Pierwsza BJD

Dział dla ball jointed dolls, czyli lalek ze stawami kulkowymi, nie tylko z żywicy.
ODPOWIEDZ
MarTyna
Kontakt:

Pierwsza BJD

Post autor: MarTyna »

Chyba nie było tutaj takiego tematu, więc piszę ^^
Jak zaczęła się wasza przygoda z tym rodzajem lalek? :D
Jaka była pierwsza BJD jaką zamówiliście, dlaczego ona?^^
Wspominajmy :)

Awatar użytkownika
Namida
Kontakt:

Re: Pierwsza BJD

Post autor: Namida »

Swojej bjd jeszcze nie mam bo ciągle zastanawiam się jaką kupić (jaki model?, rozmiar? itd..).
Zastanawiam się nad sd i msd i nie wiem ,która będzie dla mnie lepsza ;o

Awatar użytkownika
Mysha
Kontakt:

Post autor: Mysha »

Proszę zdefiniuj "BJD", gdyż nie wiem o której lalce powinnam opowiadać :D
Kizuna [Smart Doll] Isabelle [DD Saber Extra] Maya [DD DDH-06] Angelica [DD Sakuya] Koteczek [MDD Mariko] Lancer [Ringdoll Lucifer] Moonlight [Smart Doll] Emilka [DD Miku]
Obrazek

MarTyna
Kontakt:

Mysha pisze:Proszę zdefiniuj "BJD", gdyż nie wiem o której lalce powinnam opowiadać :D
Mysho, jak zdefiniować?
Chodzi mi o to, jak doszło do tego że pierwsza lalka z kulkowymi stawami, nie ważne czy vinylowa, żywicza czy plastikowa u Ciebie zamieszkała :)

Desdemona
Kontakt:

Post autor: Desdemona »

Moja pierwsza BJD to Lauer Doll Family A
Był to chłopak SD White.
Byłam nim zachwycona chociaż jego kolor białej kartki papieru mnie powalił ;-)
Już dawno go nie ma ze mną ale to jedna z moich BJD którą miło wspominam.
Edit
Ups przypomniałam sobie że czekając na Lauera całkiem przypadkiem kupiłam Raphaela z dollzone ;-)

Awatar użytkownika
EvilCupcake
Kontakt:

Post autor: EvilCupcake »

O tych lalkach pierwszy raz dowiedziałam się z telewizji i to była miłość od pierwszego wejrzenia.
Chyba rok zbierałam na swoją pierwszą pannę. Nie było łatwo, ale wiedziałam, że wytrwałość przyniesie wspaniały efekt. Potem przyszedł czas na wybór modelu. Wtedy nie miałam jeszcze paypala i nie orientowałam się w przelewach zagranicznych, więc wybór miałam ograniczony do tego co było w ofercie villemoart. Tyyyylllleee pięknych lalek i jedna niezdecydowana ja. Oczywiście miałam swoje typy, ale i tak podjęcie decyzji łatwe nie było. :) Ostatecznie zamówiłam TinTan z dollzone. Jest ze mną do teraz i zostanie już na zawsze, to moja jedyna nietykalna lalka. :serducho:

MarTyna
Kontakt:

Hop hop :3

Awatar użytkownika
Mysha
Kontakt:

Post autor: Mysha »

U mnie oczywiście nie mogło zacząć się normalnie, gdyż zaczęło się od szukania androidów na internetach ;) Trafiłam w ten sposób na Smart Doll i filmiki prezentujące wersję automatyczną. Nie mogłam nie zapamiętać małego mangowego robocika i tak wracałam co jakiś czas do tematu, aż do momentu, kiedy zobaczyłam, że lalki - co prawda jedynie manualne - są już na sprzedaż.
Wtedy też zaczęłam się rozglądać za innymi lalkami, bo skoro już chcę kupić, to chcę jakąś wybrać. No i tak chodziłam, oglądałam, nie mając do końca pojęcia co właściwie oglądam. Mieszały mi się w jedno Smart Doll, Dollfie Dream, żywice z aliexpress i Tonnerki. Wybór był ogromny, a ja totalnie zdezorientowana. Nie miałam pojęcia czego właściwie chcę od mojej lalki, więc złożenie jej z "klocków" było dla mnie wtedy niezwykle abstrakcyjne.
I znowu wracałam do Smart Doll i ich fullsetów - takich naturalnych, codziennych i bardzo spójnych. Wszystko do siebie pasowało, a i lalka wyglądała jak dziewczyna z sąsiedztwa, a nie jak cosplayer. I tak zapisałam się w kolejkę po Mirai (wtedy to jeszcze preordery były). Czekając na maila z informacją, że już mogę kupować, oglądałam zdjęcia i coraz częściej zatrzymywałam się na zdjęciach Kizuny. Aż pewnego dnia pojawia się info, że Kizuny są dostępne od ręki, bez czekania. Tak więc los zdecydował, kupiłam Kizunę :D
W marcu miałam okazję zobaczyć na żywo Mirai. I wiecie co? Nie żałuję swojego wyboru.
Kizuna [Smart Doll] Isabelle [DD Saber Extra] Maya [DD DDH-06] Angelica [DD Sakuya] Koteczek [MDD Mariko] Lancer [Ringdoll Lucifer] Moonlight [Smart Doll] Emilka [DD Miku]
Obrazek

MarTyna
Kontakt:

Ale pięknie opisane Mysho :D!
Kizuna to piękna lalka, gratuluję pierwszego wyboru!^^

Awatar użytkownika
Arszenikk
Kontakt:

Post autor: Arszenikk »

Ahaha, u mnie jest ciekawie. W gimnazjum jeszcze będąc znalazłam gdzieś te lalki na Deviantartcie. Super, zajebiście fajne, ale co za chory pojeb wydaje tysiące na lalki?! No i się okazało, że na osiemnaste urodziny i ja stałam się tym pojebem za sprawą mojej koleżanki xD
Dowiedziałam się, że i ona posiada bjd, więc zamówiłyśmy. Szczerze? Pod wpływem chwili zamówiłam lalkę, która najmniej mi się podobała (DollZone Megi), ale koniec końców pokochałam tę kluskę. Tylko wzrost mi nie podpasował koniec końców, bo msd. Potem przez łapy przewinęło mi się parę innych lalek i uwaga, dorwałam Megiego, ale w rozmiarze sd, więc wracam do początku, ale lalka dorosła ze mną c:
Teraz mam dwóch chłopów i łeb, który czeka na cielsko ^-^
Oh, you can't help that. Most everyone's mad here.

ODPOWIEDZ