Ponieważ wątki, poświęcone lalkom z różnych zakątków świata, zazwyczaj gubią się w masie innych i mają krótki żywot, pomyślałam sobie, żeby spróbować je skomasować w jednym wątku, który będzie miał szansę co jakiś czas utyć.
Aby go rozpocząć, pozwolę sobie podać dwa linki. Pierwszy dotyczy artykułu o czarnych lalkach dostępnych na rynku, drugi - to odnośnik do strony z wyjątkowo urodziwymi laleczkami Ethi dolls:
https://www.binoandfino.com/blog/black- ... -the-world
http://www.ethidolls.com/ethidolls/
Lalki etniczne
- Stary_Zgred
- Kontakt:
- jewelsnake
- Kontakt:
Re: Lalki etniczne
Bardzo ładne, szczególnie te z drugiego linku. Bardzo dopracowane ubrania i ogólnie ciekawe lalki.
Z lalek etnicznych najbardziej lubię Białe i Azjatyckie. Marzy mi się Słowianka (ale nie odgermańska blondynka
), np Polka, bo czemu nie, Tybetanka, Mongołka, coś w tym stylu. W skali 1/6.
Z lalek etnicznych najbardziej lubię Białe i Azjatyckie. Marzy mi się Słowianka (ale nie odgermańska blondynka
"It's not that I can't find worth in anything
It's just that I can't find worth in enough"
Manic Street Preachers
It's just that I can't find worth in enough"
Manic Street Preachers
- Miranda
- Administrator
- Kontakt:
- Aarjelin
- Kontakt:
Te z drugiego linku faktycznie urodziwe, zwłaszcza ta z tatuażem na szyi.
I macie sto procent racji, że w moldach u lalek powinno być większe zróżnicowanie etniczne. Laponka, Eskimoska to byłyby bardzo interesujące modele
i jeszcze dożucę więcej Indianek i Hindusek :3
I macie sto procent racji, że w moldach u lalek powinno być większe zróżnicowanie etniczne. Laponka, Eskimoska to byłyby bardzo interesujące modele
"You surf the way you wanna surf, I'll surf the way I wanna surf." z cudnego "Barbie: Life in the Dreamhouse" x3
- Annorelka
- Kontakt:
Mnie denerwuje, ze jak jest grupa zróżnicowanych etnicznie koleżanek to biała zawsze musi być niebieskooką blondi, najwyżej jakaś dochodzi później - wyjątkiem jest chyba tylko Chelsea z My Scene z kasztanowymi włosami, która jest w oryginalnym wypuście.