Nowości ze świata BJD

Dział dla ball jointed dolls, czyli lalek ze stawami kulkowymi, nie tylko z żywicy.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Only NM
Kontakt:

Re: Nowości ze świata BJD

Post autor: Only NM »

Volksowe limitowane nowości
http://www.volksusa.com/dolls-party-29.html
Podoba mi się facet :) Chociaż nie kumam po co samurajowi broń, ale podoba mi się ta lalka od ceny oczy bolą :)
Nowy I.O.S. http://dollios.com/shop/step1.php?numbe ... 0927124133
Obrazek
Czy tylko mi przypomina Madsa Mikkelsena? Nowego odtwórcy Hannibala Lectera?
Co prawda taki ciemniejszy, chyba mam obsesję :)
Życie, to nie jest sport dla widzów!
- Dzwonnik z Notre Dame

Jeśli chcesz mnie odwiedzić kliknij TUTAJ

Awatar użytkownika
KiciaKocia
Kontakt:

Post autor: KiciaKocia »

Iplehouse wypuścił linię wyjątkowo paskudnych lalek z wmoldowanymi butami... Pixxie Sorry, Iplehouse, ale jestem na nie - tyle ładnych, realistycznych lalek wypuścili a to nagle takie pokraczne mikrusy. Fuj...
"Nikt, kto wymiotuje, nie wygląda elegancko, a już widok rzygającego smoka jest chyba najgorszy."

Awatar użytkownika
Only NM
Kontakt:

Widziałam, widziałam! Mi przypominają lalki MH! Przynajmniej ta w tanie. Bardzo barbiowato to wygląda myślałam, że to będzie podobna linia do wróźkowych laleczek od Sooma...ale nie, jednak muszę przyznać że ciałka mają zgrabne. Ale jeśli zmienić by im nieco makijaż może dałoby się coś z nich wyciągnąć. Nie wiem jak Wy, ale wszelkie przejawy małego ciałka z dużym łbem uważam za "mocną inspirację" Pullipami.
A tutaj nowa firma Leeel specjalizująca się w żywicznych wielkoludach, i nie przesadzam z tym stwierdzeniem bo tutaj nawet największe EIDy od Ipla mogłyby przy nich grać krasnoludki. Lalki mają UWAGA UWAGA: 90 cm!
Obrazek
Obrazek
Na mnie te sympatyczne twarzyczki nie robią wrażenia, nie wyglądają męsko jak dla mnie...Raczej jak wysublimowane książęta. Lalki dla koneserów :)
Kocia Dollmorka.Nie przepadam za takimi dollfo-petdollami, aczkolwiek jakbym zobaczyła takiego na żywo to pewnie byłabym pod wrażeniem.
A tutaj Ringdoll i lalka która strasznie mnie zaciekawiła Frankenstien!
Bardzo dawno nie gościłam na stronie ringdolla więc jeśli to odgrzewany kotlet to przepraszam.
Obrazek
- Dzwonnik z Notre Dame

Awatar użytkownika
verrin
Kontakt:

Post autor: verrin »

Nowości z Doll In Mind, mają po 30 cm. Te z namalowanymi oczami przypominają mi trochę Enchanted Doll, chociaż oczywiście nie są tak ładne (ale i cena też jest duuużo niższa :) )
:serducho:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Szklanooka
Kontakt:

Post autor: Szklanooka »

Te nowe aniołki od DiM'a mają urocze buzie, ale ciałka niezbyt mi się podobają - takie patyczaki z dłoniami i stopami jak od innej lalki. LINK

Za mundurem panny sznurem? Na zdjęciu poniżej jest nowy 70 cm pan od Iplehouse LINK Klimat zdjęć mi się bardzo podoba, postarali się z tą sesją.
Obrazek

Awatar użytkownika
verrin
Kontakt:

Szklanooka pisze:Te nowe aniołki od DiM'a mają urocze buzie, ale ciałka niezbyt mi się podobają - takie patyczaki z dłoniami i stopami jak od innej lalki.
Niestety zgadzam się, gdyby nie te niedopracowane ciałka to pewnie bym się na którąś skusiła :(

Awatar użytkownika
Only NM
Kontakt:

Rex do nogi! Oj to tylko lalka!
Myslała że to będzie coś odlotowego ale jest taki przeciętny i mało męski. Jakieś rany by mu się przydały, i mniej glossa na ustach!
- Dzwonnik z Notre Dame

Awatar użytkownika
EvilCupcake
Kontakt:

Nowości ze świata BJD

Post autor: EvilCupcake »

Niedawno dowiedziałam się o istnieniu koreańskiej(?) firmy DollPamm. http://www.dollpamm.net Obecnie w ofercie firmy znajduje się pięć modeli bjd w rozmiarze msd.
Lalki są stylizowane na lolicio-urocze dziewuszki, a jakby tego było mało to każda z nich ma jakiś zwierzęcy temat przewodni np. kotek czy króliczek. (w ofercie są również animal parts od psa i renifera)
Cena gołej lalki to 320$, czyli niemało, przynajmniej w moim odczuciu.

