Ja też chętnie zobaczyłabym ją golutką
[MH] Nowości, plotki, zapowiedzi
- verrin
- Kontakt:
Re: [MH] Nowości, plotki, zapowiedzi
Gratuluje Grażynko, ona jest cudowna
- reiha
- Kontakt:
!!!!Grażyna pisze:Dopiero na zdjęciu zobaczyłam jak Dżdż stapia się z moją czarną emo-tapetą ;-)
A tak w ogóle to HURRA!
Pewnie zużyłaś na nią wszystkie 13 życzeń od Gigi! Ale i tak warto, piękna Webarella
Zajrzałam na forum monsterkowe, oni mówią, że w tamtym roku Walmart zrobił tak samo z zestawem Classroom, wtedy nie interesowałam się tak bardzo monsterkami, a i tak nie wydaje mi się, żeby u nas też wypuścili okrojone zestawyGrażyna pisze: A tak w ogóle, czy są szanse, że w Polsce zobaczymy nowe okrojone wydanie Sweet 1600?
(a ja akurat lubię makijaż oryginalnej Franki 1600, podobała mi się w serialu na youtube, ale jestem ślepa, więc wybrałam chyba najbardziej zezowatą z całego sklepu
- Szklanooka
- Kontakt:
Jaka ładna Frankie! Włosy też ma śliczne bez tych błyszczących pasemek. Czemu ja jej wcześniej nie widziałam?
- Grażyna
- Kontakt:
Wiem, obiecałam recenzję, ale nie jestem w stanie
Mózg mi się gotuje, aparat odmawia współpracy i wszystkie zdjęcia są prześwietlone, komputer ledwo dyszy...
Chcę jakieś normalne dwadzieścia stopni!
Zamiast zdjęciorecenzji rzucę garść luźnych uwag, mam nadzieję, że będą przydatne.
1) Główka ma sygnaturę 2011, natomiast ciałko 2012. Trochę mnie to dziwi, bo na logikę i głowa i ciałko powinny być z tego samego roku, czyli 2011, kiedy pierwszy raz pokazano prototyp na SDCC. Czyżby więc w międzyczasie udoskonalono ciałko? Ot zagadka.
2) Jej oczy są inne niż oczy pozostałych monsterek. Użyto jakiegoś błyszczącego lakieru, który fantastycznie odbija światło. Dzięki temy Wydowna wygląda na o wiele bardziej "żywą" i "inteligentną" niż cała reszta lalek MH.
3) Rączki to prawdziwy odjazd! A pozowanie, to zadanie logistyczne ;-) Żeby dobrze ustawić rączkę B, trzeba najpierw odsunąć rączkę A i C, ustawić rączkę B, ustawić rączkę C i dopiero potem A ;-)
To najdziwniejsza lalka, jaką mam i UWIELBIAM JĄ! Gdybym kiedyś musiała wybierać tę jedną jedyną z pośród wszystkich moich lalek, to wybór padłby ma Wydownę.
-- 6 sie 2013, o 18:21 --
Parę zdjęć Pajączki: https://picasaweb.google.com/GrazynkaMa ... 7TCtZzQyAE
Niestety, arcydzieło to nie jest, ale możecie zobaczyć jakie ograniczenie maja ręce i jak wygląda tyle ramion na jednym ciałku ;-)
Zamiast zdjęciorecenzji rzucę garść luźnych uwag, mam nadzieję, że będą przydatne.
1) Główka ma sygnaturę 2011, natomiast ciałko 2012. Trochę mnie to dziwi, bo na logikę i głowa i ciałko powinny być z tego samego roku, czyli 2011, kiedy pierwszy raz pokazano prototyp na SDCC. Czyżby więc w międzyczasie udoskonalono ciałko? Ot zagadka.
2) Jej oczy są inne niż oczy pozostałych monsterek. Użyto jakiegoś błyszczącego lakieru, który fantastycznie odbija światło. Dzięki temy Wydowna wygląda na o wiele bardziej "żywą" i "inteligentną" niż cała reszta lalek MH.
3) Rączki to prawdziwy odjazd! A pozowanie, to zadanie logistyczne ;-) Żeby dobrze ustawić rączkę B, trzeba najpierw odsunąć rączkę A i C, ustawić rączkę B, ustawić rączkę C i dopiero potem A ;-)
To najdziwniejsza lalka, jaką mam i UWIELBIAM JĄ! Gdybym kiedyś musiała wybierać tę jedną jedyną z pośród wszystkich moich lalek, to wybór padłby ma Wydownę.
-- 6 sie 2013, o 18:21 --
Parę zdjęć Pajączki: https://picasaweb.google.com/GrazynkaMa ... 7TCtZzQyAE
Niestety, arcydzieło to nie jest, ale możecie zobaczyć jakie ograniczenie maja ręce i jak wygląda tyle ramion na jednym ciałku ;-)

- Szklanooka
- Kontakt:
Grażyna dzięki za zdjęcia - myślałam, że z boku ręce będą wyglądać dziwnie, a tu jednak nie.
Hmm, potrafi ktoś wyjaśnić to zjawisko ebay link Bardzo ładny OOAK Draculaury, tylko nie ogarniam ceny.
Hmm, potrafi ktoś wyjaśnić to zjawisko ebay link Bardzo ładny OOAK Draculaury, tylko nie ogarniam ceny.
- Grażyna
- Kontakt:
Też nie ogarniam.Szklanooka pisze: Bardzo ładny OOAK Draculaury, tylko nie ogarniam ceny.
Z innych rzeczy, których nie ogarniam: w oficjalnym katalogu mattela Gigi jest córką Aladyna
Skoro to katalog jesień-zima, to kiedy możemy się spodziewać trzynastek w sklepach? Przełom sierpnia i września?

