Hujoo
- WalnutSprout
- Kontakt:
- Morrighan
- Kontakt:
Re: Hujoo
Szklane oczy różnią się też od akryli, że czasem mają tęczówkę oka wypukłą. Niektórym bjd bardziej pasują szklane oczy właśnie w związku z tą wypukłą tęczówką bo czasem otwór na oczy jest z grubszej warstwy żywicy i przy akrylowych oczach, które są tylko lekko wypukłe robi się taka przerwa między dolną powieką, a okiem oraz w kącikach oczu i dziwnie to wygląda. Nie wiem jak to lepiej wytłumaczyć
Ale czasem w niektórych lalkach albo nie pasują do otworów akrylowe oczy, albo szklane. Np teraz mam lalka na którego za nic nie założę szklanych oczu bo po prostu nie pasują do otworu, muszą być półpłaskie akryle.
I rozmiar oczu jaki zaleca producent to też czasem sprawa indywidualna, bo czasem można założyć oczy o rozmiar większe lub mniejsze, zależy od tego jaki chce ktoś uzyskać efekt. No i akrylowe oczy są sporo tańsze od szklanych, ale za to mają więcej wariantów i wariacji kolorów, jednak według mnie nie mają takiej głębi.
Ale i tak to się wszystko potem okazuje w praktyce
Ja już przerobiła, kilkadziesiąt dosłownie par oczu, przeróżnych i tylko do kilku lalek. Trzeba po przymierzać, żeby zobaczyć co najbardziej będzie odpowiadało.
Tak przy okazji mam na sprzedaż taniutko kilka par oczu i szklanych i akrylowych
I rozmiar oczu jaki zaleca producent to też czasem sprawa indywidualna, bo czasem można założyć oczy o rozmiar większe lub mniejsze, zależy od tego jaki chce ktoś uzyskać efekt. No i akrylowe oczy są sporo tańsze od szklanych, ale za to mają więcej wariantów i wariacji kolorów, jednak według mnie nie mają takiej głębi.
Ale i tak to się wszystko potem okazuje w praktyce
Tak przy okazji mam na sprzedaż taniutko kilka par oczu i szklanych i akrylowych
- WalnutSprout
- Kontakt:
Re: Hujoo
OH AH mogłabym być zainteresowana :3 tylko nie wiem kiedy nabędę lalkę ... planuję sobie zrobić prezent na urodziny ... ale to dopiero w lipcu ...Morrighan pisze:
A mogłabyś mi przesłać na PW zdjęcia z cenami ? To może bym się na któreś zdecydowała ?