Regal Academy od Giochi Preziosi

Miejsce dla lalek, które nie mają oddzielnego działu.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Regal Academy od Giochi Preziosi

Post autor: reiha »

Rose:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Astoria:
Obrazek
Obrazek

Joy:
Obrazek
Obrazek

zdjęcia z bummblesbuzz.tumblr.com

Awatar użytkownika
mobe
Kontakt:

Re: Regal Academy od Giochi Preziosi

Post autor: mobe »

ten rozrzut, pomiędzy fotkami promo, a tymi, które trafią do sklepów.
Nie przemawiają do mnie, podoba mi się design Joy, ale wyglądają z twarzy, jakby moxe girlz w końcu dorosły.

Awatar użytkownika
trujewszczak
Kontakt:

Post autor: trujewszczak »

Niestety lalki Giochi (przynajmniej te, które znam) mają to do siebie, że ich twarze są bardzo płaskie i bez jakiegokolwiek wyrazu. I o ile Sailor Moon i W.I.T.C.H. zawsze chętnie przygarnę ze względu na sentyment i bliskość serii memu sercu, tak te lalki nie przyciągają z żadnej strony. Tylko grafiki z pudełka mi się podobają. Lubię taki klimacik. Same lalki wychudzone, pomimo artykulacji sprawiają wrażenie niesamowitej sztywności (kończyny jak słomki do picia), face up za mocny. Jedynie kolorowe włosy na plus.

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Post autor: ingrid »

Mam w tym względzie bardzo zbieżne odczucia co przedmówczyni Trujewszczak

Awatar użytkownika
Annorelka
Kontakt:

Post autor: Annorelka »

Ciekawostka: serial, z którego pochodzą te lalki jest od autorów Winx Club i Huntika i sam pomysł pojawił się na rok albo 2 przed debiutem marki Ever After High. Tylko nad serialem pracowano ponad 5 lat i kiedy wreszcie wyszedł to wszyscy mają go za kopię, chęć zarobienia na EAH.
Sam serial jest taki sobie (za to polski dubbing wypada jak dla mnie wybitnie - dobrze dobrane, mało znane głosy), ale z ciekawości oglądam, bo lubię Rainbow i europejską animację. Grafika w samej kreskówce jest bardzo niedopracowana (odbiega od ładnych ilustracji z pudełka) i trudno uwierzyć, ze to dopracowywano tak długo: https://www.youtube.com/channel/UCPvNTD ... bTw/videos
Ciałka możliwe, że są wzięte od lalek Winx.

Awatar użytkownika
EvilCupcake
Kontakt:

Post autor: EvilCupcake »

Wow, te zdjęcia promo i pudełkowe... Trochę przypominają mi mem "Czy mogę skopiować twoje zadanie domowe? Jasne, ale zrób tak żeby nie było identyczne. Ok!"
Co do samego serialu, to główna bohaterka niestety zapala mi w głowie alarm "Mary Sue na horyzoncie".

ODPOWIEDZ