- reiha
- Kontakt:
Ładne zdjęcia, nie marudź 
Właśnie wgrywa mi się katalog, liczyłam na to, że Trzynastki pojawią się już teraz
Przecież pudełka są już przetłumaczone, zupełnie tego nie rozumiem 
Właśnie wgrywa mi się katalog, liczyłam na to, że Trzynastki pojawią się już teraz
- Szklanooka
- Kontakt:
Coś się komuś nieźle pomiesząło... ale tak przy okazji - córka Aladyna to dobry pomysł, tylko może bardziej do EAH. 
Ciekawe czy dostanie Gigi stacjonarnie będzie takim samym wyczynem jak dostanie Jinafire...
Ciekawe czy dostanie Gigi stacjonarnie będzie takim samym wyczynem jak dostanie Jinafire...
- KiciaKocia
- Kontakt:
Już je można kupić - widziałam trzynastki w Smyku i TRU (Frankie/Clawdeen/Draculaura) oraz w prywatnym sklepie zabawkowym (te co wcześniej plus Gigi i Twyla). W supermarketach jeszcze ich nie widziałam, ale to kwestia czasu.Grażyna pisze: Skoro to katalog jesień-zima, to kiedy możemy się spodziewać trzynastek w sklepach? Przełom sierpnia i września?
"Nikt, kto wymiotuje, nie wygląda elegancko, a już widok rzygającego smoka jest chyba najgorszy."
- Grażyna
- Kontakt:
O, dzięki
Ciekawe, czy jakoś to skorygują
Zawsze mnie to zastanawiało, że daty oficjalne nijak się maja do rzeczywistości.
Właściwie, to raz występuje jako córka Dżina, a raz jako córka AladynaSzklanooka pisze:Coś się komuś nieźle pomiesząło... ale tak przy okazji - córka Aladyna to dobry pomysł, tylko może bardziej do EAH.
Ciekawe, czy jakoś to skorygują
Dzięki.KiciaKocia pisze: Już je można kupić - widziałam trzynastki w Smyku i TRU (Frankie/Clawdeen/Draculaura) oraz w prywatnym sklepie zabawkowym (te co wcześniej plus Gigi i Twyla). W supermarketach jeszcze ich nie widziałam, ale to kwestia czasu.
Zawsze mnie to zastanawiało, że daty oficjalne nijak się maja do rzeczywistości.

- reiha
- Kontakt:
!!!KiciaKocia pisze: Już je można kupić - widziałam trzynastki w Smyku i TRU (Frankie/Clawdeen/Draculaura) oraz w prywatnym sklepie zabawkowym (te co wcześniej plus Gigi i Twyla). W supermarketach jeszcze ich nie widziałam, ale to kwestia czasu.
Faktycznie! Są już na stronie internetowej Smyka (niedostępne
- Grażyna
- Kontakt:
Ogłupia straszliwie taki upał :-( Dopiero dziś zdałam sobie sprawę, że w katalogu nie ma Spectry Bakłażanki i jej koleżanek. Nie ma też serii butowej ;-(
Nie to, żebym je chciała, ale tak jakoś przykro, że znowu jakieś lalki są niedostępne dla Polski...
A na pinkorblue trzynastki są po 99 zł. Zastanawiam się czy brać Twylę...
A na Agito camowa pszczoła jest na wyprzedaży po 40 zł. Zastanawiam się, czy mi jest potrzebna. Właściwie to pasowałaby mi do dziwnych zdjęć z Wydowną jako pożerana ofiara ;-)
Nie to, żebym je chciała, ale tak jakoś przykro, że znowu jakieś lalki są niedostępne dla Polski...
A na pinkorblue trzynastki są po 99 zł. Zastanawiam się czy brać Twylę...
A na Agito camowa pszczoła jest na wyprzedaży po 40 zł. Zastanawiam się, czy mi jest potrzebna. Właściwie to pasowałaby mi do dziwnych zdjęć z Wydowną jako pożerana ofiara ;-)

- Pariflora306
- Kontakt:
Jaka wizja Twórcza
Chcę to zobaczyć 
Raz się żyje! Dlaczego mam sobie odmówić lalki, która mi się podoba i sprawia że się uśmiecham? Ja również nie widzę przeciwwskazań 
Wszystkich miłośników lalek zwłaszcza Monster High i Pullip zapraszam na mój blog
http://pariflora.blogspot.com/
Wszystkich miłośników lalek zwłaszcza Monster High i Pullip zapraszam na mój blog
http://pariflora.blogspot.com/
- reiha
- Kontakt:
Z Twylą czekam, aż pojawi się w supermarketach. Ma więcej malowanych miejsc, więc nie tylko zeza się obawiamGrażyna pisze: A na pinkorblue trzynastki są po 99 zł. Zastanawiam się czy brać Twylę...
- Grażyna
- Kontakt:
To jednak się skusiłaś? A miałaś jej nie chcieć 
-- 7 sie 2013, o 16:27 --
http://bloomays.blogspot.com.br/
Porównanie starych Sweet 1600 i nowych:

-- 7 sie 2013, o 16:27 --
http://bloomays.blogspot.com.br/
Porównanie starych Sweet 1600 i nowych: