Na Flickerze grupa kolekcjonerów Moxie Teen podjęła ten temat już 3 miesiące temu. Ceny na eBay wydają się rosnąć, szczególnie na Leigh, która była nowym dodatkiem do kolekcji.
Moja fantastyczna znajoma Aga z Florydy powiedziała, że w jej pobliskim sklepie Toys R Us poinformowano ją, że tych lalek już nie będzie!
Natomiast dwa tygodnie temu, w głupim sklepie TK Maxx natknęłam się na zapomnianą Bijou o bardzo niskiej cenie, zapytałam panią w kasie czy będzie więcej, ona kazała wrócić za miesiąc bo będą już dostawy świąteczne. Ciekawe czy coś się tam pokaże!
Bardzo mnie to martwi, bo zawsze było je trudno znaleźć, a teraz będzie jeszcze gorzej. Marzy mi się cała kolekcja, a tymczasem mam tylko 5 lalek NRFB – a razem z chłopakiem Gavinem było ich 13! Mam też 3 trupki, ale one są do zabawy i fotografii itd, a kolekcję chciałabym mieć NRFB każdej po jednym egzemplarzu… czyli zostało jeszcze 8 coraz trudniejszych do znalezienia lalek…
Tak wyglądają wszystkie lalki, do tego są jeszcze zestawy peruk, ubranek i akcesoriów, z których dzięki Adze mam kilka i napiszę o nich niedługo na blogu:
Pierwsza seria: Melrose, Arizona, Tristen, Bijou

Druga seria: Melrose, Arizona, Tristen, Bijou

Trzecia seria: Melrose, Leigh (zamiast Arizony), Tristen, Bijou, Gavin

A tutaj fajny blogowicz zrobił rzetelne porównanie dwóch lalek Tristen, gdyby ktoś był zainteresowany: http://www.toyboxphilosopher.com/2012/0 ... nment.html