Nie będzie już Moxie Teenz? :(

Miejsce dla lalek, które nie mają oddzielnego działu.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Fleur
Kontakt:

Nie będzie już Moxie Teenz? :(

Post autor: Fleur »

Od kiedy wyszła nowa seria Moxie Teen w sukniach balowych, nie pokazało się nic nowego - te lalki nie mają już peruk, tylko rootowane włosy. W UK znalezienie ich graniczy z cudem, nawet na Amazonie ceny są zawrotne. W Toys R Us nie widziałam ani razu. Na eBay też trudno, bo niewielu sprzedawców wysyła te lalki do UK, ich pudełka są dosyć duże i ciężkie, więc cena przesyłki też jest nieciekawa… :(

Na Flickerze grupa kolekcjonerów Moxie Teen podjęła ten temat już 3 miesiące temu. Ceny na eBay wydają się rosnąć, szczególnie na Leigh, która była nowym dodatkiem do kolekcji.

Moja fantastyczna znajoma Aga z Florydy powiedziała, że w jej pobliskim sklepie Toys R Us poinformowano ją, że tych lalek już nie będzie!

Natomiast dwa tygodnie temu, w głupim sklepie TK Maxx natknęłam się na zapomnianą Bijou o bardzo niskiej cenie, zapytałam panią w kasie czy będzie więcej, ona kazała wrócić za miesiąc bo będą już dostawy świąteczne. Ciekawe czy coś się tam pokaże!

Bardzo mnie to martwi, bo zawsze było je trudno znaleźć, a teraz będzie jeszcze gorzej. Marzy mi się cała kolekcja, a tymczasem mam tylko 5 lalek NRFB – a razem z chłopakiem Gavinem było ich 13! Mam też 3 trupki, ale one są do zabawy i fotografii itd, a kolekcję chciałabym mieć NRFB każdej po jednym egzemplarzu… czyli zostało jeszcze 8 coraz trudniejszych do znalezienia lalek…

Tak wyglądają wszystkie lalki, do tego są jeszcze zestawy peruk, ubranek i akcesoriów, z których dzięki Adze mam kilka i napiszę o nich niedługo na blogu:

Pierwsza seria: Melrose, Arizona, Tristen, Bijou

Obrazek

Druga seria: Melrose, Arizona, Tristen, Bijou

Obrazek

Trzecia seria: Melrose, Leigh (zamiast Arizony), Tristen, Bijou, Gavin

Obrazek

A tutaj fajny blogowicz zrobił rzetelne porównanie dwóch lalek Tristen, gdyby ktoś był zainteresowany: http://www.toyboxphilosopher.com/2012/0 ... nment.html

Awatar użytkownika
Lacrima
Kontakt:

Re: Nie będzie już Moxie Teenz? :(

Post autor: Lacrima »

One już dość dawno wycofane zostały niestety :((
You can't buy happiness, but you can buy dollies. And that's kind of the same thing.
Mój flickr: http://www.flickr.com/photos/108814335@ ... 910744495/

Awatar użytkownika
privace
Kontakt:

Post autor: privace »

MI się marzy choć jedna, ale... jak mi się buźka podoba, to buty nie- jak buty fajne to strój nie w moim guście, jak strój fajny, to fryzura mi nie podchodzi. Ale dzięki temu nie zbankrutowałam :)

Awatar użytkownika
Fleur
Kontakt:

Post autor: Fleur »

Nie wiem jak w Stanach, ale w UK te lalki nie miały żadnego marketingu, nie były wcale promowane! A wycofanie z produkcji może być tylko spowodowane słabą sprzedażą – gdyby były wielkim sukcesem to nadal by je produkowano. Szkoda… Ciekawe czy kiedyś będą poszukiwane… :mysli:

Awatar użytkownika
Lacrima
Kontakt:

Post autor: Lacrima »

marketing to jedno, zmaieszanie z dostawami drugie a trzecie to koszmarna jakosc! 3/6 lalek jakie kupiłam ma wady produkcyjne których przeżyć nie mogę. Jedną może jakoś odratuje mi chłopak, jak nie to musze kupić 3 kolejne identyczne... Niestety są zbyt cudowne by mnie to do nich zraziło.
polecam o tych lalkach wątek na my scene hangout.
You can't buy happiness, but you can buy dollies. And that's kind of the same thing.
Mój flickr: http://www.flickr.com/photos/108814335@ ... 910744495/

ODPOWIEDZ