[MH] Nowości 2016

Wszystko o Monsterkach
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mangalarga
Kontakt:

Re: [MH] Nowości 2016

Post autor: Mangalarga »

NEFERA!!!!!1111oneone ObrazekObrazekObrazek
(Emotki z devianarta zajumane)

Chcę, muszę bo pęknę (Amanita z miejsca pójdzie na sprzedaż) :D
Obrazek

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Post autor: ingrid »

Wow, jestem super zaskoczona i jest mi bardzo miło z powodu takiej nowinki.

Zacznę od Nefery (początkowo śmigło mi, że to Cleo, ale chyba przez tę grzywkę). Neferka jest bardzo egipska, czyli to, co trygryski lubią nadzwyczajnie xD . Ma kostium z bandaży i tunikę, podobnie, jak pierwsze wydanie Cleo i uważam taką Neferę za bardzo udaną, nawet nie wiem, czy nie lepszą od pierwszej, jaka się ukazała. Jest pas ze skarabeuszem, kołnierz egipski, bransoleta, hieroglify, grzywka, mnóstwo bandaży oraz właśnie tunika, zwiewna, jak mgiełka na wietrze, lub piaskowy pył. Zresztą tunika dobrze łączy się z bandażami, bo bandaże są strojem, ale i zarazem pewną cechą lalki, a tunika ubraniem, odzieniem, tyle, że symbolicznym, nie obciążającym całości.

Czego mi brakuje i co bym zmieniła w Neferze? Buty mogłyby być bardziej fikuśne, nie są złe, ale nieco płaskie, uboższe od tych z pierwszego wydania i nie mają silnej egipskiej cechy. Przypominają nieco tron, jakby trochę wachlarz, dla mnie za mało, ale dramatu nie ma. Druga sprawa, biżuteria, kołnierz egipski i bransoleta są cudne, mogłyby pojawić się jeszcze jakieś ciekawe kolczyki oraz korona, opaska z symbolem kobry, byłoby idealnie. Trzecia rzecz kolory, te, które są mają się dobrze, ale gdzieś zgubiono czerwień, a Egipt lubi złoto, czerwień oraz niebieski. Jest za to mnóstwo błękitu Nilu.

Amanita również bardzo mnie cieszy. Przymierzałam się do kupna tej pierwszej, ale chyba poczekam na tę z dwupaku. Mam nadzieję, że dwupak do nas zawita. Amanita zrobiona jest sympatycznie, dosyć bogato, pięknie będzie się komponowała z Venus z serii Gloom Bloom, podobna kompozycja, krój. Poprzednia Amanita urzekała mnie swoimi dolnymi rzęsami, których tutaj zabrakło, chociaż druga makijaż ma niczego sobie. Sukienka pierwszej również była niezwykle intrygująca, tak podszyta mgłą, oparem z nad bagniska i cierniami, sprawiała wrażenie toksycznej chmurki. Strój drugiej odbiega już od takiej koncepcji, ale prezentuje się ciekawie.

Ciekawe, czy lalki dostaną stojaki? Mogliby dorzucać przynajmniej jeden stojak do dwupaku, bo ciekawe, gdzie później ich szukać? Lalka na stojaku ładnie się prezentuje, a do tego mniej się niszczy, dla kolekcjonera, to ważne. Ta seria bardzo dużo zyskiwała właśnie poprzez dodawanie stojaka i zwierzaków, akcesoriów do lalek.

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

Zapowiedzi:
(słabo widać, ale można otworzyć w nowym oknie)
Obrazek

Obrazek

z meggyreap.tumblr.com

Awatar użytkownika
Moony
Kontakt:

Post autor: Moony »

Oooooooooooooooo rower! Chcę!

Awatar użytkownika
EvilCupcake
Kontakt:

Post autor: EvilCupcake »

Nie podoba mi się, że Draka przejęła serię, wszystko jest z automatu takie różowo tandetne, nawet Moanica. Czy ona nie miałabyć siostrą Ghoulii? Widzę tam inne nazwisko.

-- 4 kwi 2016, o 20:23 --

Już wiem co mi w tej nowej postaci nie leży! Ona wygląda jak zgniła Elsa!

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

przez brwi i uśmiech?
ostatnio zmienili jej nazwisko :( strasznie nie podoba mi się ten kolor włosów, bardziej pasowałby granatowy, jak u Ghoulii cukierkowej, albo szmaragdowo-neferkowy. To jeszcze prototypy są, na tej samej stronie są jeszcze Epic Winter, każda lalka ma przepołowione buty prototypu. I żadna nie ma uśmiechu O:

Draka z sercem ma inne oczy, wariant indonezja-chiny, złudzenie optyczne czy badanie rynku, która sprzeda się lepiej?

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Post autor: ingrid »

Moanicę mogliby zrobić bardziej laboratoryjną i zombiastyczną, skoro już w tym kierunku zmierzają.

Cleo jakaś taka niby nie najgorsza, a jednak większej głębi nie umiem się dopatrzeć i do tego te ohydne buty. Czy to jest tak ciężko wymyślić coś w typowo egipskim stylu. Ostatnio, co im się udało, to nowa Nefera z Amanitą.

