Lalki Miraculum Biedronka Czarny Kot i inni.

Miejsce dla lalek, które nie mają oddzielnego działu.
Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Lalki Miraculum Biedronka Czarny Kot i inni.

Post autor: ingrid »

Jako, że ostatnio polubiłam Biedronkę oraz czarnego Kota, to i zaczęłam interesować się ich lalkami. Jak na razie udało mi się jedynie obejrzeć Marinette w cywilnym wydaniu oraz, jako Biedronkę w jednym ze sklepów. Adriena, czarnego Kota, czy Chloe niestety na stanie nie mieli, a szkoda. Lalki są spod logo Bandai, w pewnym sensie cieszę się, że tematem zajęli się właśnie oni, a nie ludzie od np. Hasbra, bo strach pomyśleć, jaki finalny efekt moglibyśmy otrzymać. Same lalki wyszły dość przyzwoicie w moim odczuciu, Marinette jest ładna, przypomina bajkową bohaterkę, jest artykułowana i wpakowano w nią trochę akcesoriów, ogólnie wizualnie wypada przyzwoicie. Sama bajka, mimo, że przyjemna w odbiorze, to jednak nie jest według mnie produkcją najwyższych lotów, może w kolejnych sezonach poprzeczka wywinduje znacznie w górę. Lalki, jak na ten etap animacji, scenariusza, ogólnie pomysłu uważam za trafione. Jedynie mogłyby być tańsze!

Ciekawe, czy wyjdzie kiedyś film pełnometrażowy z aktorami, lub pełnometrażowa animacja :mysli: ? Historia bohaterów nieco powierzchowna, ale sympatycznie intrygująca, po za tym wreszcie Paryż, a nie Tokio, Londyn, Nowy York. Temat ogólnie kojarzy mi się poniekąd z Czarodziejką z Księżyca, może dlatego też ten Bandai? No i z tego, co kojarzę były również Anime/Manga Miraculum, mniej słodko cukierkowe.

Wrzucam trochę zdjęć lalek wraz z wmontowanymi źródłami.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
EvilCupcake
Kontakt:

Re: Lalki Miraculum Biedronka Czarny Kot i inni.

Post autor: EvilCupcake »

Mnie lalki niespecjalnie porwały, no może jedynie Czarny Kot jeszcze jakoś fajnie wygląda, ale pozostałe postacie mają dość mocno "rozmarzone" spojrzenia. Mogłabym mieć jedną Chloe, ale i tak poszłaby na repaint. Dla odmiany podobają mi się małe figurki, bo bardziej przypominają oryginały z serialu.

PS: Film zapowiedziano na 2019. :>

Awatar użytkownika
Annorelka
Kontakt:

Post autor: Annorelka »

Serial animowany jest świetny, wreszcie jakaś fajna, lekka kreskówka akcji, w stylu takich sprzed 10 lat - czasów świetności Jetixa. Zresztą twórca pracował przy chyba wszystkich popularniejszych francuskich z ostatnich lat.
Lalkami jestem zawiedziona po przeczytaniu recenzji an Toyboxie, ciuszki wyglądały ładnie na zdjęciach promo, a okazują się prześwitywać no i nadgarstki się nie zginają, a tylko obracają dookoła. Ale dla dzieciaków na pewno fajne, ładne i nie są klocuchami jak obecne Barbie.

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Ooo, film z Biedronką, świetna informacja, szkoda tylko, że przewidziany dopiero na 2019 rok :( . Moim zdaniem do filmu powinni zatrudnić młodą, energiczną i bardzo wesołą dziewczynę, aniżeli jakąś napinającą się, nabzdyczoną gwiazdeczkę, która to zamiast wrzucić do filmu lekkość przyniosłaby, oby nie, ciężki klimat, na którym można by było zawiesić siekierę. Kurczę, to nie X-meny, ani Władca Pierścienia :P

Ten motyw z jojem przypomniał mi jeszcze taką animację, jak Yattaman, to też było na swój czas niezłe, chociaż z czasem dość monotonne. Ponoć zekranizowali Yattamana, teraz przejrzałam tę informację w sieci, to może być ciekawe :hyhy: . Lalka Miss Dronjo :serducho:

Awatar użytkownika
Annorelka
Kontakt:

Post autor: Annorelka »

Mrocznie na pewno nie będzie, pan Astruc się wypowiadał,z ę nie cierpi obecnych ekranizacji komiksów przez tą ciężką atmosferę. :)

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

ingrid pisze:
Ten motyw z jojem przypomniał mi jeszcze taką animację, jak Yattaman, to też było na swój czas niezłe, chociaż z czasem dość monotonne. Ponoć zekranizowali Yattamana, teraz przejrzałam tę informację w sieci, to może być ciekawe :hyhy: . Lalka Miss Dronjo :serducho:
Yattaman ze swą dziwaczną bronią! Bywa tu, bywa tam, bywa też gdzie indziej :serducho: :serducho:
to była moja ulubiona bajka :D

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Bywa tu, bywa tam, bywa też gdzie indziej[/url]
:rotfl:

Aż mnie dzisiaj zebrało na przeglądanie starych anime i intro. Sporo tego było, a ile scenariuszów :serducho: ? Niektóre anime były naprawdę pomysłowe. Biedronka, jak na dzisiejsze czasy uważam, że jest całkiem niezła i właśnie w stylu tych dawniejszych klasyków. Leci na nieco oklepanych motywach, ale widocznie są dobre i sprawdzone ;) .

