, ale ma marginalne znaczenie. Rozwój technologii dał właścicielom serwisu bardziej atrakcyjne narzędzia: wirtualną lalkę, z domkiem i mnóstwem akcesoriów.
Agnieszka Chylińska do wydruku :)
Obrazek

Rejestracja w serwisie jest darmowa, ale zakup ubranek i dodatkowych pokoi wymaga wykupienia członkostwa superstar (cena zależy od okresu ważności konta). Na dłuższą metę zabawa jest kosztowna. O dziwo nie odstrasza to potencjalnych użytkowniczek (głównie) by na ubranka i mebelki dla swoich lalek wydawać grube pieniądze (ja też :) ) Na stardoll rozwiją się handel na różnych płaszczyznach - od rynku wtórnego zwanego StarBazaar po projektowanie i sprzedaż własnych kolekcji ubrań, mebli i dodatków. Zabawie towarzyszy też spora grupa oszustów i złodziei wyłudzających hasła i wirtualną walutę.

Powstała, też cała rzesza serwisów, forów i blogów poświęconych tematowi. Ale i tak wszystko sprowadza się do lalki - wirtualnej bo wirtualnej, ale jednak lalki:)

P.S. Czy ktoś ma doświadczenie z tym serwisem?
Obrazek

Awatar użytkownika
Arisu
Kontakt:

Re: Alternatywa dla papierowych lalek

Post autor: Arisu »

Ja kiedyś baardzo intensywnie się w to bawiłam, a konto założyłam przypadkiem ;). Faktycznie, szło na to sporo kasy. I dla mnie to była fajna zabawa na początku. Potem się jakoś zepsuło. Nagle wszystko dla Superstar (którą byłam często, ale to nie zmienia faktu :) ), nie tylko dodatkowe pokoje i meble, ale coraz więcej ubranek, biżuterii. Teraz przestałam tam wchodzić, bo to już dla mnie nie to samo. Ale sentyment pozostanie :]

Awatar użytkownika
astridnat
Kontakt:

Post autor: astridnat »

Fakt często spotykam się z opinią, że kiedyś było lepiej. Ba! Sama tak uważam:) Kiedyś kiedy Stardoll liczył mniej ludzi atmosfera była przyjemniejsza. Ponieważ każdy miał dostęp do tych samych rzeczy - nie bylo tej zawiści i agresji. Teraz wiele użytkowników/użytkowniczek to małe potworki. Heh, ale ja mam szerokie doświadczenia w tym zakresie z doświdczeń stardoloblogowoklubowych...ech...
Obrazek

Awatar użytkownika
buzzcocks
Kontakt:

Post autor: buzzcocks »

astridnat pisze:W ogóle jego pierwsza nazwa brzmiała - Doll Paper Haven
pamiętam! za czasów wczesno-nastoletnich to była zabawa ;) ale jak ze dwa lata temu znalazłam stardoll, to już trochę nie było to. mało przebierania, dużo zachodu ;)

o wiele bardziej podobała mi się poupee girl (http://pupe.ameba.jp/) gdzie ubieramy 'papierową' dziewuszkę, ale i prezentujemy skarby z naszej szafy (lalkowych podobno nie można, ale nie sądzę żeby ktoś się tym interesował :])

Awatar użytkownika
privace
Kontakt:

Post autor: privace »

Ja grywam w miss bimbo(chociaż musiałam zacząć od nowa, bo mi się zapomniało kilka dni logować i mi umarła z głodu :facepalm: ) francuską wersjęma-bimbo i Imperium stylu
A przy okazji znalazłam cudo http://www.polalech.pl/stroje-polskie.htm po wybraniu stylu mamy cudne ludowe ubieranki z opisami i ciekawostkami ;)

Awatar użytkownika
dextella
Kontakt:

Post autor: dextella »

jest gra o ubieraniu laleczki bardzo popularna wśród gothic lolit, wrzuca sie zdjecia swoje lub swoich lalek dostaje sie za to jakies punkty i kupuje sie ubranka dla wirtualnej laleczki.
http://pupe.jp/

ODPOWIEDZ