Jaki odcień najlepiej wybrać?

Dział dla ball jointed dolls, czyli lalek ze stawami kulkowymi, nie tylko z żywicy.
Awatar użytkownika
Yoshimitsu
Kontakt:

Jaki odcień najlepiej wybrać?

Post autor: Yoshimitsu »

Hej:) witam Was Jaśnie Szanowne grono. Zwracam się do Państwa z pytaniem odnośnie wyboru odcienia żywicy.
Mam wybraną pewną damę z Luts, ale nie mogę się zdecydować czy wybrać normal skin czy white skin. Czytałam o procesie żółcenia żywicy czy nawet zielenienia i martwię się, że u mojej BJD będzie to wyglądać nieprzyjemnie.
Nie jestem pewna co do wyboru odcienia w kolorze ludzkim. Wolałabym aby miała śnieżnobiałą cerę. Czy Państwo mają też dla mnie rady jak najlepiej uchronić żywice minimalizując efekty działania tego procesu. :rolleyes:
Pozdrawiam:)
Obrazek

Awatar użytkownika
Arszenikk
Kontakt:

Re: Jaki odcień najlepiej wybrać?

Post autor: Arszenikk »

Kiedyś zieleniały lalki Fairylandu, zielenieją tan'owe lalki. Białe żółkną i robi się taki maślany odcień. U mnie wszystkie lalki zawsze były białe, po roku nie stwierdziłam u mojego chłopa wielkiej zmiany, ale widziałam u kumpeli lalkę DZ, która miała właśnie przyjemy, kremowy kolor.
Ja osobiście będę dopingować bieli, bo dla mnie to jedyny słuszny kolor x)
Ale naprawdę, daaawno nie słyszałam o zieleniejących lalkach. Myślę, że nie musisz się o to bać. Ja bym się martwiła o cło, bo od Lutsa raczej na bank dostaniesz, słyszałam, że celnicy się wyrobili w tej firmie, bo kiedyś był straszny wysyp tych lalek.
Oh, you can't help that. Most everyone's mad here.

Awatar użytkownika
Yoshimitsu
Kontakt:

dziękuję serdecznie za radę:) chyba faktycznie wybiorę biały odcień. Właśnie to przeklęte cło... myślałam, ze jakoś uda mi się dostać lalkę bez większych problemów. A jakbym poprosiła żeby podpisali się prywatną osobą albo cos:)?
Obrazek

Awatar użytkownika
Yoshimitsu
Kontakt:

musiałabym dopłacić jakieś 500 zł ?:(
Obrazek

Awatar użytkownika
Stary_Zgred
Kontakt:

Post autor: Stary_Zgred »

Im ciemniejszy odcień tym trudniej samodzielnie nanieść makijaż, tak więc też bym głosowała za bielą. Nawet jeśli z czasem delikatnie zmieni odcień, to nie wpłynie to w znaczącym stopniu na ogólną estetykę.
A w ogóle to witamy na forum!
Obrazek

Awatar użytkownika
Yoshimitsu
Kontakt:

dziękuję za powitanie:) a miałam się przywitać wcześniej i oczywiście mi umknęło:) A więc postanowione! biorę białą:) teraz jak wspomniała Arszenikk pozostaje mi jedynie martwić się tym cłem:)
Obrazek

Awatar użytkownika
Arszenikk
Kontakt:

Jeśli podpiszą się, jako prywatna osoba, a nie firma to możesz wciskać celnikom kit x)

Awatar użytkownika
Yoshimitsu
Kontakt:

czytałam,że chętnie obniżają cenę lalki na papierku, ale niestety do zbyt niskiej kwoty.
Wybrana panna:) http://dec712241.gdreamweb.com/shop/ste ... 1202056360
Czyli tak obniżenie trochę ceny i jako osoba prywatna...

Pani Arszenik może się Pani ze mną podzielić jak u Pani było z płaceniem podatku, cła:)?
Obrazek

Awatar użytkownika
nmin
Kontakt:

Post autor: nmin »

Wystarczy, że przyślą lalkę w firmowym pudle, by przyciągnąć uwagę celników. Mają charakterystyczne pudła z wielką nazwą firmy. Trzeba by poprosić o wysłanie w nierzucającej się w oczy paczce, pytanie czy Luts będzie chciał zawracać sobie tym głowę mając tylu klientów albo czy w ogóle się zgodzi.
Dolls Around The Corner [Blog] [Facebook]

Awatar użytkownika
Yoshimitsu
Kontakt:

i to jest właśnie dobre pytanie:) cóż zobaczymy
Obrazek

Awatar użytkownika
Only NM
Kontakt:

Post autor: Only NM »

Pierwsze słyszę by ciemna (tanowa) żywica zieleniała >.< No ale mniejsza o to, najlepiej jeśli sama wybierzesz kolor - to twoja lalka. Zależy też jaką stylizacje jej zafundujesz...wiadomo jeśli ma być wampirzycą, to white jeśli coś bardziej "żywego" to normal.
I przypominam, żeby NIE pisać o zaniżaniu cła w wątku ktory wszyscy widzą! O takich sprawach piszcie w PM - kach.
Życie, to nie jest sport dla widzów!
- Dzwonnik z Notre Dame

Jeśli chcesz mnie odwiedzić kliknij TUTAJ

Awatar użytkownika
Arszenikk
Kontakt:

Only, a widziałaś kiedyś ciemną Zaollkę? Była w kolorze ślicznej oliwki w wielu miejscach, bo tak "żółkła"~ x)

Awatar użytkownika
Only NM
Kontakt:

Post autor: Only NM »

A to mozliwe że nie widziałam, ja za Zaolkami nigdy nie przepadałam...Ale normalnie to jest news, muszę to zapamiętać :) A ogólnie dollmorowa ciemna żywica, chyba już tak nie reaguje...Wydaje mi się że co jakiś czas firmy zmieniają żywicę (ulepszają, choć różnie bywa). Na szczęście Iplehousowa żywica nie robi takich psikusów.
Życie, to nie jest sport dla widzów!
- Dzwonnik z Notre Dame

Jeśli chcesz mnie odwiedzić kliknij TUTAJ

Awatar użytkownika
KiciaKocia
Kontakt:

Post autor: KiciaKocia »

Only NM pisze:Na szczęście Iplehousowa żywica nie robi takich psikusów.
Kiedyś robiła a jak jest teraz to w sumie nie wiem. Widziałam zdjęcie zzieleniałego iplowego Luo, ale nie pamiętam czy w real skinie czy ciemniejszego.
"Nikt, kto wymiotuje, nie wygląda elegancko, a już widok rzygającego smoka jest chyba najgorszy."

Awatar użytkownika
Arszenikk
Kontakt:

Teraz żywica z IH żółknie w plamki. Co prawda ta w normalu, czy tam pinku, ale wciąż.

ODPOWIEDZ