[MH] Freaky Fusion

Wszystko o Monsterkach
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Grażyna
Kontakt:

Re: [MH] Freaky Fusion

Post autor: Grażyna »

reiha pisze:Goła Cleolei ma na ciele bandaże, które przypominają mi zgrubienie na ciele dżdżownicy :P Jak to się nazywa, mufka? Blee
Jak ją zobaczyłam miałam takie samo skojarzenie. Trochę obrzydziło mi tę lalkę :|

Skrzydełka Draki (źródło reiha podała powyżej)
Obrazek

Szkoda trochę, że są wkładane jak Roszelowe, wolałabym taki patent jak przy skrzydłach Kupidynowych.
I zdaję sobie sprawę, że ta wersja Draki jest świńsko różowa, bezsensownie lśni się i błyszczy, ma fatalnie rootowane włosy i ubranko godne klona, ale jakoś przewrotnie ją chcę :facepalm:
Obrazek

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Post autor: reiha »

Draka jest słodka, ale w ten pozytywny sposób. Gdyby jej sukienkę przybrązowić w herbacie, to mogłaby wyjść naprawdę świetna. Zresztą ma pionowe paski, co dodaje jej +10 do fajności :P

(któregoś dnia widziałam jakieś dwie dziewczyny, które buszowały między wieszakami w lumpeksie. Jedna z obrzydzeniem wyciągnęła jakaś RZECZ i zaczęły się z niej nabijać :P "- przecież masz już dużo pasków. - mamo, to jest spódniczka!". Spojrzały na mnie bardzo dziwnie, kiedy się na nią rzuciłam, bo była w drobne paski :rotfl: muszęjąmiećdlamoichlalek.)
(na razie uszyłam z niej jedną rzecz, ale genialnie położyłam lalkę na czymś brudnym :|)
(to było tak dawno temu, co ja robię ze swoim czasem :facepalm:)

Recenzja! https://www.youtube.com/watch?v=qHUPdfgzHDo
Parasolko-meduzy :zakochany: Lagoona jest tak bardzo cool, że aż będę ją musiała zamówić przez flte, jak tylko przestanę być spłukana. Nie wytrzymam czekać pół roku, aż pojawi się w sklepach.
A później miesiąc czekania w niepewności, czy przyjdzie z zezem czy nie :facepalm:

Ellen14
Kontakt:

Post autor: Ellen14 »

Ostatnio przeglądałam grafiki Neightana i Deuca, przy czym zauważyłam (oprócz tego, że Nei ma straszne wory pod oczami ;) ), że na promo zombie ma jakieś szare śrubki w nadgarstku (tam gdzie się zgina), ale Deuce już nie. (wiem, że to tylko promo, ale nie mam się do czego jeszcze przyczepić :| )

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Na promo są często malowane ręcznie prototypy, więc mogą nie być do końca dopracowane (chociaż zwykle jest odwrotnie, promo są śliczne, a na żywo kupa). A jak nie ma się do czego przyczepić, to chyba nie ma po co szukać na siłę wad :> No chyba że Twój mózg bardzo chce wydać pieniądze na tę konkretną lalkę, a rozsądek czepia się wszystkiego, żeby tylko go od tego odwieść. (dobrze napisałam "odwieść"? :facepalm: Odwieźć? Oddalić?)
Oglądaliśmy już dużego Jednorożca?
http://www.shop.tootstoys.com/images/N-Rot.jpg
Naprawdę nienawidzę jego kolorystyki :| Żółty-czerowny, czerwony-niebieski, czarny-niebieski, bleh!

I nie ma podwójnego pamiętnika, więc nie jest zmiksowany z dwóch różnych osób :P Jakiś jednorożec pofiglował z zombie. Ta jednorożcowa dziewczyna z pudełek będzie tak naprawdę transwestytą, a Neightan to dziecko z przyszłego związku jego i Ghoulii :P

Awatar użytkownika
MajorMistakes
Kontakt:

Post autor: MajorMistakes »

Odwieść- od odwodzić od czegoś. Odwieźć od odwozić. Jednorożec to rozczarowanie roku, ale w sumie dobrze, mniej lalek to zalegania.
Wisdom comes from experience. Experience is often a result of lack of wisdom.

http://offwithmyheadhead.blogspot.com/

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Też prawda. Powoli zaczynam nieogarniać swoich lalek, a nie potrafię sobie odmówić kolejnych. Muszę zrobić przymusowy odwyk.

(A więc odwodzę go od zakupu i odwożę do punktu wydawania rozumu...)

Awatar użytkownika
MajorMistakes
Kontakt:

Post autor: MajorMistakes »

Odblokowuję Reihę, zielone światło dla spamu :) Toracleo całkiem sympatyczna, ale i tak wszystko za jaskrawe dla mojej szaro-brązowej kolekcji monsterek. Dwóch.
Wisdom comes from experience. Experience is often a result of lack of wisdom.

http://offwithmyheadhead.blogspot.com/

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Aww :serducho: (muszę się ogarnąć z tym spamem, znaleźć sobie życie poza internetem :facepalm:)
Moja kolekcja miała być szaro-niebieska, teraz mam całą tęczę...

