Marina Bychkova - Enchanted Doll

Dział dla ball jointed dolls, czyli lalek ze stawami kulkowymi, nie tylko z żywicy.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Miranda
Administrator
Kontakt:

Marina Bychkova - Enchanted Doll

Post autor: Miranda »

Zapewne większość z Was słyszała, czytała o tej artystce. Z pochodzenia Rosjanka, obecnie mieszkająca w Kanadzie twórczyni porcelanowych lalek bjd.
Czy podobają się Wam jej lalki? A może ktoś taką posiada?
Obrazek
źródło

Obrazek
źródło

Awatar użytkownika
Ciabas
Kontakt:

Re: Marina Bychkova - Enchanted Doll

Post autor: Ciabas »

Pamiętam jak parę lat temu chorowałam na jej lalkę z tatuażem błękitnego pawia na plecach. Lalka śniła mi się po nocach, ale za nic nie pamiętam jak się nazywała....wiem, wstyd.
Chciałabym w każdym obudzić bohatera

Awatar użytkownika
Miranda
Administrator
Kontakt:

Post autor: Miranda »

Mnie niektóre nawet się podobają, ale w większości jestem na "nie". Znowu jak przy Popowych cenię kunszt twórczyni, ale same lalki nie są w mojej stylistyce.
A może nawet nie o stylistykę tu chodzi, tylko o wrażenie, jakie we mnie budzą te lalki. Jak dla mnie to są one jakoś tak depresyjne, i choć wiem, że to może głupie, to jakby wysysały z otoczenia dobre emocje. Pomijając, że i tak na razie są dla mnie nieosiągalne, to i tak nie chciałabym mieć ich w domu.

Awatar użytkownika
privace
Kontakt:

Post autor: privace »

Pamiętam, że ktoś-kiedyś-gdzieś pokazywał papierową wersję tych lalek. Powtórzę link (Ot, taka namiastka dla tych, którzy by chcieli) http://www.enchanteddoll.com/make-your- ... -in-paper/

ElvinKinga
Kontakt:

Post autor: ElvinKinga »

Są naprawdę piękne, lecz szkoda, że nie z plastiku...(Takiego pożądnego) :(

ODPOWIEDZ