[MH] Nowości 2016

Wszystko o Monsterkach
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ururu
Kontakt:

Re: [MH] Nowości 2016

Post autor: Ururu »

^
Dlatego zrobili EAH :D Chociaż zabrali się do tego tak ambitnie, że wyszła im kolejna seria dla "starszych" :rotfl:
No a takie wydzielanie serii też takim dobrym pomysłem nie jest, bo jak dziecko się uprze, że chce Frankie to czemu musiałoby dostać inną laleczkę? :c Mi te usztywniane serie wcale nie przeszkadzają, wręcz przeciwnie. Bo jak widzę małe dziecko z lalką z dobrą artykulacją to mnie skręca aż XD

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Post autor: ingrid »

Gdyby rozdzielili serie, to najmłodsi mieliby chociaż wyborów, czy chcą te lalki dla starszych odbiorców, na które się uparli, czy wolą dla młodszych. Obecnie niestety wybór w kwestii tych lalek pozostał jeden i wcale nie jest to górnolotny wybór. Tyle w temacie.

Przepraszam wszystkich broniących tematykę, że zabawki są dla dzieci, z takim nastawieniem, te forum również powinno być dla najmłodszych i nie wiem, co tutaj robią kolekcjonerzy starsi, bezdzietni, nie mówiąc o mężczyznach.

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

była już na forum, ale to zdjęcie jest lepszej jakości. Tak mi się wydaje, nie pamiętam za dobrze :<
Obrazek
źródło

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Była na forum, ale tak ładnego i wyraźnego zdjęcia nie było, więc super, że dodałaś. Na włosach ma statek z kominem i ubranko w marynarskie tatuaże, ale świetny pomysł, ładnie wyszła, kolczyki, to natomiast koła ratunkowe, a najlepsze włosy, przypominają mi się lody Zapp, buty też pomysłowe i ociekają tak samo, jak kolczyki i cała lalka.

Wciąż wyczekuję nowej Astranovy, na starszą się nie załapałam, a tak mi zależało na Kosmitce w monsterkowym zbiorze, w sumie wyczekiwałam na taki projekt niemal od początku serii i zdążyły powstać roślinki, Sarenki, Piraci, Myszki, Roboty, a Kosmitka taka droga, z jakimś latającym ustrojstwem i to tak późno, przed rebootem, nie wiadomo, czy powtórzą ten pomysł :( .

Awatar użytkownika
EvilCupcake
Kontakt:

Post autor: EvilCupcake »

Jak dla mnie lalka jest trochę "pusta". Mogli dać jej jakiś naszyjnik lub bransoletki.
Z makijażem normalnie zaszaleli, wcale już go nie widzieliśmy na pierwszej lalce. (mam nadzieję, że to nie jest finalny produkt)

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

No w sumie, naszyjnik i bransoletka raczej by nie zaszkodziły, ciekawie by wyglądały z motywem liny marynarskiej i jakiś breloczek w kotwicę.

Na ubranku ma narysowany taki vintage strój do nurkowania, kiedyś myślałam, że wydadzą w takim wdzianku Robeccę, mogliby zrobić więcej motywów steapunkowych i połączyć je z Astranovą oraz Lagooną, Webberem, Finneganem i Venus, tworząc klimatyczny świat kosmo steampunka, coś, jak w Planecie Skarbów Disneya.

Awatar użytkownika
Ururu
Kontakt:

Post autor: Ururu »

Nie podoba mi się ta olbrzymka :c Ubrania ma niemalże takie same, tylko pozmieniali motywy i kolorów więcej dali.

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

zdjęcia od caprichomonster.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
do tego zestawu jest jeszcze transparent

tragedia :D oczy na pół twarzy i nadrukowana marynarka :rotfl:

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Wreszcie Abbey i wreszcie ma futro, Yeti bez białego futra, to jakieś wydepilowane Yeti, od początku słabo podchodził mi projekt Abbey, więc tej reboot akurat jest wskazany. Futro nakładane nie jest tym samy, co wmoldowane, bo niby wydepilowała się i odziała w futro, gdyż zrobiło jej się chłodno w temperaturze pokojowej? Ubranie nowej Abbey jest totalnie kiczowate, mogli iść lepiej w klimaty domku w górach, wyprawa na narty itp. Włosy ma ładne, ciekawe tylko, jak ze wzrostem, mogłaby być wyższa, w końcu Yeti.