Szary :> Neighthan
ObrazekNeighthan's Body Mold by Monster Bro, on Flickr

Obrazek
Obrazek
źródło

Nie lubię widocznych żył :| ...Albo czymkolwiek jest to na nogach, bo krechy są raczej wklęsłe. Pewnie popękana skóra.
(zupełnie nie mogę patrzeć na ręce od spodu, na tę część przy nadgarstku :| No może z wyjątkiem tych chwil, kiedy próbowałam rysować dłonie, ale w innym przypadku to bardzo fuj. Mam nadzieję, że latem nie będą wyłaziły mi żyły pod skórę, bo nie będę miała się czym zakryć)
Nie mam o to pretensji do Jednorożka, skoro jest zombie, ale zachwycać się nim nie będę :P Mogę co najwyżej docenić to, że Mattel stara się dodawać więcej detali :phi:

(na każdym blogu, na którym go widzę, ma rozpuszczoną grzywę)

Awatar użytkownika
Annorelka
Kontakt:

Post autor: Annorelka »

Gościu jest creepy. Jakkolwiek nie rozumiem ataków na lalki Monster High, że jak przedstawiają słodkie potworki to niby są nieodpowiednie dla dzieci i straszne, to tego kolesia bym zdecydowanie dziecku nie kupiła.
Kojarzy mi się z "rzeźbami" Doktora Śmierć ze spreparowanych ludzkich ciał (rozumiem takie coś do nauki anatomii, dla studentów medycyny, ale żeby kroić ludzkie ciała i robić z nich eksponaty i niby sztukę...).
https://www.google.pl/search?q=Gun%C2%A ... 8Qf5tIGAAw (+18)

Może jednak zainteresować dorosłych kolekcjonerów.

Awatar użytkownika
Riv
Kontakt:

Post autor: Riv »

Szczerze, to mnie się właśnie przez to bycie creepy zaczyna podobać (no i przez to, że szare ciało i czarno-tęczowe włosy to dość fajna kombinacja kolorów). Ale tylko troszkę - brwi i ubranko stanowią jak na razie barierę zaporową (i chwała... chociaż ta odbytnica zdająca się kończyć na spodniach w bardzo uroczy sposób niezmiennie mnie rozwala (jeśli to nie odbytnica/się tam nic nie kończy to nie bić, ja ślepa i biologii nie umiem)). I w ogóle cieszę się, że Mattel tak szaleje z ciałkami nawet, jeśli faktycznie niektóre przypominają prace von Hagensa.
...a im dłużej patrzę, tym bardziej się podoba... w ogóle jakoś mi się kojarzy z rdzennymi mieszkańcami Ameryki Północnej. Pewnie przez te włosy. Albo przez to, że w ogóle mam głupie skojarzenia. Chociaż fakt, jako przeciętna ośmiolatka chyba bym nie chciała.

Awatar użytkownika
Annorelka
Kontakt:

Post autor: Annorelka »

Nie zrozum mnie źle, lalek jest spoko zrobiony, nowy mold też na plus ja akurat nie lubię takich... mrocznych/"gore" rzeczy, ale widzę potencjał dla dorosłych kolekcjonerów. :) Nie pasuje mi to, że jest sprzedawany jako lalka dla dzieci, bo o ile w reszcie monsterek absolutnie nic złego nie widzę, to z nim chyba trochę przesadzili.

Awatar użytkownika
Grażyna
Kontakt:

Post autor: Grażyna »

[SPAM]
Obrazek
(https://www.flickr.com/photos/blushunt/)
[/SPAM]

Chcę Aveę :serducho:
Obrazek

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Aaaaaaaaaa jaka urocza :serducho: :serducho: CHCĘĘĘĘĘĘĘĘ :hura:
Aż poleciałam sprawdzać jej cenę na flte XD

Awatar użytkownika
Ner
Kontakt:

Post autor: Ner »

Było głośno o koniu na "balkonie", teraz mamy konia w kuchni ;)

Właściwie, czemu ona ma spódniczkę z przodu, przecież to z tyłu ma.. ogon. :D

Awatar użytkownika
reiha
Kontakt:

Faktycznie :rotfl:

Lepszej jakości zdjęcie Klaudyny :C
ObrazekUntitled by Thecastlebuilders, on Flickr

ObrazekUntitled by Thecastlebuilders, on Flickr
Ciekawe jak wyglądają jej włosy w stanie rozpuszczonym :P
Właśnie. Doprowadzenie jej do stanu używalności przy klejoglucie byłoby koszmarne. Nie dość, że trzeba uważać na to, żeby nie zapaprać pudrem flokowanej części, a później jej nie zamoczyć, to jeszcze trzeba odwzorować fryzurę. Zielone włosy idą pod fioletowe? Czy są jakoś dziwnie ścięte równo z gumką? Muszę poszukać innych zdjęć.

ODPOWIEDZ