Yattamana lubiłam bardzo, oglądałam chyba wszystkie odcinki z pierwszym i ostatnim włącznie, bliźniaczy do Yattamana był Yattodetoman :> . Bardzo też lubiłam Fantastyczny świat Paula, czy Tajemnicze złote miasta.

Awatar użytkownika
Ciabas
Kontakt:

Post autor: Ciabas »

Hmmm :) Królestwo Kalendarza, Rycerze Zodiaku, Sisi, Czarodziejka z Księżyca, jeszcze te z transformującymi się w roboty wyścigówkami i Kapitan Tsubasa :D Oj było tego, byyyło :)
Co do Yattaman to gdyby nie oni nigdy bym się nie nauczyła wysokiego wykopu :D hahaha

Pamiętam jak płakałam ze śmiechu na widok Adriena jako kota i tej chinsko-francuskiej Biedronki :P jednak po paru odcinkach polubiłam te dziwolągi właśnie za podobieństwo do Czarodziejki z Księżyca i Kamikaze Kaito Jeanne (oglądałam po francusku, ale po obrazkach kumałam o co chodzi).
Chciałabym w każdym obudzić bohatera

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

A tej anime Kamikaze Kaito Jeanne, to jakoś nie kojarzę :(

Przypomniała mi się jeszcze kolejna ulubiona animacja, Superświnka, też była całkiem sympatyczna i zabawna, chociaż nie za wiele już z niej pamiętam :P

Co do samych lalek Biedronki, to może dlatego przypadły mi do gustu, gdyż nie oczekiwałam po oficjalnych lalkach za wiele, przykładem są np. lalki Czarodziejki z Księżyca, a mimo wszystko zostałam miło zaskoczona, takim dość prostym, ale schludnym, artykułowanym i trzymającym się bajkowego klimatu projektem.

Awatar użytkownika
Ciabas
Kontakt:

Ingrid, bo tak jak pisałam ja to na jakimś francuskim kanale oglądałam. Tam dziewczyna i chłopak niszczyli demony które "wchodziły" w dzieła sztuki za pomocą pinezek lub czegoś podobnego. Rzucali w arcydziełko i po potworze :) A wszyscy poszukiwali jakiegoś magicznego graala. Przynajmniej tak ją zapamiętałam :D

Ciekawe czy będą pluszaki tych pomocników Kota i Biedronki :) nie pogardziłabym nimi :)

A Super Świnka wymiatała :8

Awatar użytkownika
Soihime
Kontakt:

Post autor: Soihime »

Pluszaki są. Widziałam w Toysarusie, ale cena mnie powaliła za 20 m maskotkę...

Awatar użytkownika
Ciabas
Kontakt:

Soihime wal śmiało :D

Awatar użytkownika
Soihime
Kontakt:

nie chcę skłamać, ale to było coś koło 60-80 zl.

Wyparłam to szybko z pamięci.

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Ta anime Kamikaze Kaito Jeanne, to nawet też tak ciekawie w pomyśle wypadała. Ileż to gotowych scenariuszów na wtórne animacje, jakiś dobry film, czy książkę. Tyle tego było, a jakie zróżnicowane, może miejscami monotonne, ale i z potencjałem.

W toysrus mieli i lalki i figurki, tam na maskotki jakoś nie zwróciłam uwagi, chociaż z lalek była tylko Marinette właśnie i Biedronka, nawet im dość zgrabnie to zeszło z półek za te ponad 100zł, niestety dla mnie to zdecydowanie za drogo, mam nadzieję, że niebawem markety masowo sprowadzą te lalki i w cenie ok. 40zł w sumie mogę brać. Byłam jeszcze w innym zabawkowym i też mieli taką jakby ściankę z Biedronką, chociaż bez lalek, same figurki i maskotki właśnie, sprzedająca mi mówiła, że maskotki dość dobrze im schodzą, a kot ponoć został im ostatnio. Nie sprawdziłam ceny, maskotki są miłe, także je doceniam, ale ja zazwyczaj, jak wypatruję, to lalki, one są u mnie głównym celem zbieractwa, lub akcesoria około lalkowe.

Serio? 60-80zł, to nieźle im coś siadło.

Awatar użytkownika
Soihime
Kontakt:

Ale to była w TS cena. Oni zawsze mają przebitkę. Przykładowo akcesoria barbie z grilem czy hamakiem w Fitomie kosztują 35 zł a u nich 70 0-0

ODPOWIEDZ