Do mnie przemawiają dwa modele z aktualnej oferty- Yuki i Momo. Może jak załapię się na jakiś event to kiedyś w odległej przyszłości, jedna z nich u mnie zagości :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Ciałka też mają fajne, jeśli ktoś chce zobaczyć to wstawiam link żeby golizną nie świecić.
http://25.media.tumblr.com/498570ac7e7e ... r1_500.png

Na pewno nie są to lalki dla każdego, bo buźki mają dość nietypowe, ale sądzę, że znajdzie się ktoś komu przypadną do gustu ;)
Co o nich sądzicie?

Post przyczepiony.
Only NM

Awatar użytkownika
Szklanooka
Kontakt:

Post autor: Szklanooka »

O Dollpamm na porzedniej stronie Only NM już pisała. ;)

Najnowsza lalka Bychkovej - Księżniczka i żaba. Tatuażu zupełnie nie rozumiem, za to biżuteria jak zwykłe najbardziej mi się u Mariny podoba.
Obrazek

Obrazek
Źródło

Awatar użytkownika
kenereri
Kontakt:

Post autor: kenereri »

Ta żaba... Jakoś dziwnie powiewa mi erotyzmem, z resztą jak przy wszystkich lalkach Mariny... :D ale muszę przyznać, że buźka przepiękna.

Awatar użytkownika
Only NM
Kontakt:

Wybaczcie mi za to co napiszę o tym tatuażu, ale to wygląda tak jakby jej włosy łonowe sięgały prawie pod biust!
Nie bijcie!
Dodatki jak zwykle piękne, i bardzo dopracowane...Mam wrażenie, że Marinie wyczerpała się inwencja twórcza...Kiedyś jej lalki zaskakiwały, a teraz już chya każdy przywykł że to będzie wyglądać podobnie...Co nie zmienia faktu że Marina ma swój wypracowany charakterystyczny styl, i na miano artystki jak najbardziej zasługuje.
Popatrzcie co zmalowała Marmite Sue
http://marmite.doll-menagerie.com/
Podobają mi się te lalki, zwłaszcza te limitowane cudeńka które mają pomalowane nogi jak porcelanowe luksusowe filiżanki. Jednak panna różowa, czyli nowość nie jest w moim guście. Lalki zdecydowanie artystyczne, takie do cieszenia wzroku i eksponowania ich wdzięków.
A co Wy o nich sądzicie?
- Dzwonnik z Notre Dame

ajatoco

Post autor: ajatoco »

Only NM pisze:Wybaczcie mi za to co napiszę o tym tatuażu, ale to wygląda tak jakby jej włosy łonowe sięgały prawie pod biust!
Nie bijcie!

A myślałam, że tylko ja mam takie skojarzenie :D
W samej lalce najbardziej podoba mi się jej spojrzenie, jest takie nieobecne, jakieś smutne...

Awatar użytkownika
verrin
Kontakt:

Only NM pisze: http://marmite.doll-menagerie.com/
Podobają mi się te lalki, zwłaszcza te limitowane cudeńka które mają pomalowane nogi jak porcelanowe luksusowe filiżanki. Jednak panna różowa, czyli nowość nie jest w moim guście. Lalki zdecydowanie artystyczne, takie do cieszenia wzroku i eksponowania ich wdzięków.
A co Wy o nich sądzicie?
Lalki są przepiękne, najbardziej te ażurowe. Ja bym wolała taką niepomalowaną do samodzielnego ozdobienia :slinka: Jednak ze względu na cenę mój wzrok będą cieszyć tylko z ekranu monitora :( Różowa panna rzeczywiście najmniej udana.

Awatar użytkownika
Sknercia
Kontakt:

Post autor: Sknercia »

Szklanooka pisze: Najnowsza lalka Bychkovej - Księżniczka i żaba. T

Źródło
Moim zdaniem wzorowała się na bajce o księżniczce w żabę zaklętej
TU
Ciekawe jak wyglądałby książę w tej wersji?

Awatar użytkownika
Lukrecja
Kontakt:

Post autor: Lukrecja »

A, co sądzicie o słusznego wzrostu (59 cm) Królowej Eleanor? (Jest w przedsprzedaży, więc myślę, że to nowość ;) )
Obrazek
Zdjęcie jest własnością producenta, firmy Islanddoll i pochodzi z http://www.islanddoll.com/goods.php?id=9

Ja osobiście rozważam sprzedaż jakiegoś organu lub zamianę go na Królową ;(

ODPOWIEDZ