Moanica, zrobiona ładnie, w tej kreacji wieczorowej nawet jej do twarzy, wszystko dość ciekawe, tyle, że sama postać, jak na razie nie wiadomo do czego pije. Trzeba chyba poczekać na animację, aby się o niej więcej dowiedzieć. Na razie Moanica kojarzy mi się z inną wersją Nefery. Ciekawe, czy niebawem wydadzą Neferę i Operettę, chociaż ta druga była taka nieco niszowa.

Deuce, wygląda, jak Deuce, powiększyli jemu oczy i ciałko ma jakby bardziej pod Everki, a tak po za tym, kolejna kopia tej samej lalki. Ogólnie nie przepadam za motywem Meduzy z wężami na głowie, już jako dziecko miała niejaki problem ze zrozumieniem fenomenu tego hybrydowego połączenia. Deuce dla mnie jest bardziej, jak barwny kameleon. Włosy są przynajmniej zachowane są w formie symboliki, bez obciachowych namalowanych twarzy, czy rozwartych paszczy. Ubranie z nadrukiem pozostawiam bez komentarza, tak samo, jak lalkę Draculaury.

Wyczekuję na Robeccę, chociaż nie wiem, co więcej mogliby jej wmoldować, ale nabyłabym jedną, lub więcej z nowym makijażem i w stylu np. Myszki Gadżet z Brygady RR, mogliby dać odrzutowy plecak, klucz francuski w rękę, gogle i zrobić mechanika, technika klasowego, konstruującego różne maszyny. Na postać męską steampunk bardzo bym się ucieszyła.

Venus
, jak i Rochelle również mają wmoldowane, co chyba mogły mieć.

Jeszcze jeden projekt, który mogliby wreszcie wydać, to Astranova, bądź inna kosmitka.

emry
Kontakt:

Post autor: emry »

Wmoldowane futro! <3 Jedna, jedyna rzecz, która mnie cieszy, miód na moje zbolałe serduszko. Usztywniane monsterki - fuj. Nowa Glutka - meh (czegoś my się z nią nie możemy polubić). Ale futro na kończynach trzyma mnie przy życiu :D
"Wątpienie jest moją religią."
~Carlos Ruiz Zafón, "Gra anioła"

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

dawno nie byłam na tumblerze :(((((((((99999999999 nie wiem nawet czy gdzieś na forum już były zdjęcia nowej Clawdeen i Lagoony (nie mówię o prototypach). Te są z Taobao:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ari jest okropna i baloniasta, białe lalki powinny być lekko cieniowane na twarzy, żeby nie wyglądały tak bezkształtnie.

Obrazek
Obrazek
chciałabym, żeby cień na powiekach Lagoony okazał się fioletowy, tak jak u basic, a nie różowy :(

Awatar użytkownika
Ciabas
Kontakt:

Post autor: Ciabas »

Zacznę zbierać plakaty, bo bardzo podobają mi się monsterkowe arty :)
Chciałabym w każdym obudzić bohatera

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Shriek Wrecked, tym razem w wersji sklepowej, a nie prototypowej.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
źródło

ubranka (lalka nie jest w zestawie)
Obrazek
Obrazek
źródło

Obrazek
źródło

Awatar użytkownika
EvilCupcake
Kontakt:

Post autor: EvilCupcake »

Już wiemy co się stało ze starymi zwierzakami, zostały na bezludnej wyspie.

Awatar użytkownika
ingrid
Kontakt:

Seria Piracko Marynarzykowa przypadła mi do gustu, tylko dlaczego Lagoona nie ma błon między paluszkami? No właśnie dlaczego? Draculaura po tym rebobibo wcale jakoś nadzwyczajnie nie wyładniała. Lagoona ma kilka łusek na krzyż, no tak, ale Lorna już jest. Ciekawe jaki będzie wzrost Abbey, zapowiada się zacnie, a pewnie wyjdzie, jak zwykle, no nic, zawsze mogą zrobić remake reboot reboota.

Chłopaki mają chyba większe ciałka, masywniejsze, wcześniej byli dość drobni, teraz nabrali formy.

Strój Rochelle wygląda bardzo ciekawie, kupiłam tę lalkę dla outfitu, chociaż Rochelle sama w sobie, to dość sympatyczny projekt. W outfit będzie można po części ubrać Kalę :>

Szkoda, że do tej serii nie załapała się Skelita, Spectra i Honey.

Wyczekuję Monsterek w kosmicznej oprawie, coś w klimacie Space Opera, jak już wspominałam w serii mogłyby się znaleźć, Lagoona, Robecca, Venus, Elle, Astranova, czy Finnegan.

ODPOWIEDZ