Draculaura jest nudna, jak flaki z olejem, a te skrzydła, to chyba lalka -latawiec, powinni dodawać żyłkę, co by ją puszczać na wietrze.

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

z MH Arena:

Moanica będzie też sprzedawana oddzielnie, ale na razie nie ma zdjęcia. Zastanawiam się, czy nie będzie sztywna i interaktywna jak Ari :| Ale chyba cena jest za niska? link do aukcji.

Ktoś na tumblerze znalazł sukienkę Robecki, forum obstawia zapowiedziany fashion pack, albo I love fashion. obrazek

Monster High Fashion Pack Case pisze: features iconic looks fans of the webisodes will easily recognize. Capture the freaktastic styles of Draculaura, Frankie Stein, and Spectra Vondergeist and their signature outfits with favorite colors and details. Each outfit includes spooktacular accessories like detailed shoes and themed purses. Let your imagination soar with the Monster High Fashion Pack!

comes with 4 individually packaged fashion packs and may include the following (subject to change):
Draculaura Fashion Pack
Frankie Stein Fashion Pack
Spectra Vondergeist Fashion Pack
Monster High Themed Fashion Pack Case pisze: Dress your Monster High ghouls in the latest fashions to stalk the howlways of the iconic high school! These fashion packs include a complete look with a gore-geous outfit, matching shoes, clawesome jewelry, and a freaky fabulous bag. Each set features themed looks like a Clawdeen Wolf inspired dress, a Draculaura lip-shaped bag, Frankie Stein lightning bolt earrings, and more. Collect them all to mix and match the fashion fun for the freaky fashionable beast friends. Each pack includes one outfit featuring a dress or a top and bottom, one pair of shoes, 2 accessories, and a themed purse. Each sold separately and doll not included.
Monster High Dress Pack Case pisze: Create endless fun with the Monster High Dress Packs! From the howlways of Monster High come your favorite ghouls with fabulous outfits and to die for accessories.
Monster High Fashion Doll Case pisze:
Give a Monster High ghoul a new look for school with these doll and fashion sets that add flawesome fashion to monster storytelling! Choose from Draculaura or Frankie Stein. Each doll wears a molded bodice and removable skirt and comes with additional pieces for mix-and-match fun. Dress up Draculaura, the daughter of Dracula, in signature pink and black. Switch up her silhouette with a second skirt or add a cape for drama. Make a statement with her accessories - like one pair of shoes, one pair of boots, heart-shaped sunglasses, a themed purse and her signature umbrella. Frankie Stein, the daughter of Frankenstein, has an electric wardrobe in her favorite black, blue, silver and yellow: add an overskirt or a vest to her look. Change her sneakers to heels, select from two voltageous purses, add bling with a bangle and accessorize with additional pieces like a headband or lightning bolt sunglasses. Collect both sets to mix and match among the beast friends from Monster High.
Monster High Fashion and Accessory Pack Case pisze: These Monster High Fashion and Accessory Packs inspire a screaming good time! Choose from a roller skating set inspired by Draculaura or a movie-themed pack influenced by Frankie Stein. Each pack includes a clawesome pair of shoes or roller skates, matching sunglasses, and 2 additional accessories! Draculaura can skate through the howlways with bat-shaped sunglasses, a coffin-shaped music player, and bat-decorated fanny pack. Frankie Stein can watch or make cinema history with triangular 3D movie glasses, a silvery canned drink, and a box of her favorite snack. Mix and match for a monster world of options among the beast friends to create a new look. Each pack includes one pair of shoes, one pair of sunglasses and 2 themed accessories. Each pack sold separately and doll sold separately.

emry
Kontakt:

Post autor: emry »

Ari powoduje u mnie wściek i wkurz i narastającą frustrację. Ona jest jakaś takaś nie bardzo. Spectro, wróć *A*
Moanica faktycznie wygląda jakoś... Elzowato O.o Teraz tego nie odzobaczę. Ale chyba faktycznie szkoda, że nie jest starsza siostrą Ghulii. D'Kay? Trochę jak Decay, trochę jak OK, a w sumie jakoś nie brzmi. Zgrzyta mi w zębach. No dobrze, no, marudzę. Dobrze, że się obkupiłam w monsterki, zanim zaczęli robić z nimi dziwne rzeczy -w-
"Wątpienie jest moją religią."
~Carlos Ruiz Zafón, "Gra anioła"

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

zbliżenia na detale Cleo i Clawdeen (zdjęciabędą większe po kliknięciu):
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
źródło

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
źródło

Awatar użytkownika
Chale
Kontakt:

Post autor: Chale »

Cleo ma simsowe diamenciki na twarzy xD

Awatar użytkownika
EvilCupcake
Kontakt:

Post autor: EvilCupcake »

Cleowe bandaże wyglądają jak oparzenia drugiego stopnia. :|

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Ghoul to Bat Draculaura
Obrazek
Obrazek
czy ojej ręce nie są trochę grubsze niż u wcześniejszych MH?

Voltageous Hair Frankie Stein
Obrazek
Obrazek
źródło

Awatar użytkownika
trujewszczak
Kontakt:

Post autor: trujewszczak »

Ładne ma oczęta ta Draka.

ODPOWIEDZ