Nowości ze świata BJD

Dział dla ball jointed dolls, czyli lalek ze stawami kulkowymi, nie tylko z żywicy.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
verrin
Kontakt:

Re: Nowości ze świata BJD

Post autor: verrin »

Gratuluje i trzymam kciuki! Ze strony konkursu zrozumiałam, że nie można na ciebie zagłosować jeśli nic się nie kupiło od Volksa, jeśli tak to szkoda :(

Awatar użytkownika
Szklanooka
Kontakt:

Post autor: Szklanooka »

Dzięki! Tak, żeby zagłosować trzeba być klientem Volks'a.

Nowe dziwolągi od Doll Chateau
Alma
Obrazek
Agatha
Obrazek

Awatar użytkownika
Lukrecja
Kontakt:

Post autor: Lukrecja »

Szkoda, że nie mogę głosować :( Ale będę trzymała kciuki. Mi się zdecydowanie najbardziej podoba makijaż Szklanookiej i piszę to prawie obiektywnie, bo ja lubię takie klimaty...znaczy się fantasy. BTW jestem dumna, że (w jakiś tam sposób) znam tak utalentowaną osobę :klaszcze: , nawet jeśli jest to tylko znajomość forumowa :] Mało tego, poczułam się zainspirowana monsterkowymi czekoladkami Szklanookiej i sama zapragnęłam malować lalki....oj długa droga przede mną :boisie:

Awatar użytkownika
Szklanooka
Kontakt:

Może i długa droga, ale na pewno nie będzie nudna! Życzę ci powodzenia. Dzięki wielkie za trzymanie kciuków i miło wiedzieć, że moje prace są dla kogoś inspiracją. Obrazek

W temacie nowości:
Jak widać na zdjęciu poniżej kraina dziwów jest nadal na topie w świecie BJD. Nowa męska lalka od Soom'a to White Rabbit The Mad Hatter (czyżby brat przyrodni Maddie z Ever After High? A Biały Królik była kobietą... tzn królicą?!)

Obrazek
dollSoom.com
Bardzo przepraszam, ale mi on nie przypomina królika tylko... osła. Obrazek I jakiś taki za stonowany na Szalonego Kapelusznika.

Awatar użytkownika
Ashley Shell
Kontakt:

Post autor: Ashley Shell »

Szklanooka gratuluję! Szacun już masz! Będę trzymać kciuki :) :klaszcze: choć szkoda, że w takiej sytuacji zagłosować nie mogę ..;)

Awatar użytkownika
Only NM
Kontakt:

Post autor: Only NM »

Dobra, dobra już kończymy chwalenie Szklanookiej, bo jeszcze spocznie na laurach, a mi nikt wtedy dollfowej głowy nie pomaluje i będę zła :) A tak na serio szacun na naszej "dzielni" już masz :)
Agatha mi się podoba, to zły znak najpierw podobały (I nadal podobają) mi się Volksy teraz DC, zaprawdę powiadam Wam coś się ze mną dzieje...Co będzie następne jaskrawe kolory?
Życie, to nie jest sport dla widzów!
- Dzwonnik z Notre Dame

Jeśli chcesz mnie odwiedzić kliknij TUTAJ

Awatar użytkownika
Lukrecja
Kontakt:

Post autor: Lukrecja »

Agatha jest cudowna, ma piękny profil, a te jej paluszki, szczególnie u stóp to czysta poezja i jeszcze skrzydełka :serducho: Ach, gdyby nie ta cena....niestety podoba mi się w niej wszystko, więc musiałabym kupić full set. Nie wiem, czy jest szansa, że taka lalka kiedykolwiek będzie tańsza (znaczy się znajdzie się jakiś tańszy dystrybutor). Bo jak sobie policzyłam cenę w sklepie u brytyjskiego dystrybutora, to umarłam ;( Ech, niepotrzebnie ją oglądałam.

Awatar użytkownika
Only NM
Kontakt:

U dystrybutora? Nie Lukrecjo, oni strasznie zdzierają ceny! Jak kupować to tylko z firmy, ownera albo prze ebay inaczej się nie opłaca.
Nie pisałam o Villemo bo tam są dość uczciwe ceny, no i nie płacisz za cło więc jest na prawdę spoko.
Tymczasem wracając do tematu w souldollu mamy wysyp lalek, i do tego letni event.
Jedną z nowości jest ta pannica, która przypomina mi Enmę Ai z Jigoku Shoujo
Obrazek
Ok zmieniam zdanie, po obejrzeniu innych zdjęć...Teraz przypomina mi jedną pannę z Impldolla tą najładniejszą.
Acha i jeszcze mam super news, dowiedziałam się o tych lalkach a raczej ich ciałkach od Adelajade.
MiroDoll przyznam że główki mają przeciętne, ale ciałka i ich ceny są powalające...Dosłownie ciałko damskie z żywicy kosztuje do 80 $, podobnie jak męskie, z tego co wiem machuje z Elfdollem, DIMem (chyba), Unośkami...Ja jestem w szoku, i uwaga, uwaga TO NIE SĄ RECASTY!
http://www.youtube.com/watch?v=lp-O0gD7pJA
- Dzwonnik z Notre Dame

Awatar użytkownika
EvilCupcake
Kontakt:

Post autor: EvilCupcake »

Mirodoll idealnie matchuje z dollzonowym NP. ^ ^

Dollzone Summer Event

Jeśli ktoś jeszcze nie słyszał DZ ma kolejny event, bardzo ciekawy.
Przy zakupie od 300$ można wybrać za darmo jedną z eventowych główek msd, moim zdaniem są świetne!
Przy zakupie od 520$ można wybrać za darmo "Jajo Demona", które w rzeczywistości jest pomysłowym carrierem na główki. ;)
Przy zakupie od 770$ można dobrać do koszyka główkę i jajo.
Obrazek
Obrazek

Dodatkowo firma wypuściła cztery nowe tiniaki, każdy mierzy 16 cm.
Obrazek
Thyme, Ginger, Vanilla i Pepper

Awatar użytkownika
Szklanooka
Kontakt:

Only NM pisze:w souldollu mamy wysyp lalek, i do tego letni event.
Jedną z nowości jest ta pannica, która przypomina mi Enmę Ai z Jigoku Shoujo
Byłam pewna, że już ją znam - to jest mold Yeon-bee w nowym kolorze.
stara:
Obrazek
nowa:
Obrazek

Podoba mi się, że coraz więcej firm dołącza do swojej oferty taki naturalny kolor żywicy zbliżony odcieniem do ludzkiej skóry (jak "special real skin" u Iplehouse) Jestem bardzo, bardzo ciekawa jak wygląda na żywo, bo na zdjęciach prezentuje się fantastycznie. Obrazek

Only NM pisze:Acha i jeszcze mam super news, dowiedziałam się o tych lalkach a raczej ich ciałkach od Adelajade.
MiroDoll
307 zł z przesyłką (!) za ciałko 1/4 to taniocha. Chociaż mi osobiście jego proporcje średnio się podobają.

Awatar użytkownika
Only NM
Kontakt:

Jak na tą cenę, to na serio nie ma na co narzekać. Co prawda majtko - joint wygląda śmiesznie, i dłonie wyglądają jak dwie szpachle ale zawsze można kupić dłonie z innej firmy (tak sądzę, chyba by pasowały? - uświadomcie mnie jeśli się mylę!).
O racja ta lalka już była, sorki!
Daję link do Oasis doll, piękne te nowe twarzyczki...Ach, chciałabym posiadać kiedyś ich lalkę :)
http://oasisdollnews.blogbus.com/
- Dzwonnik z Notre Dame

Awatar użytkownika
Ashley Shell
Kontakt:

Post autor: Ashley Shell »

Yeon-bee to świetna lalka, ma duszę i charakter .. chciałabym ją mieć! Tylko problem jest taki, że u Souldolla czeka się na lalki nawet do 20 tygodni i nie zaniżają wartości na życzenie itp...

Awatar użytkownika
verrin
Kontakt:

Post autor: verrin »

Only NM pisze: MiroDoll przyznam że główki mają przeciętne, ale ciałka i ich ceny są powalające...Dosłownie ciałko damskie z żywicy kosztuje do 80 $, podobnie jak męskie, z tego co wiem machuje z Elfdollem, DIMem (chyba), Unośkami...Ja jestem w szoku, i uwaga, uwaga TO NIE SĄ RECASTY!
http://www.youtube.com/watch?v=lp-O0gD7pJA
Przekopałam internet ale nie znalazłam informacji czy rzeczywiście machuje z DIMem, a przydało by mi się ciałko w rozmiarze MSD do gratisowej głowy. Czy ktoś coś wie na ten temat? No i szyja jest w tych ciałkach dużo cieńsza niż w tych z DIMa, zastanawiam się jak by taka hybryda wyglądała.
Lukrecja pisze:Agatha jest cudowna, ma piękny profil, a te jej paluszki, szczególnie u stóp to czysta poezja i jeszcze skrzydełka :serducho:(
A mi się chyba jednak bardziej podoba Alma, palce u stóp cudne :serducho: Ale mój limit wydatków na bjd na najbliższy okres wyczerpany. Jeszcze dwa tygodnie i u mnie w domu zawita ta panna :D :
Obrazek
Doll In Mind

Awatar użytkownika
Szklanooka
Kontakt:

Gratulacje nowej lalki verrin! Z nowych dimowych główek Chloe najbardziej mi się podoba Obrazek
Ashley Shell pisze:Tylko problem jest taki, że u Souldolla czeka się na lalki nawet do 20 tygodni i nie zaniżają wartości na życzenie itp...
Nie wydaje mi się, żeby podawanie fałszywej wartości chroniło przed cłem i vatem - to są opłaty, które zawsze trzeba brać pod uwagę w trakcie zakupu czegokolwiek wartościowego spoza Europy.
Kupując lalkę od Luts'a nie prosiłam o zaniżanie kwoty a wpisali mi 10$ (za moją wielką SD!) i UC zatrzymało mi lalkę - a cła i vatu w sumie zapłaciłam około 600 zł.
Za to na paczce od Volks'a wpisali zgodnie z prawem całą kwotę i na rachunku a ja nie zapłaciłam ani grosza, chociaż byłam już przygotowana, że mój portfel ucierpi.
Taki przykład, że nie zawsze oszustwo popłaca. ;)

Awatar użytkownika
Only NM
Kontakt:

Iplowanowość.
Obrazek
TUTAJ CIEKAWOSTKA
Przestańcie pisać o prośbach wysyłania jako gift, to jest nielegalne! Można pisać, o tym w PM ale nie w widocznym dla wszystkich temacie!
- Dzwonnik z Notre Dame

ODPOWIEDZ